ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 07 грудня 2017 року № 598-VIIˮ

 

Відповідно до пункту 4 Положення про медико-соціальну експертизу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 грудня 2009 року № 1317 «Питання медико-соціальної експертизи», медико-соціальну експертизу проводять медико-соціальні експертні комісії, з яких утворюються в установленому порядку центри, що належать до закладів охорони здоров’я при Управліннях охорони здоров’я обласних держадміністрацій. Центр очолює головний лікар, який призначається керівником управління охорони здоров'я обласної (міської) держадміністрації.

Згідно із п. 20 частини першої статті 43 «Про місцеве самоврядування в Україні» виключно на пленарних засіданнях районної, обласної ради вирішуються питання щодо управління об'єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст, районів у містах, що перебувають в управлінні районних і обласних рад; призначення і звільнення їх керівників.

Відповідно до пунктів 20, 27 частини першої статті 43, статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи постанову Кабінету Міністрів України від 3 грудня 2009 року № 1317 «Питання медико-соціальної експертизи» підготовлено проект рішення обласної ради “Про внесення змін до рішення обласної ради від 07 грудня 2017 року № 598-VIIˮ.

 

 

 

Заступник начальника управління

з питань  комунальної власності,

начальник відділу по роботі з

керівниками суб’єктів спільної

власності, обліку майна та майнових відносин

виконавчого  апарату обласної ради                                             І. Потопальська