ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради  «Про внесення змін до рішення обласної ради від 15 листопада 2012 року №560-VІ та додатку до нього»

 

До обласної ради звернувся Міщеряков Олександр Вікторович щодо надання дозволу на спеціальне використання природних ресурсів  у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення в оздоровчих, рекреаційних та освітньо-виховних цілях. 

Відповідно до ст. 9-1 Закону України «Про природно- заповідний фонд України» (далі - Закон) спеціальне використання природних ресурсів у межах  територій та   об'єктів   природно-заповідного   фонду   місцевого  значення здійснюється в межах ліміту на використання природних  ресурсів  у межах територій   та   об'єктів   природно-заповідного   фонду, затвердженого  органом виконавчої влади Автономної Республіки Крим з  питань  охорони навколишнього природного середовища, обласними, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями, а також на підставі дозволів.

        Спеціальне використання природних ресурсів у межах  територій та  об'єктів  природно-заповідного  фонду місцевого значення (крім корисних копалин) здійснюється на підставі дозволів, що видаються місцевими   радами  за  погодженням  із  органом  виконавчої  влади Автономної   Республіки   Крим   з  питань  охорони  навколишнього природного  середовища,  обласними,  Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями. 

            Видача дозволів, згідно з Законом, здійснюється на підставі клопотання  (заявки) природокористувача,   погодженого   із   власником  або  постійним користувачем земельної ділянки та заінтересованими органами.

            Наданий  Міщеряковим О.В. пакет документів відповідає вимогам Закону.

            У проекті рішення передбачено надання Міщерякову О.В. дозволу на спеціальне використання природних ресурсів у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення строком до 02 жовтня 2061 року в межах регіонального ландшафтного парку «Ізюмська лука» в оздоровчих, рекреаційних та освітньо-виховних цілях у видах та обсягах спеціального використання природних ресурсів, що зазначені в додатку.

Проект рішення підготовлено відповідно до ст. 9-1 Закону України «Про природно-заповідний фонд України», статей 43, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

 

Керуючий справами

виконавчого апарату

обласної ради                                                                                               С. Клименко