ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради

«Звернення депутатів Харківської обласної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо необхідності врегулювання погодження угод про розподіл продукції.»

 

Фінансова децентралізація дала зростання місцевим бюджетам, в тому числі, і зарахування 5% рентної плати від видобутку природного газу, нафти та газового конденсату до місцевих бюджетів.

Але, на жаль, на сьогоднішній день відповідно до Кодексу України Про Надра, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та ін. залишаються неузгодженими питання щодо повноважень органів місцевого самоврядування в частині погодження угод про розподіл продукції.

Так  і відсутність у складі Міжвідомчої комісії з організації укладання та виконання угод про розподіл продукції представників органів місцевого самоврядування, на території яких розташована ділянка надр, що передається у користування на умовах угоди про розподіл продукції( відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01 серпня 2013 року № 644 «Про утворення Міжвідомчої комісії з організації укладання та виконання угод про розподіл продукції»)            залишає територіальні громади осторонь від участі у підготовці рішень щодо визначення переліку родовищ, які надаватимуться на умовах Угоди, захищаючи інтереси територіальних громад.

            Тому депутатами Фракції «Відродження» в обласній раді підготовлено Звернення депутатів Харківської обласної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо необхідності врегулювання погодження угод про розподіл продукції.

 

 

Керівник Фракції Партії «Відродження»

в Харківській обласній раді VІІ скликання                               Скоробагач В.І.