Інформація

про хід виконання у 2018 році  Програми сприяння ефективності використання та збереження майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області на 2017 – 2021 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 08 грудня 2016 року № 309-VІІ (зі змінами)

 

Виконання Програми сприяння ефективності використання та збереження майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області на 2017 – 2021 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 08 грудня 2016 року № 309-VІІ (зі змінами) (далі – Програма), здійснювалося шляхом реалізації заходів, передбачених у розділі ІІІ «ЗАХОДИ ПРОГРАМИ  ТА ПРОГНОЗНІ РОЗРАХУНКИ ФІНАНСУВАННЯ», з урахуванням змін, внесених рішеннями обласної ради від 23 лютого 2017 року № 391-VІІ, від 25 травня 2017 року № 444-VІІ, від 07 грудня 2017 року № 573-VІІ, від 01 березня 2018 року № 679-VІІ, від 30 серпня 2018 року № 785- VІІ, від 06 грудня 2018 року № 845- VІІ.

 

На виконання заходів Програми протягом зазначеного періоду в обласному бюджеті було передбачено 2530000 грн., освоєно 1402185,23 грн, що становить 55% від виділених з обласного бюджету коштів, у тому числі на:

1.    Проведення технічної інвентаризації та виготовлення технічних паспортів на об`єкти спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області (якщо метою виготовлення є приватизація, підлягає відшкодуванню покупцями згідно із зобов`язаннями, передбаченими в договорах купівлі-продажу).

Виконавцями даного заходу було визначено Харківську обласну раду та суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

На 2018 рік на реалізацію даного заходу було заплановано 195 000 грн. Фактично реалізовано 41306,76 грн.

Укладено договір про виконання робіт із КОМУНАЛЬНИМ ПІДПРИЄМСТВОМ «ХАРКІВСЬКИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ ІНЖЕНЕРНО-КОНСУЛЬТАЦІЙНИЙ  ЦЕНТР» на проведення технічної інвентаризації відповідно до вимог чинного законодавства України та виготовлення технічних паспортів на об'єкти нерухомості згідно із таблицею.

 

№ з/п

Назва  послуг

Назва суб’єкта спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області

Кількість

технічних паспортів,

од.

Вартість

послуг,

грн

1.

Технічна інвентаризація та виготовлення технічних паспортів на об’єкти, розташовані за адресою: Харківський район, с. Хорошеве, вул. Сонячна,2

КОМУНАЛЬНА УСТАНОВА ХОРОШЕВСЬКИЙ  ГЕРІАТРИЧНИЙ  ПАНСІОНАТ

2

41306,76

 

ВСЬОГО :

2

41306,76

2.    Розробка науково-проектної документації на  реабілітацію палацо-паркового комплексу «Садиба» у смт Шарівка.

Виконавцями даного заходу було визначено Харківську обласну державну адміністрацію та Департамент містобудування та архітектури Харківської обласної державної адміністрації.

На 2018 рік на реалізацію даного заходу було заплановано 190000 грн. Фактично реалізовано 189932,41 грн.

3.    Розробка проектно-кошторисної документації на виконання першочергових протиаварійних робіт (реставрація) по палацо-парковому комплексу «Садиба».

Виконавцями даного заходу було визначено Харківську обласну державну адміністрацію та Департамент містобудування та архітектури Харківської обласної державної адміністрації.

На 2018 рік на реалізацію даного заходу було заплановано 810000 грн. Фактично реалізовано 809428,18 грн.

4.    Видатки на захист інтересів обласної ради у судових органах та органах державної виконавчої служби.

Виконавцями даного заходу було визначено Харківську обласну раду.

На 2018 рік на реалізацію даного заходу було заплановано 300000 грн. Фактично реалізовано 164641,35 грн.

