Пояснювальна записка до проекту рішення

«Про внесення змін до рішення обласної ради від 06 грудня 2018 року

№ 848 -VII «Про обласний бюджет на 2019 рік», що пропонується винести

на розгляд сесії обласної ради

 

1. Відповідно до Закону України від 22 листопада 2018 року № 2621-VIII «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» (який набув чинності з 01.01.2019; публікація - «Голос України» від 26.12.2018 № 248) виключається зі складу доходів обласного бюджету код класифікації доходів 13010100 «Рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів в частині деревини, заготовленої в порядку рубок головного користування» та зменшується обсяг загального фонду на суму 2 950,0 тис.грн.

 

 2. У зв’язку із внесенням змін до Класифікації доходів бюджету відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 21 грудня 2018 року № 1084 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 січня 2011 року № 11» змінюється найменування коду 19010100 з «Надходження від викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення» на «Екологічний податок, який справляється за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення (за винятком викидів в атмосферне повітря двоокису вуглецю)».

 

3. Приймаються до обласного бюджету кошти субвенцій на здійснення переданих видатків у сфері охорони здоров’я за рахунок коштів медичної субвенції та на утримання об'єктів спільного користування в загальній сумі 1 429,910 тис. грн (з обласних бюджетів Чернігівської області – 350,0 тис. грн, Полтавської області – 644,0 тис. грн та Сумської області – 435,910 тис.грн), за рахунок яких на відповідну суму збільшуються асигнування по Управлінню охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації для Харківського міжобласного спеціалізованого медико-генетичного центру – центру рідкісних (орфанних) захворювань на проведення скринінгу новонароджених дітей на фенілкетонурію, вроджений гіпотиреоз, адреногенітальний синдром та муковісцидоз.

 

4. Передаються бюджетні призначення по субвенції з державного бюджету на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), управління багатоквартирним будинком, поводження з побутовими відходами (вивезення побутових відходів) та вивезення рідких нечистот, внесків за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку води та теплової енергії, абонентського обслуговування для споживачів комунальних послуг, що надаються у багатоквартирних будинках за індивідуальними договорами, передбачені Департаменту соціального захисту Харківської обласної державної адміністрації населення в загальному обсязі 2 511 087,4 тис.грн, Департаменту фінансів Харківської обласної державної адміністрації.

 

Директор Департаменту

фінансів Харківської ОДА                                                            С. ОВСЯННІКОВ