ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення  Харківської обласної ради «Про внесення змін до регіональної цільової Програми розвитку цивільного захисту  Харківської області на 2018 – 2020 роки, затвердженої рішенням

обласної ради від 07 грудня 2017 року № 552-VІІ»

 

1.      Обґрунтування необхідності прийняття рішення

 

 

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» підвищився рівень мінімальної заробітної платні. Для забезпечення належного фінансування та готовності ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ КОМУНАЛЬНОЇ АВАРІЙНО-РЯТУВАЛЬНОЇ ВОДОЛАЗНОЇ СЛУЖБИ (далі – ХОКАРВС) до дій за призначенням необхідно збільшити обсяг фінансування на 2019 рік,  визначений регіональною цільовою Програмою розвитку цивільного захисту  Харківської області на 2018 – 2020 роки (далі – Програма), затвердженої рішенням обласної ради від 07 грудня 2017 року № 552-VІІ.

 

 

2. Мета і завдання прийняття рішення

Метою прийняття проекту рішення є підвищення фінансування ХОКАРВС з ціллю забезпечити готовність до дій за призначенням.

 

 

3. Правові аспекти

Проект рішення підготовлений відповідно до вимог Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік», Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

 

 

4. Фінансово-економічне обґрунтування

Реалізація проекту рішення дозволить забезпечити фінансування ХОКАРВС відповідно до існуючого законодавства, а також дозволить функціонування та виконання покладених завдань на Службу.

 

5. Позиція заінтересованих органів

Проект рішення погоджений з Департаментом фінансів Харківської обласної державної адміністрації та апаратом Харківської обласної державної адміністрації.

 

 

6. Громадське обговорення

Проект рішення не потребує громадського обговорення.

 

7. Прогноз результатів

Реалізація проекту рішення забезпечить готовність ХОКАРВС до дій за призначенням у 2019 році.

 

 

 

 

Директор Департаменту

цивільного захисту Харківської

обласної державної адміністрації                                            П. ПОНОМАРЕНКО

 

 

 

 

 

 

«____» _______________2019 р.