ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради “Про призначення Холодок Валентини Дмитрівни  на посаду директора ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР ТУРИЗМУ»”

 

ОБЛАСНИЙ КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР ТУРИЗМУ» розташований за адресою: м. Харків, м-н Свободи, 5, Держпром, 7 під’їзд, 5 пов.

Відповідно до статті 21 Закону України «Про культуру» (у редакції Закону № 955-VIII від 28.01.2016) керівники державних та комунальних закладів культури призначаються на посаду шляхом укладення з ними контракту строком на п’ять років за результатами конкурсу.

На виконання рішення Харківської обласної ради 15 серпня 2019 року № 1092-VII «Про оголошення конкурсу на посаду керівника ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР ТУРИЗМУ»» 29 серпня 2019 року в газеті «Слобідський край» опубліковано оголошення про початок прийняття документів від кандидатів на посаду керівника ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР ТУРИЗМУ», а також дане оголошення було розміщено на офіціальному вебсайті Харківської обласної ради. В оголошенні були опубліковані умови конкурсу та перелік документів, які необхідно подати  для участі  в конкурсі.

У визначений термін для участі у конкурсі на посаду керівника ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР ТУРИЗМУ» надійшла заява з відповідним пакетом документів від Валентини Дмитрівни ХОЛОДОК.

За підсумками проведення першого етапу конкурсного відбору (розгляд документів, поданих до обласної ради від осіб, які претендують на посаду керівника ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР ТУРИЗМУ», на відповідність кваліфікаційним вимогам) даний претендент на посаду був допущений до участі в другому етапі конкурсного відбору.

За підсумками проведення другого етапу конкурсного відбору (презентація проєкту програми розвитку ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР ТУРИЗМУ» на один і п’ять років та співбесіда з кандидатом) конкурсна комісія визначила переможцем конкурсного відбору Валентину Дмитрівну ХОЛОДОК.

Холодок Валентина Дмитрівна, 1961 року народження. Освіта вища. У 1987 році закінчила Київський державний педагогічний університет ім. О.М. Горького, отримавши повну вищу освіту за спеціальністю «Педагогіка і психологія (дошкільна)» та здобувши кваліфікацію викладача дошкільної педагогіки і психології, методиста по дошкільному вихованню.

У 2010 році Холодок В.Д. закінчила Харківський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України за спеціальністю «Державне управління» та здобула кваліфікацію магістра державного управління.

У 2014 році Холодок В.Д. присуджено науковий ступінь кандидата наук з державного управління із спеціальності механізми державного управління.

Холодок В.Д. нагороджено нагрудним знаком «Почесний працівник туризму України».

Відповідно до рішення Харківської обласної ради від 18 грудня 2014 року № 1102-VI “Про призначення Холодок Валентини Дмитрівни на посаду директора ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР ТУРИЗМУ»” Холодок В.Д. призначено на посаду директора закладу на умовах контракту строком на 5 років, терміном до – 29.12.2019.

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про культуру», Положенням про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 30 серпня 2018 року № 793-VІІ (зі змінами), на підставі рішення конкурсної комісії з обрання керівника ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР ТУРИЗМУ» підготовлено проєкт рішення обласної ради “Про призначення Холодок Валентини Дмитрівни  на посаду директора ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР ТУРИЗМУ»”.

 

 

 

Начальник управління

з питань комунальної власності 

виконавчого апарату  обласної ради                                    Марина БУР’ЯНОВА