ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради «Про подовження трудових відносин із Клочко Іриною Оттівною, директором Державного оптово-роздрібного підприємства "Обласний аптечний склад"»

 

До Харківської обласної ради надійшла заява від Клочко Ірини Оттівни стосовно подовження з нею трудових відносин на посаді директора Державного оптово-роздрібного підприємства "Обласний аптечний склад" (далі – підприємство).

Юридична адреса підприємства: Харківський район, смт Васищеве, вул. Промислова, 16.

Місцезнаходження підприємства: м. Харків, вул. Громадянська, 25.

Предметом діяльності підприємства є забезпечення установ охорони здоров’я, населення, аптечних підприємств та інших суб’єктів господарювання лікарськими засобами, у тому числі наркотичними і психотропними, спирто-медичними, предметами санітарії гігієни, догляду за хворими, перев’язними матеріалами, медичними інструментами і виробами медичної оптики, приладами й іншими фармацевтичними товарами, виробництво, закупівля, оптова і роздрібна реалізація лікарських засобів, засобів медичного призначення, косметичних, парфумерних і фармацевтичних препаратів, предметів санітарії і гігієни тощо.

Клочко Ірина Оттівна, 1968 року народження. Освіта вища. У 1990 році закінчила Харківський фармацевтичний інститут, отримала повну вищу освіту за спеціальністю «Фармація» та здобула кваліфікацію провізора.

Клочко І.О. має вищу кваліфікаційну категорію зі спеціальності «Організація і управління фармацією».

Рішенням обласної ради від 01.03.2018 № 695-VII «Про призначення Клочко Ірини Оттівни на посаду директора Державного оптово-роздрібного підприємства "Обласний аптечний склад"» Клочко І.О. призначено на посаду директора підприємства на умовах контракту строком на 1 рік, терміном до 16.03.2019.

23 січня 2019 року проведено перевірку наявності та ефективності використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, яке відображається на балансі Державного оптово-роздрібного підприємства "Обласний аптечний склад", розташованого за адресою: м. Харків, вул. Громадянська, 25 та в інших структурних підрозділах, з питань оренди та виконання керівником умов контракту.

За результатами перевірки встановлено, що майно спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, яке обліковується на балансі підприємства, в наявності та в цілому використовується за призначенням.

Кадрова робота на підприємстві у цілому ведеться з дотриманням вимог чинного трудового законодавства України.

Директором виконуються обов’язки, передбачені статутною діяльністю Державного оптово-роздрібного підприємства "Обласний аптечний склад".

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 23, 24 Кодексу законів про працю України, Положенням про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області, затвердженим рішенням обласної ради від 30 серпня 2018 року № 793-VІІ, підготовлено проект рішення обласної ради «Про подовження трудових відносин із Клочко Іриною Оттівною, директором Державного оптово-роздрібного підприємства "Обласний аптечний склад"».

 

 

 

Заступник начальника управління

з питань комунальної власності,

начальник відділу по роботі з

керівниками суб’єктів спільної

власності, обліку майна та майнових
відносин виконавчого апарату

обласної ради                                                                                              І. Потопальська