5.    Фінансове забезпечення припинення обласних комунальних підприємств, установ, закладів, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Виконавцями заходу визначено Харківську обласну раду та суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області. На 2018рік було заплановано на реалізацію даного заходу 195000 грн. Фактично реалізовано 79376,53 грн.

У рамках виконання рішення обласної ради від 29 серпня 2013 року № 812-VI «Про припинення КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА АПТЕКА № 66» (код ЄДРПОУ 01974595), розташованого за адресою: Харківська область, Шевченківський район, смт Шевченкове, вул. Леніна, 33, - шляхом ліквідації» укладено договір з товариством з обмеженою відповідальністю «Науково-виробничий сервісний центр» Харківський народний архів» про надання послуг щодо прийняття на зберігання, упорядкування документів з особового складу за період 1954–2014 років КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА АПТЕКА № 66», що ліквідується.

Актом приймання-передачі було передано на зберігання до ТОВ «Науково-виробничий сервісний центр» Харківський народний архів» документи з особового складу КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА АПТЕКА № 66» за період 1954-2014 рр. у кількості 84 (вісімдесяти чотирьох) справ.

У рамках виконання рішення обласної ради від 07 грудня 2017 року № 601- VII “Про припинення КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ РЕДАКЦІЙНО-ВИДАВНИЧОЇ ГРУПИ ХАРКІВСЬКОГО ТОМУ СЕРІЇ «РЕАБІЛІТОВАНІ ІСТОРІЄЮ», КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОБЛАСНОЇ ПОШУКОВО-ВИДАВНИЧОЇ НАУКОВОЇ РЕДАКЦІЇ КНИГИ ПАМ’ЯТІ УКРАЇНИ та Харківського комунального видавництва «ОРИГІНАЛ» шляхом приєднання до КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «РЕГІОНАЛЬНИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЦЕНТР» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ” укладено договір з Комунальним підприємством «Міський архів» на архівні послуги з упорядкування та прийняття на зберігання документів з особового складу суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, що ліквідуються.

Актами приймання передачі було передано на зберігання до Комунального підприємства «Міський архів» документи: з особового складу ХАРКІВСЬКОГО КОМУНАЛЬНОГО ВИДАВНИЦТВА "ОРИГІНАЛ" (код ЄДРПОУ 21188143) за період 1989-2018 рр. у кількості 21 (двадцять одна) справа; з особового складу КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОБЛАСНА ПОШУКОВО-ВИДАВНИЧА НАУКОВА РЕДАКЦІЯ КНИГИ ПАМ'ЯТІ УКРАЇНИ (код ЄДРПОУ 21196208)  за період 1989-2018 рр. у кількості 59 (п’ятдесят дев’ять) справ; з особового складу КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ РЕДАКЦІЙНО-ВИДАВНИЧА ГРУПА ХАРКІВСЬКОГО ТОМУ СЕРІЇ "РЕАБІЛІТОВАНІ ІСТОРІЄЮ" (код ЄДРПОУ 21229965) за період 1994-2018 рр. у кількості 40 (сорок) справ.

У  рамках   виконання рішення  обласної   ради від  01 березня 2018 року № 711 - VII “ Про припинення КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ПСИХОЛОГО-МЕДИКО-ПЕДАГОГІЧНА КОНСУЛЬТАЦІЯ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ шляхом приєднання до КОМУНАЛЬНОГО ВИЩОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА АКАДЕМІЯ НЕПЕРЕРВНОЇ ОСВІТИ»” укладено договір з ТОВ «АРХІВАРІУС» послуги з упорядкування та науково-технічного опрацювання документів суб’єкта спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

Відповідно до акта  послуги з упорядкування виконано за період 1992 – 2018 роки у обсязі 1056 (одна тисяча пятдесят шість) справ.

6.                      Забезпечення відео- та аудіофіксації всіх засідань конкурсних комісій із обрання керівників закладів культури, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області;  проведення онлайн-трансляції жеребкування кандидатів від громадських організацій для включення до складу конкурсних комісій з обрання керівника закладу культури.

