Пояснювальна записка

до проекту рішення «Про внесення змін до порядків використання коштів обласного бюджету для компенсації 50% вартості проїзду у метрополітені м. Харкова студентів та учнів окремих закладів освіти, затверджених рішенням обласної ради від 28 лютого 2019 року № 936-VІІ»

 

Відповідно до Порядку використання коштів обласного бюджету для компенсації 50% вартості проїзду у метрополітені м. Харкова студентів закладів вищої освіти та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (заклади фахової передвищої освіти), що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (заклади фахової передвищої освіти), учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти, що фінансуються за рахунок коштів обласного бюджету і розташовані у м. Харкові (далі – Порядок), затвердженого рішенням обласної ради від 28 лютого 2019 року № 936-VIІ, заклади освіти укладають із КП «Харківський метрополітен» договори про організацію надання послуг із перевезення метрополітеном студентів та учнів, згідно з якими визначається механізм взаємодії між ними та порядок компенсації оплати проїзду студентів та учнів у розмірі 50% його вартості.

Відповідно до Концепції системи «Електронний квиток» у міському електротранспорті (метрополітені, трамваї, тролейбусі) м. Харкова (затвердженої рішенням 7 сесії Харківської міської ради 7 скликання від 06.07.2016 № 316/16 «Про створення системи «Електронний квиток» у міському електротранспорті (метрополітені, трамваї, тролейбусі) м. Харкова» в редакції рішення 17 сесії Харківської міської ради 7 скликання від 20.12.2017 № 958/17) уповноваженим за стягнення плати за транспортні послуги в міському електричному транспорті м. Харкова (метрополітені, трамваї, тролейбусі), а також на розподіл і перерахування коштів плати за проїзд перевізником з використанням системи «Електронний квиток» є підприємство станційно-диспетчерської діяльності Комунальне підприємство «Харківпасс».

У зв’язку вищезазначеним необхідно внести зміни до Порядку в частині укладання договорів про організацію надання послуг із перевезення метрополітеном студентів ЗВО та учнів ЗП(ПТ)О з Комунальним підприємством «Харківпасс» замість КП «Харківський метрополітен».

Також у зв’язку зі змінами назв вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (заклади фахової передвищої освіти) внести зміни до Переліку закладів вищої освіти та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (заклади фахової передвищої освіти), що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (заклади фахової передвищої освіти), учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти, що фінансуються за рахунок коштів обласного бюджету і розташовані у м. Харкові, яким забезпечується компенсація 50% вартості проїзду студентів та учнів у метрополітені м. Харкова, шляхом заміни назв закладів, а саме:

ХАРКІВСЬКЕ ОБЛАСНЕ ВИЩЕ УЧИЛИЩЕ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ на КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ КОЛЕДЖ СПОРТИВНОГО ПРОФІЛЮ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ;

ХАРКІВСЬКИЙ РАДІОТЕХНІЧНИЙ ТЕХНІКУМ на ХАРКІВСЬКИЙ РАДІОТЕХНІЧНИЙ КОЛЕДЖ.

 

 

Директор Департаменту                                                                 Лариса КАРПОВА

 

 

 

Ірина Волік 705-03-32