ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

_______  сесія   ______ скликання

Р І Ш Е Н Н Я

 

ПРОЕКТ

 

Від _____________ 2018 року                                                                  №______

 

Про створення ентомологічного

заказника місцевого значення

«Малорогозянський»

 

З метою збереження біологічного, ландшафтного, природного різноманіття та забезпечення належної охорони природних комплексів і об’єктів, які мають особливу природоохоронну, наукову, естетичну та іншу цінність, відповідно до статті 53 Закону України «Про природно-заповідний фонд України» та статей 43, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» обласна рада

 

В И Р І Ш И Л А :

 

1. Створити на території Золочівського району Харківської області ентомологічний заказник місцевого значення «Малорогозянський» орієнтовно площею 14,1004 га, без вилучення земельних ділянок із користування, та за згодою землекористувача включити його до складу природно-заповідного фонду Харківської області.

2. Харківській обласній державній адміністрації забезпечити розроблення та затвердження положення про створену заповідну територію, а також вжити заходів щодо її передання під охорону, з оформленням відповідного охоронного зобов’язання.

3. Рекомендувати Державній екологічній інспекції у Харківській області забезпечити здійснення контролю за дотриманням режиму охорони та збереження території природно-заповідного фонду.

4. Рекомендувати Золочівській селищній раді забезпечити дотримання режиму охорони та збереження території природно-заповідного фонду.

5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію обласної ради з питань аграрної політики, земельних відносин та природокористування (Пієв С.М.).

 

 

 

Голова обласної ради                                                                                С. Чернов

 

 

 

Розробник: Департамент екології та природних ресурсів Харківської обласної державної адміністрації, 705-06-83