ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення обласної ради

від «___» _______2018 року № ___-VII

(___ сесія VII скликання)

 

ЗВІТ

за результатами оцінки корупційних ризиків

у Харківській обласній раді

 

 

У рамках підготовки та затвердження Антикорупційної програми Харківська обласна рада, керуючись  Методологією оцінювання корупційних ризиків у діяльності органів влади, затвердженою рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції від 02 грудня 2016 року № 126,  прийняла рішення щодо проведення оцінки корупційних ризиків (рішення обласної ради від 31 серпня 2017 року № 538-VII).

Для проведення зазначеної оцінки корупційних ризиків та розроблення Антикорупційної програми Харківською обласною радою зазначеним рішенням було утворено Комісію щодо оцінки корупційних ризиків у Харківській обласній раді та з підготовки проекту Антикорупційної програми  Харківської обласної ради на 2017-2020 роки (далі – Комісія), якій було доручено проведення оцінки корупційних ризиків у Харківській обласній раді.

Враховуючи, що процес оцінки корупційних ризиків є постійним та направленим на визначення умов та причин корупційних правопорушень, Комісія вирішила продовжити роботу щодо визначення можливих корупційних ризиків у діяльності обласної ради, ідентифікації (виявлення) цих корупційних ризиків та підготовки пропозицій щодо усунення (зменшення) цих корупційних ризиків.

На основі проведеної роботи та аналізу інформації, відповідно до Методології оцінювання корупційних ризиків у діяльності органів влади, затвердженої рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції від 02 грудня 2016 року № 126, Комісією ідентифіковано корупційні ризики, здійснено їх формальне визначення та проведено оцінку виявлених корупційних ризиків.

За результатами оцінки корупційних ризиків у діяльності Харківської обласної ради здійснено опис корупційних ризиків, виявлені їх чинники та можливі наслідки корупційного правопорушення, опрацьовані пропозиції щодо їх усунення.

Опис ідентифікованих корупційних ризиків у діяльності Харківської обласної ради, чинники корупційних ризиків та можливі наслідки корупційного правопорушення чи правопорушення, пов’язаного із корупцією, містяться в додатку 1 до звіту (додається).

Пропозиції щодо заходів із усунення корупційних ризиків та очікувані результати наведено в додатку 2 до звіту (додається).

 

 

 

 

Голова Комісії щодо оцінки корупційних

ризиків у Харківській обласній раді

та з підготовки проекту Антикорупційної

програми  Харківської обласної ради

на 2017-2020 роки                                                                              В. Коваленко