Перелік змін до обласного бюджету на 2019 рік,

 що пропонується винести на розгляд сесії обласної ради

 

І. Трансферти з державного бюджету

 

1. Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 14.08.2019 № 680-р «Про розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України» збільшується обсяг субвенції на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, перебуваючи безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів, та визнані особами з інвалідністю внаслідок війни III групи відповідно до пунктів 11-14 частини другої статті 7 або учасниками бойових дій відповідно до пунктів 19-20 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», та які потребують поліпшення житлових умов по спеціальному фонду на суму 1 660,087 тис. грн.

Головним розпорядником коштів у частині передачі субвенції міському бюджету м. Харкова визначається Департамент соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації.

Розподіл коштів субвенції затверджений розпорядженням обласної державної адміністрації від 27.09.2019 №490 за погодженням з постійною комісією з питань бюджету Харківської обласної ради (протокол №83 від 12.09.2019).

 

2. Відповідно до  Закону України від 31 жовтня 2019 року № 265-IX «Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2019 рік»:

2.1. Зменшується загальний обсяг субвенції  на виплату допомоги сім`ям з дітьми, малозабезпеченим сім`ям, особам, які не мають права на пенсію, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, тимчасової державної допомоги дітям, тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату, допомоги по догляду за особами з інвалідністю І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, компенсаційної виплати непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю I групи, а також за особою, яка досягла 80-річного віку на суму 100 000,0 тис.грн з відповідним зменшенням субвенцій місцевим бюджетам області (додаток 1).

2.2. Збільшується обсяг субвенції з державного бюджету на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності на суму 58,6 тис.грн та відповідні видатки по Департаменту капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації на експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення.

Також, перерозподіляються кошти зазначеної субвенції, а саме: за рахунок  зменшення видатків за бюджетною програмою «Утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок субвенції з державного бюджету» на загальну суму 10 842,0 тис. грн по будівництву, капітальному ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення (у тому числі штучні споруди) збільшуються видатки на надання субвенції місцевим бюджетам, в т.ч.: міському бюджету м. Лозова – 10 442,0 тис. грн, бюджету Циркунівської ОТГ – 400, 0 тис. грн.

 Відповідний перерозподіл затверджений розпорядженнями обласної державної адміністрації від 31.10.2019 №550, від 01.11.2019 №578 за погодженням з постійною комісією з питань бюджету Харківської обласної ради (протокол №84 від 02.10.2019).

 

3. Відповідно до постанови Центральної виборчої комісії від 25.10.2019 №1933 збільшується обсяг субвенції з державного бюджету на проведення перших виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних голів на суму 1 280,0 тис. грн. Кошти субвенції передаються районним бюджетам Балаклійського та Куп’янського районів.

 Головним розпорядником коштів у частині передачі субвенції місцевим бюджетам визначається Харківська обласна державна адміністрація.

 

4. Відповідно до Порядку та умов надання у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.06.2019 №616, розподіляється між місцевими бюджетами області відповідна субвенція в сумі 33 795,907 тис. грн.

Головними розпорядниками коштів визначаються Департамент соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації та Департамент капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації (додаток 2).

Розподіл коштів субвенції затверджений розпорядженням обласної державної адміністрації від 27.09.2019 №503 за погодженням з постійною комісією з питань бюджету Харківської обласної ради (протокол №83 від 12.09.2019).

 

5. Відповідно до Порядку та умов надання у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.07.2019 № 571, розподіляється між місцевими бюджетами області відповідна субвенція в сумі 12 694,6 тис.грн, а саме: Дергачівському району – 1 813,515 тис.грн, Ізюмському району – 1 813,515 тис.грн, Первомайському району – 1 813,514 тис.грн, м. Чугуїв – 1813,514 тис.грн, Мереф’янській ОТГ – 1 813,514 тис.грн, Золочівській ОТГ – 1 813,514 тис.грн, Нововодолазькій ОТГ – 1 813,514 тис.грн.

Головним розпорядником коштів визначається Управлінням у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації.

