ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради «Про внесення змін до Програми створення та ведення містобудівного кадастру Харківської області на 2019 – 2022 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 28 лютого 2019 року № 920-VІІ»

 

 

Обгрунтування, підстави

 

Прийняття рішення обласної ради «Про внесення змін до Програми створення та ведення містобудівного кадастру Харківської області на 2019 – 2022 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 28 лютого 2019 року № 920-VІІ», (далі – Програма) полягає в необхідності внесення до розділу VIІ. «ЗАХОДИ ПРОГРАМИ» змін, а саме: уточнення заходів виконання Програми (без зміни їх фінансової складової).  

 

Проблеми

 

В рамках проведеної роботи, спрямованої на створення та функціонування містобудівного кадастру на території Харківської області, виникла необхідність внесення змін до заходів Програми шляхом уточнення змісту заходів.

Це явилося результатом ретельного аналізу комерційних пропозицій, проектів тендерної документації різних регіонів України та рекомендацій Головного управління Державної казначейської служби України у Харківській області. Таким чином, коригування Програми в цьому контексті надасть можливість більш чітко сформулювати назви договорів з виконавцем робіт.

 

Мета і основні завдання Програми

 

Мета Програми полягає у приведенні містобудівної діяльності у відповідність до діючого законодавства, реалізації організаційно-технічних заходів, спрямованих на створення та функціонування на місцевому рівні системи геопросторових даних містобудівного кадастру, розробленні та впровадженні інформаційної автоматизованої системи містобудівного кадастру та організації планового введення до бази даних кадастрової інформації відповідно до вимог державних будівельних норм.

 

Фінансове забезпечення Програми

 

Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету.

 

Очікувана ефективність від реалізації Програми

Реалізація Програми забезпечить створення та ефективне функціонування на обласному рівні автоматизованої інформаційної системи геопросторових даних містобудівного кадастру на базі сучасних геоінформаційних технологій, яка буде використовуватися для потреб управління територіями, узагальнення кадастрової інформації, що створюється на базовому рівні, ефективне проведення містобудівного моніторингу.

 

 

Контроль за реалізацією Програми

Контроль за ходом виконання Програми здійснює Харківська обласна рада. Координацію виконання Програми здійснює Харківська обласна державна адміністрація.

 

 

 

 

 

 

 

 

Заступник директора Департаменту – 

начальник архітектурно-будівельного

управління                                                                                  Ю. ФУРСОВ