ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

 

до проекту рішення обласної ради «Про надання ДП «БАЛАКЛІЙСЬКЕ ЛІСОВЕ ГОСПОДАРСТВО» дозволу на спеціальне використання природних ресурсів у межах територій природно-заповідного фонду місцевого значення»

 

На адресу Харківської обласної ради надійшло клопотання ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА «БАЛАКЛІЙСЬКЕ ЛІСОВЕ ГОСПОДАРСТВО» в особі керівника Оробея Віктора Вікторовича (вх. № 6590/01-16 від 10.08.2018) щодо надання дозволу на спеціальне використання природних ресурсів у межах території природно - заповідного фонду, обсяги використання яких складають 850 куб.м, а саме: на території ландшафтного заказника місцевого значення «Савинська лісова дача», розташованого на території Балаклійського району Харківської області, - з метою заготівлі деревини (вибіркова санітарна рубка) відповідно до умов ліміту на використання природніх ресурсів, затвердженого 10 серпня 2018 року Департаментом екології та природніх ресурсів Харківської обласної державної адміністрації.

Відповідно до ст. 9-1 Закону України «Про природно- заповідний фонд України» (далі - Закон) спеціальне використання природних ресурсів у межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду місцевого значення здійснюється в межах ліміту на використання природних ресурсів у межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, затвердженого органом виконавчої влади Автономної Республіки Крим з питань охорони навколишнього природного середовища, обласними, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями, а також на підставі дозволів.

 Спеціальне використання природних ресурсів у межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду місцевого значення (крім корисних копалин) здійснюється на підставі дозволів, що видаються місцевими радами за погодженням із органом виконавчої влади Автономної Республіки Крим з питань охорони навколишнього природного середовища, обласними, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями.

            Видача дозволів, згідно з Законом, здійснюється на підставі клопотання (заявки) природокористувача, погодженого із власником або постійним користувачем земельної ділянки та заінтересованими органами.

            Наданий ДП «Балаклійське лісове господарство» пакет документів відповідає вимогам Закону.

У проекті рішення передбачено надання ДП «Балаклійське лісове господарство» дозволу на спеціальне використання природних ресурсів у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення строком до 31 грудня 2018 року в межах ландшафтного заказника місцевого значення «Савинська лісова дача», розташованого на території Балаклійського району Харківської області, - з метою заготівлі деревини (вибіркова санітарна рубка) у видах та обсягах спеціального використання природних ресурсів, що зазначені в додатку.

Проект рішення підготовлено відповідно до ст. 9-1 Закону України «Про природно-заповідний фонд України», статей 43, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

 

 

 

 

 

Керуючий справами

виконавчого апарату

обласної ради                                                                                             С. Клименко