ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради «Про оголошення конкурсу на посаду керівника КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ЛІЦЕЙ З ПОСИЛЕНОЮ ВІЙСЬКОВО-ФІЗИЧНОЮ ПІДГОТОВКОЮ “ПАТРІОТ”» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ»

 

Трудові відносини в системі загальної середньої освіти регулюються законодавством України про працю, законами України «Про освіту», «Про загальну середню освіту» та іншими нормативно-правовими актами.

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ЛІЦЕЙ З ПОСИЛЕНОЮ ВІЙСЬКОВО-ФІЗИЧНОЮ ПІДГОТОВКОЮ “ПАТРІОТ”» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ розташований за адресою: Харківська область, Чугуївський район, смт Есхар, вул. Горького, 13.

Ліцей є спеціалізованим загальноосвітнім навчальним закладом ІІ-ІІІ ступенів інтернатного типу, з військово-професійною спрямованістю навчання та виховання.

Ліцей надає освітні послуги починаючи з 8 класу з  військово-спортивним профілем навчання.

Посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ЛІЦЕЙ З ПОСИЛЕНОЮ ВІЙСЬКОВО-ФІЗИЧНОЮ ПІДГОТОВКОЮ “ПАТРІОТ”» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ на умовах контракту від 02 січня 2014 року, укладеного з Харківською обласною радою, обіймає Городецький Сергій Леонідович. Строк закінчення дії контракту – 02 березня 2019 року.

Відповідно до статті 26 Закону України «Про загальну середню освіту» керівник закладу загальної середньої освіти, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області (далі по тексту – керівник закладу освіти) призначається на посаду рішенням обласної ради або уповноваженого ним (ними) органу за результатами конкурсного відбору строком на шість років (строком на два роки - для особи, яка призначається на посаду керівника закладу освіти вперше) на підставі рішення конкурсної комісії.

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 26 законів України «Про освіту та «Про загальну середню освіту», підготовлено проект рішення обласної ради «Про оголошення конкурсу на посаду керівника КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ЛІЦЕЙ З ПОСИЛЕНОЮ ВІЙСЬКОВО-ФІЗИЧНОЮ ПІДГОТОВКОЮ “ПАТРІОТ”» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ».

 

 

Заступник начальника управління

з питань комунальної власності,

начальник відділу по роботі з

керівниками суб’єктів спільної

власності, обліку майна та майнових відносин

виконавчого апарату обласної ради                                             І. Потопальська