ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради «Про повторне оголошення конкурсів на посади керівників комунальних некомерційних підприємств та закладу галузі охорони здоров’я, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області»

 

1.    Рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 870-VII повторно оголошено про проведення конкурсу на заміщення посади керівника КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ОБЛАСНОЇ БАЗИ СПЕЦІАЛЬНОГО МЕДИЧНОГО ПОСТАЧАННЯ.

Розпорядженням голови обласної ради від 25 січня 2019 року № 18 «Про створення конкурсної комісії з обрання керівника КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ОБЛАСНОЇ БАЗИ СПЕЦІАЛЬНОГО МЕДИЧНОГО ПОСТАЧАННЯ створено конкурсну комісію та затверджено її склад.

Відповідно до оголошення про проведення конкурсу документи від претендентів на посаду керівника КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ОБЛАСНОЇ БАЗИ СПЕЦІАЛЬНОГО МЕДИЧНОГО ПОСТАЧАННЯ приймалися 30 календарних днів з 01 лютого 2019 року по 02 березня 2019 року включно.

У визначений термін для участі у конкурсі на посаду керівника КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ОБЛАСНОЇ БАЗИ СПЕЦІАЛЬНОГО МЕДИЧНОГО ПОСТАЧАННЯ жодної заяви не надійшло.

У зв’язку з цим, конкурсна комісія вирішила повторно розмістити оголошення про проведення конкурсу на зайняття посади керівника КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ОБЛАСНОЇ БАЗИ СПЕЦІАЛЬНОГО МЕДИЧНОГО ПОСТАЧАННЯ.

Документи для участі у конкурсі приймалися 30 календарних днів з 11 березня 2019 року по 09 квітня 2019 року включно.

У визначений термін для участі у конкурсі на посаду керівника КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ОБЛАСНОЇ БАЗИ СПЕЦІАЛЬНОГО МЕДИЧНОГО ПОСТАЧАННЯ жодної заяви не надійшло.

У зв’язку із зазначеним, конкурсна комісія вирішила рекомендувати голові Харківської обласної ради повторно оголосити конкурс на посаду керівника КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ОБЛАСНОЇ БАЗИ СПЕЦІАЛЬНОГО МЕДИЧНОГО ПОСТАЧАННЯ.

2.         06 грудня 2018 року Харківською обласною радою прийнято рішення № 869-VII «Про оголошення про проведення конкурсів на заміщення посад керівників комунальних некомерційних підприємств галузі охорони здоров’я, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області».

Розпорядженням голови обласної ради від 03 січня 2019 року № 3 «Про створення конкурсної комісії з обрання керівника КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ДИТЯЧИЙ ОРТОПЕДОТРАВМАТОЛОГІЧНИЙ САНАТОРІЙ “ЛІСНИЙ”»» створено конкурсну комісію та затверджено її склад.

Відповідно до оголошення про проведення конкурсу документи від претендентів на посаду керівника КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ДИТЯЧИЙ ОРТОПЕДОТРАВМАТОЛОГІЧНИЙ САНАТОРІЙ “ЛІСНИЙ”»» приймалися 30 календарних днів з 10 січня 2019 року по 02 березня 2019 року включно.

У визначений термін для участі у конкурсі на посаду керівника КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ДИТЯЧИЙ ОРТОПЕДОТРАВМАТОЛОГІЧНИЙ САНАТОРІЙ “ЛІСНИЙ”» надійшла заява з пакетом документів від Олехновича Сергія Олександровича.

У ході розгляду наданого пакету документів конкурсною комісією встановлено, що кандидатом надано не повну копію трудової книжки, що не вможливлює визначити (підтвердити) повний стаж роботи кандидата та приймаючи до уваги автобіографію – у кандидата відсутній стаж роботи на керівних посадах.

У зв’язку з цим, конкурсна комісія відмовила Олехновичу Сергію Олександровичу в участі в конкурсі на посаду керівника КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ДИТЯЧИЙ ОРТОПЕДОТРАВМАТОЛОГІЧНИЙ САНАТОРІЙ “ЛІСНИЙ”» та вирішила повторно розмістити оголошення про проведення конкурсу на зайняття посади директора КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ОБЛАСНИЙ ДИТЯЧИЙ ОРТОПЕДОТРАВМАТОЛОГІЧНИЙ САНАТОРІЙ «ЛІСНИЙ»".

Документи для участі у конкурсі приймалися 30 календарних днів з 12 лютого 2019 року по 13 березня 2019 року включно.

