ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

___  сесія  VІI скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

ПРОЄКТ

 

Від  _____________  2019 року                                                                       № ___-VІI

 

 

Про оголошення орнітологічного

заказника місцевого значення

«Петрівський» на території

Красноградського району

Харківської області

 

 

 

З метою збереження біологічного, ландшафтного, природного різноманіття та забезпечення належної охорони природних комплексів і об’єктів, які мають особливу природоохоронну, наукову, естетичну та іншу цінність, відповідно до статті 53 Закону України «Про природно-заповідний фонд України» та статей 43, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» обласна рада

 

В И Р І Ш И Л А:

 

1. Оголосити, без вилучення земельних ділянок із користування, за згодою землекористувача, об’єкт природно-заповідного фонду місцевого значення на території Красноградського району Харківської області згідно з додатком.

 

2. Харківській обласній державній адміністрації забезпечити розроблення та затвердження положення про оголошену заповідну територію, а також вжити заходів щодо її передання під охорону, з оформленням відповідного охоронного зобов’язання.

 

3. Рекомендувати Державному підприємству «Красноградське лісове господарство» забезпечити дотримання режиму охорони та збереження території природно-заповідного фонду.

 

4. Рекомендувати Державній екологічній інспекції у Харківській області та іншим уповноваженим органам забезпечити здійснення контролю за дотриманням режиму охорони та збереження території природно-заповідного фонду.

5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію обласної ради з питань аграрної політики, земельних відносин та природокористування (Пієв С.М.).

 

 

 

 

Голова обласної ради                                                                                           С. ЧЕРНОВ

 

 

 

Розробник: Департамент екології та природних ресурсів Харківської обласної державної адміністрації, 705-56-57