Пояснювальна записка

до проекту рішення обласної ради

«Про внесення змін до Антикорупційної програми

Харківської обласної ради, затвердженої рішенням

обласної ради від 07 грудня 2017 року № 580-VІI (зі змінами)»

 

Законом України «Про запобігання корупції» передбачено прийняття обласними радами антикорупційних програм. На виконання зазначеного Закону Харківською обласною радою було прийнято відповідну Антикорупційну програму на 2017-2020 роки (рішення обласної ради від 07 грудня 2017 року  № 580-VІI). Рішенням обласної ради від 06.12.2018 № 844-VII було внесено до неї зміни.

Відповідно до статті 19 Закону України «Про запобігання корупції», Порядку підготовки, подання антикорупційних програм на погодження до Національного агентства з питань запобігання корупції (далі – Національне агентство) та здійснення їх погодження зазначена Антикорупційна програма була направлена 07.12.2018 на погодження до Національного агентства. Національне агентство своїм рішенням від 18.01.2019 № 42 відмовило у погодженні Антикорупційної програми та направило до обласної ради зауваження щодо усунення виявлених недоліків для її погодження.

З метою актуалізації окремих положень Антикорупційної програми для подальшого впровадження механізмів прозорості та доброчесності, підвищення рівня довіри громадян до діяльності органу місцевого самоврядування як важливої складової забезпечення ефективної системи запобігання і протидії корупції та зниження корупційних ризиків було розроблено проект рішення обласної ради «Про внесення змін до Антикорупційної програми Харківської обласної ради, затвердженої рішенням обласної ради від 07 грудня 2017 року № 580-VІI (зі змінами)».

Проект рішення не потребує додаткового фінансування з обласного бюджету.

Враховуючи вищезазначене, з метою забезпечення виконання норм Закону України «Про запобігання корупції» вношу на розгляд обласної ради проект рішення обласної ради «Про внесення змін до Антикорупційної програми Харківської обласної ради, затвердженої рішенням обласної ради від 07 грудня 2017 року № 580-VІI (зі змінами)».

 

 

Голова Комісії щодо оцінки

корупційних ризиків у Харківській

обласній раді та з підготовки проекту

Антикорупційної програми Харківської

обласної ради на 2017-2020 роки                                                            В. Коваленко