 

6. Розподіляються кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості в сумі 5 573,8 тис.грн та збільшуються видатки  спеціального фонду (бюджету розвитку) по Департаменту охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації за бюджетною програмою «Екстрена та швидка медична допомога населенню» для централізованого забезпечення закладів охорони здоров’я первинної медико-санітарної допомоги у сільській місцевості службовим автотранспортом.

 

7. З метою забезпечення ефективного та раціонального використання бюджетних коштів перерозподіляються між місцевими бюджетами області кошти субвенцій з державного бюджету:

7.1. На надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами (додаток 3);

7.2. На забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа», а саме: по загальному фонду за рахунок зменшення субвенції Ізюмському району на закупівлю дидактичних матеріалів, музичних інструментів, сучасних меблів, комп’ютерного обладнання, відповідного мультимедійного контенту для початкових класів збільшується обсяг відповідної субвенції бюджету міста Ізюм на суму 39,830 тис.грн; за рахунок зменшення  субвенції Лозівському району на підготовку тренерів-педагогів, супервізорів, проведення супервізії та підвищення кваліфікації педагогічних працівників збільшується обсяг відповідної субвенції Зміївському району на суму 35,185 тис.грн;

7.3. На реалізацію заходів, спрямованих на підвищення якості освіти, за рахунок зменшення видатків спеціального фонду (бюджету розвитку) по Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації за бюджетною програмою «Підвищення кваліфікації, перепідготовка кадрів закладами післядипломної освіти» збільшується обсяг субвенції Зміївському району на придбання автомобільних транспортних засобів, у тому числі для обслуговування інклюзивно-ресурсних центрів на суму 875,0 тис.грн; за рахунок зменшення обсягу субвенції Ізюмському району на придбання послуг з доступу до Інтернету закладів загальної середньої освіти збільшується обсяг відповідної субвенції бюджету міста Ізюм на суму 64,607 тис.грн;

7.4. На виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях за принципом "гроші ходять за дитиною", оплату послуг із здійснення патронату над дитиною та виплату соціальної допомоги на утримання дитини в сім'ї патронатного вихователя, підтримку малих групових будинків (додаток 4);

7.5. На надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), управління багатоквартирним будинком, поводження з побутовими відходами (вивезення побутових відходів) та вивезення рідких нечистот, внесків за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку води та теплової енергії, абонентського обслуговування для споживачів комунальних послуг, що надаються у багатоквартирних будинках за індивідуальними договорами;

7.6. На надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу;

7.7. На відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань по загальному фонду за рахунок зменшення субвенції бюджету  міста Харкова збільшується відповідний обсяг субвенції бюджету Чкаловської ОТГ на суму 5,084 тис.грн.

 

ІІ. Перерозподіл асигнувань

 

За пропозиціями головних розпорядників коштів обласного бюджету здійснюється перерозподіл асигнувань в межах затвердженого обсягу, зокрема:

 

1. По Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації за рахунок зменшення асигнувань у зв’язку з економією:

 по загальному фонду в сумі 3 246,946 тис. грн, в т.ч. за бюджетними програмами:

‑ надання загальної середньої освіти загальноосвiтнiми школами-iнтернатами, загальноосвітніми санаторними школами-інтернатами - 871,0 тис.грн (харчування);

‑ надання загальної середньої освіти  загальноосвітніми спеціалізованими школами-інтернатами з поглибленим вивченням окремих предметів і курсів для поглибленої підготовки дітей в галузі науки і мистецтв, фізичної культури і спорту, інших галузях, ліцеями з посиленою військово-фізичною підготовкою - 1 660,850 тис. грн (енергоносії);

‑ надання позашкільної освіти позашкільними закладами освіти, заходи із позашкільної роботи з дітьми - 170,632 тис.грн (харчування);

- підготовка кадрів вищими навчальними закладами ІІІ-ІV рівнів акредитації (університетами, академіями, інститутами) - 391,552 тис.грн (оплата праці- 282,432 тис.грн, нарахування на оплату праці - 109,120 тис.грн);

