ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення обласної ради “Про подовження трудових відносин із Бражник Іриною Олександрівною, директором КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ХАРКІВСЬКОЇ НАУКОВОЇ МЕДИЧНОЇ БІБЛІОТЕКИ”

 

До Харківської обласної ради надійшла заява від Бражник Ірини Олександрівни щодо подовження з нею трудових відносин на посаді директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ХАРКІВСЬКОЇ НАУКОВОЇ МЕДИЧНОЇ БІБЛІОТЕКИ (далі – заклад).

Юридична адреса та місцезнаходження закладу: м. Харків, вул. Архітекторів, буд. 40, корпус «Г».

Заклад сприяє розвитку галузі медичної науки та охорони здоров’я, впровадженню досягнень науки, техніки, передового досвіду в практику лікувальних установ, а також підвищенню професійного, духовного і культурного рівня медичних, фармацевтичних працівників.

Заклад обслуговує державні і громадські організації та установи охорони здоров’я, спеціалістів – медиків, фармацевтів, студентів, учнів середніх медичних учбових закладів, а також спеціалістів суміжних галузей, що за родом своєї діяльності потребують використання медичної літератури.

Бражник Ірина Олександрівна, 1972 року народження. Освіта вища. У 1996 році закінчила Харківський державний інститут культури за спеціальністю «Бібліотекознавство та бібліографія» та здобула кваліфікацію бібліотекара- бібліографа.

Відповідно до наказу Головного управління охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації від 05 вересня 2012 року № 432-к Бражник І.О., завідуюча відділом читальних залів, виконувала обов’язки директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ХАРКІВСЬКОЇ НАУКОВОЇ МЕДИЧНОЇ БІБЛІОТЕКИ.

Рішенням обласної ради від 18 грудня 2014 року № 1099-VІ «Про призначення Бражник Ірини Олександрівни на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ХАРКІВСЬКОЇ НАУКОВОЇ МЕДИЧНОЇ БІБЛІОТЕКИ» Бражник І.О. призначена на посаду директора бібліотеки на умовах контракту строком на 5 років, терміном до 26 грудня 2019 року.

29 серпня 2019 року проведено перевірку наявності та ефективності використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, яке відображається на балансі КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ХАРКІВСЬКОЇ НАУКОВОЇ МЕДИЧНОЇ БІБЛІОТЕКИ, розташованого за адресою: м. Харків, вул. Архітекторів, буд. 40, корпус «Г», та кадрових питань.

 За результатами перевірки встановлено, що майно спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, закріплене за бібліотекою, у цілому підтримується в належному стані, використовується за призначенням.

Кадрова робота у закладі ведеться з дотриманням вимог чинного трудового законодавства України.

Директором виконуються обов’язки, передбачені статутною діяльністю КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ХАРКІВСЬКОЇ НАУКОВОЇ МЕДИЧНОЇ БІБЛІОТЕКИ.

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 23, 24 Кодексу законів про працю України, Положенням про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області, затвердженим рішенням обласної ради від 30 серпня 2018 року

№ 793-VІІ (зі змінами), підготовлено проєкт рішення обласної ради “Про подовження трудових відносин із Бражник Іриною Олександрівною, директором КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ХАРКІВСЬКОЇ НАУКОВОЇ МЕДИЧНОЇ БІБЛІОТЕКИ”.

 

 

 

Начальник управління

з питань комунальної власності

виконавчого апарату обласної ради                              Марина БУР’ЯНОВА