ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

 

до проекту рішення обласної ради «Про затвердження Проекту встановлення зон санітарної охорони водозабору ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ФОРС С» у м. Харкові (свердловини № 3 та № 7р родовища питних підземних вод «Лозовеньківське»)»

 

 

До обласної ради  звернулось ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ФОРС С» (далі - Товариство) із клопотанням про затвердження Проекту зон санітарної охорони родовища «Лозовеньківське» (ТОВ ФОРС С) в м. Харків Харківської області.

Згідно з пунктом 8 статті 81 Водного кодексу України до компетенції обласних рад у галузі регулювання водних відносин на їх території належить затвердження проектів зон санітарної охорони господарсько-питних водозаборів.

Відповідно до статті 93 Водного кодексу України межі зон санітарної охорони водних об’єктів встановлюються місцевими радами на їх території за погодженням із центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері розвитку водного господарства, центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр, центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення, обласними, Київською, Севастопольською міськими державними адміністраціями, органом виконавчої влади Автономної Республіки Крим з питань охорони навколишнього природного середовища.

Надані ТОВАРИСТВОМ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ФОРС С» документи відповідають вимогам законодавства.

Проект рішення підготовлено відповідно до статті 81 Водного кодексу України, статей 43, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

 

 

 

Керуючий справами

виконавчого апарату

обласної ради                                                                                               С. КЛИМЕНКО