-  підвищення кваліфікації, перепідготовка кадрів закладами післядипломної освіти - 152,912 тис.грн (оплата праці - 47,469 тис.грн, нарахування на оплату праці - 10,443  тис.грн, проведення заходів – 95,0 тис.грн);

по спеціальному фонду (бюджету розвитку) в сумі 375,0 тис.грн за бюджетною програмою «Підвищення кваліфікації, перепідготовка кадрів закладами післядипломної освіти» (придбання обладнання);

збільшуються асигнування загального фонду на суму 3 621,946 тис.грн (господарське утримання установ), в т.ч. за бюджетними програмами:

- надання загальної середньої освіти загальноосвiтнiми школами-iнтернатами, загальноосвітніми санаторними школами-інтернатами» - 132,0 тис.грн

-  надання загальної середньої освіти спеціальними загальноосвітніми школами-інтернатами, школами та іншими навчальними закладами для дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку – 924,196 тис.грн;

‑ надання загальної середньої освіти  загальноосвітніми спеціалізованими школами-інтернатами з поглибленим вивченням окремих предметів і курсів для поглибленої підготовки дітей в галузі науки і мистецтв, фізичної культури і спорту, інших галузях, ліцеями з посиленою військово-фізичною підготовкою – 2 565,750 тис.грн;

 

2. По Департаменту охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації:

2.1. В межах загального обсягу медичної субвенції з державного бюджету за рахунок зменшення асигнувань загального фонду на суму 9 538,788 тис.грн, в т.ч. за бюджетними програмами:

–  багатопрофільна стаціонарна медична допомога населенню -  9 518,788 тис.грн (медикаменти);

–  інформаційно-методичне та просвітницьке забезпечення в галузі охорони здоров’я - 20,0 тис.грн (господарське утримання установ);

збільшуються асигнування загального фонду на суму 9 538,788 тис.грн, в т.ч. за бюджетними програмами:

– спеціалізована стаціонарна медична допомога населенню - 5 759,368 тис.грн (медикаменти для лікування хворих на хронічну ниркову недостатність методом діалізу – 5 577,368 тис.грн, господарське утримання – 182,0 тис.грн);

– екстрена та швидка медична допомога населенню - 3 250,0 тис.грн (оплата праці);

–  спеціалізована амбулаторно-поліклінічна допомога населенню - 480,0 тис.грн  (оплата  праці - 164,0 тис.грн, нарахування на оплату праці96,0 тис.грн, господарське утримання – 220,0 тис.грн);

–  стоматологічна допомога населенню - 49,42 тис.грн (нарахування на оплату праці).

2.2. В межах коштів додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я за рахунок зменшення асигнувань на суму 147,424 тис.грн за бюджетною програмою «Спеціалізована стаціонарна медична допомога населенню» збільшуються видатки на енергоносії за бюджетними програмами:

– стоматологічна допомога населенню  – 22,424 тис.грн;

– забезпечення діяльності інших закладів у сфері охорони здоров’я – 125,0 тис.грн.

2.3. В межах загального обсягу коштів обласного бюджету за рахунок зменшення асигнувань у зв’язку з економією:

по загальному фонду в сумі  371,2 тис.грн (стипендії) за бюджетною програмою «Підготовка кадрів вищими навчальними закладами І і ІІ рівнів акредитації (коледжами, технікумами, училищами)»;

та по спеціальному фонду (бюджет розвитку) в сумі  9 842,280 тис.грн, в т.ч за бюджетними програмами:

 багатопрофільна стаціонарна медична допомога населенню - 1 065,280 тис.грн (придбання обладнання);

 будівництво медичних установ та закладів - 8 777,0 тис.грн (реконструкція);

збільшуються асигнування по загальному фонду на суму 6 883,350 тис.грн за  бюджетними програмами:

 спеціалізована стаціонарна медична допомога населенню -2 872,679 тис.грн (придбання медикаментів для лікування хворих на хронічну ниркову недостатність методом діалізу та лікування хворих на онкологічну патологію);

–  інші програми та заходи у сфері охорони здоров’я - 2 800,671 тис.грн (придбання медикаментів для лікування хворих на онкологічну патологію);

