ЗАТВЕРДЖЕНО

 

Рішення обласної ради

від 28 лютого 2019 року № 935-VII

(XIX сесія VII скликання)

 

 

ПОРЯДОК

призначення та виплати обласних стипендій і персональних стипендій імені О.С. Масельського студентам закладів вищої освіти та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації

(заклади фахової передвищої освіти)

 

Цей Порядок визначає механізм призначення та виплати обласних стипендій і персональних стипендій імені О.С. Масельського студентам закладів вищої освіти та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (заклади фахової передвищої освіти) за рахунок коштів, передбачених в обласному бюджеті на реалізацію обласної програми розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» на 2019-2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 817-VІІ.

Десять обласних стипендій і дев’ять персональних стипендій імені О.С. Масельського кожна у розмірі 1000 грн призначаються студентам закладів вищої освіти та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (заклади фахової передвищої освіти) з метою поліпшення соціального захисту, стимулювання творчої активності та за активну участь у громадській роботі, високі моральні якості.

Кандидати на отримання обласних стипендій і персональних стипендій імені О.С. Масельського визначаються вченими (педагогічними) радами закладів вищої освіти та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (заклади фахової передвищої освіти).

 До рішення вчених (педагогічних) рад додаються матеріали, що підтверджують високі показники у навчанні, науковій діяльності та громадській роботі кандидата на призначення обласної стипендії і персональної стипендії імені О.С. Масельського.

Стипендії призначаються один раз на рік за результатами літньої екзаменаційної сесії на підставі рішення стипендіальної комісії при облдержадміністрації (після закінчення другого курсу навчання).

Персональний склад стипендіальної комісії затверджується головою обласної державної адміністрації.

До складу стипендіальної комісії включаються представники Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації, керівники закладів вищої освіти та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (заклади фахової передвищої освіти), представники Харківської обласної студентської ради.

Стипендіальна комісія здійснює розгляд документів кандидатів, які запропоновані вченими (педагогічними)  радами закладів вищої освіти та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (заклади фахової передвищої освіти), і приймає рішення про встановлення обласних стипендій і персональних стипендій імені О.С. Масельського на поточний навчальний рік. Рішення стипендіальної комісії приймається простою більшістю голосів членів стипендіальної комісії, присутніх на засіданні.

Студентам, яким призначено стипендії, кошти виплачуються з 01 вересня до 31 серпня відповідного навчального року.

У разі відрахування студента виплата стипендії припиняється з наступного за відрахуванням місяця.

Фінансування витрат на виплату стипендій здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету.

На підставі протоколу засідання стипендіальної комісії директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної  державної адміністрації видає наказ «Про виплату обласних стипендій і персональних стипендій імені О.С. Масельського студентам закладів вищої освіти та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (заклади фахової передвищої освіти)».

Зазначені стипендії виплачуються Департаментом науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації шляхом перерахування коштів на карткові рахунки стипендіатів, відкриті в банківських установах.

 

 

 

Перший заступник

голови обласної ради                                                                    В. КОВАЛЕНКО