ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення Харківської обласної ради

«Про внесення змін до програми інформатизації Харківської області «Електронна Харківщина» на 2018 – 2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 07 грудня 2017 року № 561-VII (зі змінами)»

 

1.      Обґрунтування необхідності прийняття акта

 

Відповідно до розділу 8 «Завдання Програми на 2018-2020 роки» програми інформатизації Харківської області «Електронна Харківщина» на 2018 – 2020 роки, затвердженої рішенням Харківської обласної ради від 07.12.2017 № 561-VII (зі змінами) (далі - Програма), з метою подовження організації виконання Харківською обласною радою у 2019 році першочергових завдань підпунктів 2.1.5. та 2.1.16. підрозділу 2. «Створення і розвиток інформаційної інфраструктури» і виконання пункту 3.1.1 підрозділу 3. «Впровадження інтегрованої інформаційно-аналітичної системи прийняття управлінських рішень», виникла необхідність щодо корегування обсягів фінансування наведених підпунктів, в зв’язку з чим пропонується викладення розділу 8 Програми у новій редакції.

Реалізація вищезазначених завдань Програми забезпечить створення  комплексної інформаційно-телекомунікаційної системи в обласній раді шляхом придбання сучасного мережевого, телекомунікаційного та серверного обладнання та поліпшення якості проведення заходів із використанням сучасного мультимедійного обладнання, а також підвищення оперативності та ефективності прийняття управлінських рішень.

 

2.      Цілі і завдання прийняття акта

 

Реалізація завдань Програми «Створення сучасної мультисервісної інформаційно-телекомунікаційної системи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування області (конвергентної телекомунікаційної мережі області), з метою розгортання спеціальної інформаційно-телекомунікаційної мережі органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування області та «Впровадження інтегрованої інформаційно-аналітичної системи прийняття управлінських рішень Харківської обласної державної адміністрації як підсистеми інформаційної системи «Електронна Харківщина», з метою впровадження єдиної системи електронного документообігу в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування області. Забезпечення виконання вимог Закону України «Про електронні документи та електронний документообіг».

 

3.      Загальна характеристика та основні положення акта

 

Зміни до Програми затверджуються рішенням сесії Харківської обласної ради.

 

 

 

4.      Стан нормативно-правової бази у даній сфері правового регулювання

 

Розроблення Програми регулюється Законом України «Про Національну програму інформатизації», постановою Кабінету Міністрів України від 12 квітня 2000 року № 644 «Про затвердження порядку формування та виконання регіональної Програми і проекту інформатизації», розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 26 травня 2010 року № 267 «Про розроблення Програми інформатизації Харківської області».

 

5.      Фінансово-економічне обґрунтування

 

Заходи Програми фінансуються за рахунок обласного бюджету. 

 

 

 

 

Начальник відділу

інформаційно-комп'ютерного

та документального забезпечення

апарату обласної державної адміністрації                                                                А. СИТНИК