ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення обласної ради

від _________ року № _______

(_____ сесія _____ скликання)

 

Положення про проведення перевірки достовірності інформації, зазначеної у конкурсній пропозиції

 

1. Положення про проведення перевірки достовірності інформації, зазначеної у конкурсній пропозиції, визначає процедуру здійснення перевірки достовірності інформації, зазначеної у конкурсній пропозиції, яка подана інститутом громадянського суспільства соціального спрямування для участі в конкурсі із визначення програм (проектів, заходів), для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка за рахунок коштів обласного бюджету.

2. У цьому Положенні терміни вживаються у такому значенні:

інститут громадянського суспільства соціального спрямування - громадські об’єднання та їх відокремлені підрозділи із статусом юридичної особи, благодійні фонди (організації), творчі спілки, які відповідно до статуту (положення) захищають права та інтереси осіб з інвалідністю, ветеранів, громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, багатодітних сімей та інших громадян України, які потребують соціальної підтримки, а також провадять діяльність із забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків;

конкурсна комісія - тимчасово діючий орган, що утворюється організатором конкурсу для розгляду конкурсних пропозицій, проведення моніторингу стану виконання (реалізації) програм (проектів, заходів), а також виконання інших повноважень, визначених Порядком використання коштів обласного бюджету інститутами громадянського суспільства соціального спрямування та проведення конкурсів із визначення програм (проектів, заходів);

конкурсна пропозиція - комплект документів, які готуються інститутами громадянського суспільства соціального спрямування для участі в конкурсі.

3. Перевірка проводиться членами конкурсної комісії, у разі прийняття нею відповідного рішення, яке оформлюється протоколом.

Якщо перевірка потребує спеціальних знань, до неї можуть залучатися відповідні фахівці, про що зазначається в протоколі.

4. Представник інституту громадянського суспільства соціального спрямування під час проведення перевірки має право:

одержувати копії рішень конкурсної комісії про проведення перевірки;

бути присутнім під час проведення перевірки;

одержувати та ознайомлюватися із матеріалами перевірки;

надавати письмові пояснення, зауваження або заперечення, які додаватимуться до довідки про перевірку;

оскаржувати в порядку, установленому чинним законодавством України, неправомірні, на його погляд, дії перевіряючих.

5. Члени конкурсної комісії під час перевірки зобов’язані:

повно, об’єктивно та неупереджено здійснювати перевірку достовірності інформації, зазначеної у конкурсній пропозиції;

дотримуватися ділової етики у взаємовідносинах з представниками інституту громадянського суспільства соціального спрямування;

не втручатися у статутну діяльність інституту громадянського суспільства соціального спрямування.

6. При прийнятті рішення щодо проведення перевірки достовірності інформації, зазначеної у конкурсній пропозиції, члени конкурсної комісії обирають зі свого складу не менше трьох осіб, які здійснюють перевірку, про що зазначається у протоколі.

7. Перед початком перевірки члени конкурсної комісії, які її проводять, надають керівнику інституту громадянського суспільства соціального спрямування рішення конкурсної комісії про проведення перевірки та представляють документи, які засвідчують особу.

Члени конкурсної комісії перевіряють і аналізують інформацію, наведену в конкурсній пропозиції.

8. Члени конкурсної комісії, які проводять перевірку за місцезнаходженням інституту громадянського суспільства соціального спрямування, отримують від керівника інституту громадянського суспільства соціального спрямування документи та інші відомості на підтвердження інформації, наведеної в конкурсній пропозиції.

9. У разі недопущення членів конкурсної комісії до проведення перевірки за місцезнаходженням інституту громадянського суспільства соціального спрямування або ненадання необхідної інформації для проведення перевірки складається відповідний акт у довільній формі та підписується перевіряючими.

10. Строк здійснення перевірки не може перевищувати трьох робочих днів.

11. За результатами проведеної перевірки складається довідка, яка має містити такі відомості:

дату складання довідки;

прізвище ім’я та по батькові осіб, які здійснювали перевірку;

найменування інституту громадянського суспільства соціального спрямування;

результати перевірки;

рекомендації (за наявності).

12. Довідка складається у двох примірниках, один з яких передається на розгляд конкурсній комісії, а другий – керівнику інституту громадянського суспільства соціального спрямування, та підписується обома сторонами. До довідки можуть додаватися документи, копії документів, пояснення тощо, які є невід’ємною її частиною.

Керівник інституту громадянського суспільства соціального спрямування має право під час підписання довідки письмово надати свої пояснення, зауваження або заперечення, які будуть її невід’ємною частиною.

У випадку відмови від підписання довідки, члени конкурсної комісії, які проводили перевірку, роблять у ній запис про те, що керівник інституту громадянського суспільства соціального спрямування ознайомився зі змістом довідки, але підписати її відмовився.

Довідка розглядається на засіданні конкурсної комісії та за результатами її розгляду приймається відповідне рішення.

 

 

 

Заступник голови обласної ради                                                В. Скоробагач