ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення Харківської обласної ради

«Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області»

 

 

            І. Пропонується для розгляду питання щодо передачі об’єктів із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області:

1. До обласної ради надійшов лист Харківської обласної державної адміністрації від 13.04.2018 № 01-73/3158 щодо розповсюдження по бібліотеках Харківської області літератури, придбаної ОКЗ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА УНІВЕРСАЛЬНА НАУКОВА БІБЛІОТЕКА» та ОКЗ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ЮНАЦТВА» за рахунок коштів обласного бюджету, та з проханням винести на розгляд обласної ради питання передачі вказаної літератури із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області у власність відповідних адміністративно-територіальних одиниць області.

У Програмі розвитку культури і туризму Харківської області на 2014-2018 роки, затвердженій рішенням обласної ради від 29 серпня 2013 року № 789-VІ (зі змінами), було передбачено кошти на придбання літератури та розповсюдження по бібліотеках Харківської області. Відповідальний за виконання - Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації.

На виконання вказаної програми, згідно із наказом Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації від 25.04.2017 № 107 ОКЗ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА УНІВЕРСАЛЬНА НАУКОВА БІБЛІОТЕКА» та ОКЗ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ЮНАЦТВА» було придбано відповідну літературу за рахунок коштів обласного бюджету.

Управлінням культури і туризму обласної державної адміністрації 01.12.2017 видано наказ № 271 «Про затвердження переліків розподілу придбаної літератури для розповсюдження по бібліотеках Харківської області».

На підставі вказаних звернень та рішень районних та міських рад обласною радою 07 червня 2018 року прийнято рішення № 749-VII (додатки 3-19), від 30 серпня 2018 року № 799-VII (додатки 3-15) та 28 лютого 2019 року № 981-VII (додатки 2-6), згідно із якими вирішено передати книги із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області у власність 35 відповідних адміністративно-територіальних одиниць Харківської області.

У березні 2019 року до обласної ради надійшов лист та рішення Роганської селищної ради стосовно надання згоди на прийняття книг згідно із додатками із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

Пропонується розглянути питання про передачу із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області у комунальну власність Роганської селищної ради книг, які обліковуються на балансах ОКЗ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА УНІВЕРСАЛЬНА НАУКОВА БІБЛІОТЕКА» та ОКЗ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ЮНАЦТВА», згідно із додатком 1.

2. До обласної ради надійшло звернення Харківської обласної державної адміністрації від 15.05.2019 № 01-73/3811 з проханням винести на розгляд обласної ради питання передачі медичного обладнання та автотранспорту із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області у спільну власність відповідних адміністративно-територіальних одиниць області.

У листі повідомлено, що на виконання комплексної обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» на 2017-2018 роки», затвердженої рішенням обласної ради від 23.02.2017 № 375-VII (зі змінами) КЗОЗ «ОБЛАСНИЙ КЛІНІЧНИЙ ЦЕНТР УРОЛОГІЇ І НЕФРОЛОГІЇ ІМ. В.І. ШАПОВАЛА» (перетворено у КНП ХОР «ОБЛАСНИЙ МЕДИЧНИЙ КЛІНІЧНИЙ ЦЕНТР УРОЛОГІЇ І НЕФРОЛОГІЇ ІМ. В.І. ШАПОВАЛА») було придбано медичне обладнання та устаткування, яке зараховано на баланс закладу (некомерційного підприємства) та згідно з наказом Управління охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації розподілено між закладами, підприємствами охорони здоров’я області із укладанням договорів відповідального зберігання. Також, КЗОЗ «ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ» придбано службовий автотранспорт за рахунок коштів субвенції державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, щодо забезпечення службовим автотранспортом медичних працівників, згідно із наказом Департаменту охорони здоров’я ХОДА від 13.03.2019 № 252-о.

 Обласною державною адміністрацією спрямовано до обласної ради копії рішень Харківської та Чугуївської районних рад, в яких надано згоду на прийняття матеріальних цінностей, та довідки КНП ХОР «ОБЛАСНИЙ МЕДИЧНИЙ КЛІНІЧНИЙ ЦЕНТР УРОЛОГІЇ І НЕФРОЛОГІЇ ІМ. В.І. ШАПОВАЛА» та КЗОЗ «ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ» щодо вартості об’єктів передачі.

Вказаного листа із наданими матеріалами розглянуто на засіданні постійної комісії з питань спільної власності територіальних громад області, та згідно із протоколом засідання від 17.05.2019 № 48, доручено управлінню з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради доповнити проект рішення «Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області».

 Пропонується розглянути питання про передачу медичного обладнання та автотранспорту із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області у власність відповідних адміністративно-територіальних одиниць області згідно із додатками 2-3.

 

Враховуючи листи Харківської обласної державної адміністрації від 13.04.2018 № 01-73/3158 та від 15.05.2019 № 01-73/3811, рішення Харківської районної ради, Чугуївської районної ради та Роганської селищної ради, беручи до уваги протокол засідання постійної комісії з спільної власності територіальних громад області від 17.05.2019 № 48, керуючись статтями 43 та 59, пунктом 10 розділу V «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» пропонується для розгляду на сесії обласної ради проект рішення «Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області».

 

 

Заступник начальника управління з питань

комунальної власності, начальник відділу

по роботі з керівниками суб’єктів спільної

власності, обліку майна та майнових

відносин виконавчого апарату

обласної ради                                                                                 І. ПОТОПАЛЬСЬКА