Виконавцем заходу визначено Харківську обласну раду. На 2018 рік було заплановано на реалізацію даного заходу 55000 грн. Фактично реалізовано 15000 грн.

На виконання рішення обласної ради  від 30 серпня 2018 року № 794 – VII «Про оголошення конкурсів на посади керівників закладів освіти, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» стосовно оголошення конкурсів на зайняття посад: директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ СПЕЦІАЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС № 8» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ; директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ПАЛАЦ ДИТЯЧОЇ ТА ЮНАЦЬКОЇ ТВОРЧОСТІ», директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА СТАНЦІЯ ЮНИХ ТУРИСТІВ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ, директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ СПЕЦІАЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ, директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ОБЛАСНА СПЕЦІАЛІЗОВАНА ШКОЛА-ІНТЕРНАТ ІІ-ІІІ СТУПЕНІВ «ОБДАРОВАНІСТЬ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ», директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «БОГОДУХІВСЬКИЙ СПЕЦІАЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ, розпорядженням голови обласної ради було створено 6 конкурсні комісії щодо обрання керівників даних закладів освіти.

Проведено 6 конкурсних відборів на посади директорів зазначених закладів освіти, на котрих було оголошено переможців.

7.        Забезпечення відеофіксації усіх засідань комісії з розгляду питань стосовно списання майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Виконавцями даного заходу було визначено Харківську обласну раду.

На 2018 рік на реалізацію даного заходу було заплановано 15000 грн. Фактично реалізовано 2500 грн.

8.        Здійснення перевірок ефективності використання підприємствами, закладами, установами майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, умов договорів оренди об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та виконання керівником умов контракту.

Виконавцем заходів визначено Харківську обласну раду. На здійснення даного заходу коштів не заплановано.

Управлінням з питань комунальної власності виконавчого апарату у 2018 році проведено 26 перевірок наявності та ефективності використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, яке відображається на балансах обласних комунальних підприємств, установ та закладів, обстеження майна переданого в оренду, виконання умов договорів оренди, виконання керівниками умов контракту.

За результатами перевірок складено відповідні акти перевірок, які були направлені до підприємств, установ та закладів для відповідного реагування. У разі наявності суттєвих зауважень акти направлялися до Харківської обласної державної адміністрації. За результатами перевірок усі заклади, установи, підприємства відзвітувалися про вжиті заходи по наявних зауваженнях.

9.        Супровід та матеріально-технічне забезпечення автоматизованої системи «Майно».

Виконавцем заходу визначено Харківську обласну раду. На 2018 рік було заплановано на реалізацію даного заходу 100000 грн. Фактично реалізовано 100000 грн.

У користуванні управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради перебуває автоматизована система «Майно» -«Харківська обласна комунальна власність», завдяки якій є можливість здійснювати облік суб’єктів комунальної власності та їх балансу, укладених контрактів; облік орендованих та приватизованих об’єктів (договорів), розрахунки (перерахунки) по орендній платі, відстежувати стан нарахувань та  здійснених платежів за користування майном спільної власності, наявність та строк дії страхових полісів на об’єкти оренди та інші операції з управління комунальною власністю.

У рамках реалізації заходу «Матеріально-технічне забезпечення автоматизованої системи “Майно”» «Програми сприяння ефективності використання та збереження майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області на 2017-2021 роки», затвердженої рішенням обласної ради від 08 грудня 2016 року № 309-VIІ (зі змінами), на обслуговування автоматизованої системи «Майно» у  2018 році за укладеними договорами з виконання послуг з оновлення та налагоджування програмного комплексу автоматизованої системи «Майно», а також щомісячний супровід сплачено Фізичній особі - підприємцю Нагорному Олександру Володимировичу 100000 грн.

 

 

 

Начальник управління

з питань комунальної власності

виконавчого апарату обласної ради                                         М. БУРЯНОВА