У визначений термін для участі у конкурсі на посаду керівника КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ДИТЯЧИЙ ОРТОПЕДОТРАВМАТОЛОГІЧНИЙ САНАТОРІЙ “ЛІСНИЙ”» жодної заяви не надійшло.

У зв’язку з цим, конкурсна комісія вирішила повторно розмістити оголошення про проведення конкурсу на зайняття посади директора КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ОБЛАСНИЙ ДИТЯЧИЙ ОРТОПЕДОТРАВМАТОЛОГІЧНИЙ САНАТОРІЙ «ЛІСНИЙ»".

Документи для участі у конкурсі приймалися 30 календарних днів з 18 березня 2019 року по 16 квітня 2019 року включно.

У визначений термін для участі у конкурсі на посаду керівника КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ДИТЯЧИЙ ОРТОПЕДОТРАВМАТОЛОГІЧНИЙ САНАТОРІЙ “ЛІСНИЙ”» жодної заяви не надійшло.

У зв’язку із зазначеним, конкурсна комісія вирішила рекомендувати голові Харківської обласної ради повторно оголосити конкурс на посаду керівника КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ДИТЯЧИЙ ОРТОПЕДОТРАВМАТОЛОГІЧНИЙ САНАТОРІЙ “ЛІСНИЙ”».

3.         06 грудня 2018 року Харківською обласною радою прийнято рішення № 869-VII «Про оголошення про проведення конкурсів на заміщення посад керівників комунальних некомерційних підприємств галузі охорони здоров’я, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області».

Розпорядженням голови обласної ради від 08 січня 2019 року № 7 «Про створення конкурсної комісії з обрання керівника КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНА ТУБЕРКУЛЬОЗНА ЛІКАРНЯ № 2»» створено конкурсну комісію та затверджено її склад.

Відповідно до оголошення про проведення конкурсу документи від претендентів на посаду керівника КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНА ТУБЕРКУЛЬОЗНА ЛІКАРНЯ № 2» приймалися 30 календарних днів з 16 січня 2019 року до 14 лютого 2019 року включно.

У визначений термін для участі у конкурсі на посаду керівника КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНА ТУБЕРКУЛЬОЗНА ЛІКАРНЯ № 2» надійшла заява від Москаленка В’ячеслава Васильовича з відповідним пакетом документів.

У ході розгляду наданого пакету документів конкурсною комісією встановлено, що Москаленком В.В. надано не повний пакет документів - відсутня Довідка про відсутність судимості.

У зв’язку з цим, конкурсна комісія відмовила Москаленку В’ячеславу Васильовичу в участі в конкурсі на посаду керівника КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНА ТУБЕРКУЛЬОЗНА ЛІКАРНЯ № 2» та вирішила повторно розмістити оголошення про проведення конкурсу на зайняття посади керівника КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНА ТУБЕРКУЛЬОЗНА ЛІКАРНЯ № 2».

Документи для участі у конкурсі приймалися 21 календарний день з 19 лютого 2019 року по 11 березня 2019 року включно. У визначений термін для участі у конкурсі на посаду керівника КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНА ТУБЕРКУЛЬОЗНА ЛІКАРНЯ № 2» надійшла заява від Москаленка В’ячеслава Васильовича з відповідним пакетом документів.

У ході розгляду наданих документів конкурсною комісією встановлено, що класифікаційні критерії претендента на посаду не відповідають критеріям, визначеним в оголошенні про проведення конкурсу на зайняття посади директора КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНА ТУБЕРКУЛЬОЗНА ЛІКАРНЯ № 2», - відсутній 7 річний стаж роботи на керівних посадах.

У зв’язку із зазначеним, конкурсна комісія вирішила рекомендувати голові Харківської обласної ради повторно оголосити конкурс на посаду керівника КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНА ТУБЕРКУЛЬОЗНА ЛІКАРНЯ № 2».

Керуючись Законом України «Про основи законодавства України про охорону здоров’я» (зі змінами), пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», рішенням обласної ради від 30 серпня 2018 року № 793-VІІ «Про затвердження Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, та визнання деяких рішень обласної ради такими, що втратили чинність» (зі змінами), враховуючи рішення конкурсних комісій з обрання керівників комунальних некомерційних підприємств та закладу галузі охорони здоров’я, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області підготовлено проект рішення «Про повторне оголошення конкурсів на посади керівників комунальних некомерційних підприємств та закладу галузі охорони здоров’я, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області».

 

 

 

 

Начальник управління

з питань комунальної власності

виконавчого апарату обласної ради                                         М. БУР’ЯНОВА