ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

ХХІ сесія VІІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

Від 15 серпня 2019 року                                                                          1090-VІІ

 

Про оголошення конкурсів на посади керівників закладів вищої освіти, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області

 

Відповідно до пункту 20 частини першої статті 43, статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пунктів 3, 5 статті 42 Закону України «Про вищу освіту», Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 30 серпня 2018 року № 793-VІІ (зі змінами), обласна рада

 

В И Р І Ш И Л А:

 

1.        Оголосити конкурси на посади:

-     керівника КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ВОВЧАНСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ;

-     керівника КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «КУП’ЯНСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ ІМ. МАРІЇ ШКАРЛЕТОВОЇ»;

-     керівника ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО ВИЩОГО УЧИЛИЩА ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ.

 

2. Пропозиції щодо кандидатів на посади керівників закладів вищої освіти, зазначених у пункті 1 цього рішення,  приймати протягом двох місяців із дня опублікування оголошення про проведення конкурсів на заміщення посад керівників закладів вищої освіти, зазначених у пункті 1 цього рішення.

 

         3. Доручити голові обласної ради:

            3.1. Забезпечити публікацію в газеті «Освіта України» оголошення про проведення конкурсів на посади керівників закладів вищої освіти, зазначених у пункті 1 цього рішення.

3.2. Забезпечити розміщення оголошення щодо проведення конкурсів на офіційному сайті Харківської обласної ради та офіційних сайтах закладів вищої освіти, зазначених у пункті 1 цього рішення.

            3.3. Внести кандидатури претендентів на посади керівників закладів вищої освіти, зазначених у пункті 1 цього рішення, вищому колегіальному органу громадського самоврядування для голосування.

            3.4. Забезпечити, відповідно до норм чинного законодавства України, у межах компетенції, розгляд рекомендованих вищими колегіальними органами громадського самоврядування кандидатур на посади керівників закладів вищої освіти,  зазначених у пункті 1 цього рішення, обласною радою на пленарному засіданні для призначення в установленому порядку.

 

4. Вибори керівників закладів вищої освіти, зазначених у пункті 1 цього рішення, провести протягом місяця після внесення кандидатур претендентів вищому колегіальному органу громадського самоврядування у приміщеннях цих закладів.

 

5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії обласної ради: з питань науки, освіти та духовності (В. ЗВЄРЄВ); з питань соціальної політики, охорони здоров’я, реабілітації учасників бойових дій та АТО (В. СВЯТАШ); з питань спільної власності територіальних громад області (Л. ГАСАН).

 

 

 

Голова обласної ради                                                                                           С. ЧЕРНОВ