Інформація до проекту рішення обласної ради «Про хід виконання у 2019 році Програми розроблення містобудівної документації у Харківській області на 2016-2020 роки», затвердженої рішенням обласної ради

від 14 квітня 2016 року №101-VIІ

 

Рішення обласної ради приймається з метою виконання заходів Програми розроблення містобудівної документації у Харківській області на 2016-2020 роки, яка затверджена рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 101-VІІ. Містобудівна документація являється основним документом для гармонійного розвитку територій населеного пункту, який дозволить місцевим органам влади у повній мірі вирішувати питання планування, забудови і управління територіями для сталого розвитку територіальних громад, сформувати урбанізовані зони, визначити чіткі межі населених пунктів, забезпечити населені пункти розвинутою інфраструктурою.

У 2019 році реалізовано заходи, спрямовані на активізацію процесу розроблення містобудівної документації області, а саме:

на протязі 9 місяців видано 80 державних вимог на розроблення містобудівної документації, 339 містобудівних умов та обмежень забудови земельних ділянок;

затверджено 19 генеральних планів населених пунктів на території Балаклійського, Богодухівського, Валківського, Вовчанського, Дергачівського, Зміївського, Ізюмського, Красноградського, Краснокутського, Кегичівського, Нововодолазького, Первомайського, Харківського та Шевченківського районів.

В 2019 році в рамках  реалізації Програми на розроблення містобудівної документації заплановано освоєння 10,93 млн.грн.

Впродовж останніх років освоєно понад 32,0 млн. грн., в тому числі і на оновлення картографічної основи. Всі роботи виконані за рахунок місцевих бюджетів.

На сьогодні, у стадії розроблення і затвердження знаходяться понад 220 проектів містобудівної документації - Схеми планування території районів та міської ради, генеральні плани та плани зонування на населені пункти області, детальні плани територій районів.

 

 

 

 

 

Заступник директора Департаменту – 

начальник архітектурно-будівельного

управління                                                                                  Юрій  ФУРСОВ