ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення Харківської обласної ради

 

«Про надання дозволу на продаж на аукціоні майна, що відображається на балансі ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО САНІТАРНО-ПРОФІЛАКТИЧНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ПРОФ-ДЕЗІНФЕКЦІЯ» та розташоване за адресою: м. Харків, вул. Северина Потоцького, 38»

 

 

Обласною радою 29 жовтня 2015 року прийнято рішення № 1360-VI «Про деякі питання щодо припинення ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО САНІТАРНО-ПРОФІЛАКТИЧНОГО ПІДПРИЄМСТВА “ПРОФДЕЗІНФЕКЦІЯ”» (зі змінами). Ліквідатором підприємства призначено Саутенко С.О.

Відповідно до ч. 4 ст. 105 Цивільного кодексу України до комісії з припинення юридичної особи або ліквідатора з моменту призначення переходять повноваження щодо управління справами юридичної особи. Голова комісії, її члени або ліквідатор юридичної особи представляють її у відносинах з третіми особами та виступають у суді від імені юридичної особи, яка припиняється.

До обласної ради надійшло клопотання ліквідатора ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО САНІТАРНО-ПРОФІЛАКТИЧНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ПРОФДЕЗІНФЕКЦІЯ» від 29 січня 2019 року № 2 стосовно звіту ліквідатора, затвердження проміжного ліквідаційного балансу ХОК СПП «ПРОФДЕЗІНФЕКЦІЯ» та реалізації його майна.

З клопотанням надано проміжний ліквідаційний баланс підприємства та повний звіт станом на 29 січня 2019 року в якому повідомлено про здійснення відповідних ліквідаційних заходів.

За заявою ліквідатора 06.06.2018 здійснено реєстрацію права власності об’єктів нерухомості розташованих за адресою: м. Харків, вул. Северина Потоцького, 38, а саме: нежитлової будівлі, Літ. «Д-2»; загальною площею 51,1 м2; нежитлової будівлі, Літ. «Г-1»; загальною площею 112,7 м2; нежитлової будівлі, Літ. «Е-3»; загальною площею 1641,0 м2 за територіальними громадами сіл, селищ, міст Харківської області  в особі Харківської обласної ради (надані копії витягів з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно ро реєстрацію права власності).

З метою визначення балансової вартості вказаних об’єктів ліквідатором було забезпечено проведення незалежної оцінки майна підприємства, за результатом якої були складені звіт про оцінку вартості майна (дата складання 25.08.2018) та проведено інвентаризацію майна та майнових активів підприємства.

На здійснення ліквідаційної процедури (напрямки використання грошових коштів: роботи з незалежної оцінки майна, поштові витрати, отримання відомостей з ЄДПР) ліквідатором витрачено 6 473,00 грн.

Після закінчення всіх необхідних ліквідаційних заходів, закінчення строку для пред'явлення вимог кредиторами, виконання вимог цивільного та господарського законодавства щодо ліквідації підприємства, у відповідності до ч.8 ст.111 Цивільного Кодексу України, ліквідатором підприємства, був складений проміжний ліквідаційний баланс ХОКСПП «ПРОФДЕЗІНФЕКЦІЯ» станом на 29 січня 2019 року.  

Відповідно до ч.9, ч.12. ст.111 Цивільного Кодексу України, у разі недостатності в юридичної особи, що ліквідується, коштів для задоволення вимог кредиторів ліквідаційна комісія (ліквідатор) організовує реалізацію майна юридичної особи.

Майно юридичної особи, що залишилося після задоволення вимог кредиторів, у тому числі за податками, зборами, єдиним внеском на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та іншими коштами, що належить сплатити до державного або місцевого бюджету, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування), передається учасникам юридичної особи, якщо інше не встановлено установчими документами юридичної особи або законом.

Звернення ліквідатора ХОКСПП «ПРОФДЕЗІНФЕКЦІЯ» від 29.01.2019 № 2 було розглянуто на засіданні постійної комісії з питань спільної власності територіальних громад області 21.02.2019, та згідно із протоколом № 45  доручено управлінню з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради підготувати проект рішення стосовно надання дозволу на продаж на аукціоні майна, що відображається на балансі ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО САНІТАРНО-ПРОФІЛАКТИЧНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ПРОФДЕЗІНФЕКЦІЯ» та розташоване за адресою: м. Харків, вул. Северина Потоцького, 38.

Враховуючи клопотання ліквідатора ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО САНІТАРНО-ПРОФІЛАКТИЧНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ПРОФДЕЗІНФЕКЦІЯ» від 29 січня 2019 року № 2, відповідно до пункту 19 частини першої статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», керуючись Цивільним кодексом України, Господарським кодексом України, Законом України «Про товарну біржу» та Постановою Кабінету Міністрів України № 803 від 06.06.2007 року «Про затвердження Порядку відчуження об’єктів державної власності», на виконання рішення обласної ради від 29 жовтня 2015 року № 1360-VI «Про деякі питання щодо припинення ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО САНІТАРНО-ПРОФІЛАКТИЧНОГО ПІДПРИЄМСТВА “ПРОФДЕЗІНФЕКЦІЯ”» (зі змінами), пропонується для розгляду проект рішення «Про надання дозволу на продаж на аукціоні майна, що відображається на балансі ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО САНІТАРНО-ПРОФІЛАКТИЧНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ПРОФДЕЗІНФЕКЦІЯ» та розташоване за адресою: м. Харків, вул. Северина Потоцького, 38».

 

Начальник управління

з питань комунальної  власності,

виконавчого апарату

обласної ради                                                                                  М.П. Бур’янова