ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення обласної ради “Про оголошення про проведення конкурсу  на заміщення посади керівника КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ МЕДИЧНИЙ КЛІНІЧНИЙ ЦЕНТР УРОЛОГІЇ І НЕФРОЛОГІЇ ІМ. В.І. ШАПОВАЛА»”

 

Відповідно до статті 16 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я» (зі змінами) керівники комунальних закладів охорони здоров’я призначаються на посаду уповноваженим виконавчим органом управління власника закладу охорони здоров’я на конкурсній основі шляхом укладання з ними контракту на строк від трьох до п’яти років.

Враховуючи наявність вакантної посади генерального директора виникла необхідність проведення конкурсу з обрання керівника КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ МЕДИЧНИЙ КЛІНІЧНИЙ ЦЕНТР УРОЛОГІЇ І НЕФРОЛОГІЇ ІМ. В.І. ШАПОВАЛА».

Юридична адреса та місцезнаходження підприємства: м. Харків, просп. Московський, 195.

Підприємство є неприбутковим організаційно-методичним, консультативним та лікувально-діагностичним закладом охорони здоров'я - комунальним унітарним некомерційним підприємством, що надає медичні послуги третинної високоспеціалізованої медичної допомоги будь-яким особам в порядку та на умовах, встановлених чинним законодавством України.

Основною метою діяльності підприємства є:

-      надання медичних послуг населенню, спрямованих на збереження, поліпшення та відновлення їх здоров'я;

-      надання в повному обсязі поліклінічної консультативної та стаціонарної лікувально-діагностичної медичної допомоги хворим з патологією сечостатевої системи, створення умов для максимального забезпечення доступної, своєчасної, якісної та ефективної третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги та створення умов, які забезпечують управління лікувально-діагностичним процесом;

-      організація взаємодії з іншими закладами охорони здоров'я з метою забезпечення наступництва у наданні медичної допомоги на різних рівнях та ефективного використання ресурсів системи медичного обслуговування.

Виконання обов’язків генерального директора підприємства розпорядженням голови обласної ради від 31.05.2019 № 141 покладено на Демченка Владислава Миколайовича, заступника генерального директора з медичної частини.

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтею 16 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я», підготовлено проєкт рішення обласної ради Про оголошення про проведення конкурсу  на заміщення посади керівника КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ МЕДИЧНИЙ КЛІНІЧНИЙ ЦЕНТР УРОЛОГІЇ І НЕФРОЛОГІЇ ІМ. В.І. ШАПОВАЛА».

 

 

 

 

 

 

Начальник управління

з питань комунальної власності

виконавчого апарату обласної ради                                            М. БУР’ЯНОВА