ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради “Про призначення Ялової Ольги Василівни на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ СПЕЦІАЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС № 8» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ”

 

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКИЙ СПЕЦІАЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС № 8» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ розташований за адресою: м. Харків, вул. Василя Мельникова, 10/5.

Відповідно до статті 26 Закону України «Про загальну середню освіту» керівник закладу загальної середньої освіти, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області призначається на посаду за результатами конкурсного відбору строком на шість років (строком на два роки - для особи, яка призначається на посаду керівника закладу освіти вперше) на підставі рішення конкурсної комісії.

На виконання рішення Харківської обласної ради від 30 серпня 2018 року № 794-VII “Про оголошення конкурсів  на посади керівників закладів освіти, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області” головою Харківської обласної ради видано розпорядження від 26 вересня 2018 року № 161 “Про створення конкурсної комісії з обрання директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ СПЕЦІАЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС № 8» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ”.

Перше засідання конкурсної комісії з обрання директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ СПЕЦІАЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС  № 8» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ відбулося 09 жовтня 2018 року, на якому обрано голову конкурсної комісії та розглянуті подані кандидатами документи на відповідність кваліфікаційним вимогам згідно із пунктом 6.1. Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 30 серпня 2018 року № 793-VІІ.

22–23 жовтня 2018 року відбувся конкурсний відбір на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ СПЕЦІАЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС № 8» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

За підсумками проведеного конкурсного відбору – тестування, розв’язання ситуаційного завдання, оцінювання презентації проекту програми розвитку КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ СПЕЦІАЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС № 8» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ та співбесіди – переможцем обрано Ялову Ольгу Василівну (загальна сума балів – 43).

Ялова Ольга Василівна, 1967 року народження. Освіта вища. У 1985 році закінчила Харківський державний університет імені О.М. Горького за спеціальністю «Географія» та здобула кваліфікацію – викладач географії.

У 1998 році Ялова О.В. закінчила Харківський державний економічний університет, магістратуру державної служби України за спеціальністю «Адміністративний менеджмент» та здобула кваліфікацію – магістр державної служби.

У 2011 році пройшла перепідготовку у Слов’янському державному педагогічному університеті за спеціальністю «Корекційна педагогіка» та здобула кваліфікацію - вчитель дітей з вадами розумового розвитку, патологопсихолог дошкільних закладів для дітей з вадами розумового розвитку.

Загальний стаж роботи  – 34 роки. Стаж роботи на керівних посадах у галузі освіти – 12 років.

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розділом VI Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 30 серпня 2018 року № 793-VІІ, на підставі рішення конкурсної комісії з обрання директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ СПЕЦІАЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС № 8» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ підготовлено проект рішення обласної ради “Про призначення Ялової Ольги Василівни на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ СПЕЦІАЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС № 8» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ”.

 

 

 

Заступник начальника управління

з питань комунальної власності,

начальник відділу по роботі з

керівниками суб’єктів спільної

власності, обліку майна та майнових відносин

виконавчого апарату обласної ради                                            І. Потопальська