ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради

 

«Про внесення змін до Програми розвитку культури, туризму та охорони нерухомої культурної спадщини Харківської області на 2019-2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 822-VIІ»

 

1.                  Обґрунтування необхідності прийняття рішення

Проект рішення розроблено з метою внесення змін до Програми розвитку культури, туризму та охорони нерухомої культурної спадщини Харківської області на 2019-2023 роки, затвердженої рішенням Харківської обласної ради від 06 грудня 2018 року № 822-VIІ та приведення змісту заходів Програми у відповідність до чинних нормативних документів.

 

2.                  Мета і завдання прийняття рішення

Метою прийняття рішення є внесення змін до Програми розвитку культури, туризму та охорони нерухомої культурної спадщини Харківської області на 2019-2023 роки, затвердженої рішенням Харківської обласної ради від 06 грудня 2018 року № 822-VIІ.

 

3. Правові аспекти

Цей проект рішення ґрунтується на нормах Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про місцеві державні адміністрації».

 

4. Фінансово-економічне обґрунтування

Проектом рішення передбачається збільшення орієнтовних обсягів фінансування на надання фінансової підтримки закладам мистецтва у 2019 році на 14,3 млн.грн. для недопущення заборгованості по захищених видатках, а саме по видатках на оплату праці та оплату за спожиті енергоносії.

Фінансове забезпечення Програми здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету виходячи з реальних можливостей, місцевих бюджетів, інших джерел, не заборонених чинним законодавством.

 

 

 

Начальник Управління

культури і туризму                                                                  О. ЯЦИНА