ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

ХІХ сесія VІІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

Від 28 лютого 2019 року                                                                             935-VІІ

 

 

Про внесення змін до обласної програми розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» на 2019 - 2023 роки, затвердженої рішенням Харківської обласної ради від 06 грудня 2018 року № 817-VII, затвердження порядків призначення та виплати обласних стипендій та визнання Порядку, затвердженого рішенням обласної ради від 27 серпня 2015 року № 1279-VI, таким, що втратив чинність

 

З метою удосконалення системи соціальної підтримки студентів, які найбільше відзначились у навчанні, науковій та громадській діяльності, визнання визначних особистих досягнень видатних науковців і підтримки обдарованої наукової молоді Харківщини, керуючись статтями 43, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», обласна рада

 

В И Р І Ш И Л А :

 

1. Внести до обласної програми розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» на 2019 - 2023 роки, затвердженої рішенням Харківської обласної ради від 06 грудня 2018 року № 817-VII, такі зміни:

 

– викласти  підпункт 1 пункту 7.2. «Розвиток наукової сфери» підрозділу 7 «Вища освіта і наука – регіональний розвиток» розділу VII «ЗАХОДИ ПРОГРАМИ» у такій редакції:

«Призначення та виплата обласних іменних стипендій в галузі науки видатним та обдарованим молодим науковцям»;

–  у колонці «Відповідальні за виконання» пункту 1 підрозділу 9. «Соціальний захист»  розділу VII «Заходи Програми» слова «Управління охорони здоров’я ХОДА» замінити словами «Департамент охорони здоров’я ХОДА».

 

2. Затвердити Порядок призначення та виплати обласних стипендій студентам закладів вищої освіти та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (заклади фахової передвищої освіти) (крім приватних) із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, особам із їхнього числа, а також студентам віком від 18 до 23 років, які у період навчання залишилися без батьків та найбільше відзначилися у навчанні (додається).

 

3. Затвердити Порядок призначення та виплати обласних стипендій і персональних стипендій імені О.С. Масельського студентам закладів вищої освіти та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (заклади фахової передвищої освіти) (додається).

 

4. Затвердити Порядок призначення та виплати обласних іменних стипендій в галузі науки видатним та обдарованим молодим науковцям (додається).

 

5. Визнати таким, що втратив чинність, Порядок призначення та виплати обласних стипендій студентам вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації (крім приватних) із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, особам із їх числа, а також студентам, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків, які найбільш відзначилися в навчанні, затверджений рішенням обласної ради від 27 серпня 2015 року № 1279-VI.

 

6. Харківській обласній державній адміністрації забезпечити виплату обласних стипендій у межах видатків, передбачених в обласному бюджеті на реалізацію обласної програми розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» на 2019 - 2023 роки, затвердженої рішенням Харківської обласної ради від 06 грудня 2018 року № 817-VII.

 

7. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії обласної ради: з питань науки, освіти та духовності (Звєрєв В.О.); з питань бюджету (Немикіна Л.П.).

 

 

 

Голова обласної ради                                                                         С. ЧЕРНОВ