ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення Харківської обласної ради

«Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області»

 

І. Пропонується для розгляду питання щодо передачі об’єктів із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області:

1. До обласної ради надійшов лист Харківської обласної державної адміністрації від 13.04.2018 № 01-73/3158 щодо розповсюдження по бібліотеках Харківської області літератури, придбаної ОКЗ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА УНІВЕРСАЛЬНА НАУКОВА БІБЛІОТЕКА» та ОКЗ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ЮНАЦТВА» за рахунок коштів обласного бюджету, та з проханням винести на розгляд обласної ради питання передачі вказаної літератури із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області у власність відповідних адміністративно-територіальних одиниць області.

У Програмі розвитку культури і туризму Харківської області на 2014-2018 роки, затвердженій рішенням обласної ради від 29 серпня 2013 року № 789-VІ (зі змінами), було передбачено кошти на придбання літератури та розповсюдження по бібліотеках Харківської області. Відповідальний за виконання - Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації.

На виконання вказаної програми, згідно із наказом Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації від 25.04.2017 № 107 ОКЗ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА УНІВЕРСАЛЬНА НАУКОВА БІБЛІОТЕКА» та ОКЗ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ЮНАЦТВА» було придбано відповідну літературу за рахунок коштів обласного бюджету.

Управлінням культури і туризму обласної державної адміністрації 01.12.2017 видано наказ № 271 «Про затвердження переліків розподілу придбаної літератури для розповсюдження по бібліотеках Харківської області».

На підставі вказаних звернень та рішень районних та міських рад обласною радою 07 червня 2018 року прийнято рішення № 749-VII (додатки 3-19), від 30 серпня 2018 року № 799-VII (додатки 3-15) та 28 лютого 2019 року № 981-VII (додатки 2-6), згідно із якими вирішено передати книги із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області у власність 35 відповідних адміністративно-територіальних одиниць Харківської області.

У березні 2019 року до обласної ради надійшов лист та рішення Роганської селищної ради стосовно надання згоди на прийняття книг згідно із додатками із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

Пропонується розглянути питання про передачу із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області у комунальну власність Роганської селищної ради книг, які обліковуються на балансах ОКЗ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА УНІВЕРСАЛЬНА НАУКОВА БІБЛІОТЕКА» та ОКЗ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ЮНАЦТВА», згідно із додатком.

 

Враховуючи лист Харківської обласної державної адміністрації від 13.04.2018 № 01-73/3158, рішення Роганської селищної ради, керуючись статтями 43 та 59, пунктом 10 розділу V «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» пропонується для розгляду на сесії обласної ради проект рішення «Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області».

 

 

 

Начальник управління з питань

комунальної власності

виконавчого апарату обласної ради                                          М. БУР’ЯНОВА