– інші програми та заходи у сфері освіти - 50,0 тис.грн в рамках обласної програми розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» на 2019 – 2023 роки (проїзд студентів у метрополітені);

 на надання інших субвенцій місцевим бюджетам - 1 160,0 тис.грн на забезпечення відповідними засобами громадян,які страждають на рідкісні ендокринні хвороби, розлади харчування та порушення обміну речовин на виконання заходів комплексної програми «Здоров'я Слобожанщини на 2019-2020 роки» (додаток 5);

по спеціальному фонду (бюджету розвитку) на суму 3 330,130 тис.грн, в т.ч. за бюджетними програмами:

 спеціалізована стаціонарна медична допомога населенню - 1 560,0 тис.грн (придбання обладнання – 160,0 тис.грн,  проведення капітального ремонту – 1 400,0 тис.грн);

 медико-соціальний захист дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування - 150,0 тис.грн (придбання обладнання);

 екстрена та швидка медична допомога населенню - 426,2 тис.грн на співфінансування заходів з централізованого забезпечення закладів охорони здоров’я первинної медико-санітарної допомоги у сільській місцевості службовим автотранспортом на виконання заходів програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2019 рік;

 спеціалізована амбулаторно-поліклінічна допомога населенню - 256,8 тис.грн (придбання обладнання);

–  проведення належної медико-соціальної експертизи (МСЕК)» - 64,0  тис.грн (придбання обладнання);

 забезпечення діяльності інших закладів у сфері охорони здоров’я - 136,930 тис.грн (капітальний ремонт);

 підготовка кадрів вищими навчальними закладами І і ІІ рівнів акредитації (коледжами, технікумами, училищами) - 736,2 тис.грн (придбання обладнання та поповнення бібліотечного фонду).

2.4. Змінюється назва бюджетної програми з «Екстрена та швидка медична допомога населенню» на «Виконання інвестиційних проектів в рамках здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій» на загальну суму 2 500,0 тис.грн по об’єкту ""Придбання автомобіля швидкої медичної допомоги КОМУНАЛЬНОМУ ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ», розташованого за адресою: 61058, Харківська обл., м.  Харків, проспект Незалежності, будинок 13 для Максимівського пункту постійного базування Богодухівського відділення Е(Н)МД" в рамках Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2019 рік, в т.ч за рахунок субвенції з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій (бюджет розвитку) на суму 2 000,0 тис.грн, за рахунок залишку медичної субвенції, що утворився на початок бюджетного періоду – 500,0 тис.грн.

2.5. В межах залишку коштів медичної субвенції, що утворився на початок бюджетного періоду за рахунок зменшення асигнувань у зв’язку з економією:

 загального фонду за бюджетною програмою «Багатопрофільна стаціонарна медична допомога населенню» на суму 1 681,282 тис.грн;

 спеціального фонду (бюджет розвитку) за бюджетною програмою «Будівництво медичних установ та закладів» на суму 1 200,0 тис.грн  в рамках комплексної програми «Здоров'я Слобожанщини на 2019-2020 роки» (за рахунок економії по реконструкції господарчого корпусу КНП ХОР «Обласний госпіталь ветеранів війни»);

збільшуються асигнування загального фонду на суму 2 881,282 тис.грн, в т.ч. за бюджетними програмами:

 спеціалізована стаціонарна медична допомога населенню - 2 569,282 тис.грн (придбання медикаментів для лікування хворих на хронічну ниркову недостатність методом діалізу);

 санаторно-курортна допомога населенню - 292,0 тис.грн (харчування);

 медико-соціальний захист дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування - 20,0 тис.грн (харчування).

 

3. По Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації:

3.1. За рахунок зменшення асигнувань у зв’язку з економією по загальному фонду в сумі 1 050,216 тис.грн, в т.ч. за бюджетними програмами:

- реалізація інших заходів щодо соціально-економічного розвитку територій – 219,796 тис.грн в рамках комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2017-2021 роки» (стипендії почесним громадянам області);

- компенсаційні виплати особам з інвалідністю на бензин, ремонт, технічне обслуговування автомобілів, мотоколясок і на транспортне обслуговування - 203,0 тис.грн;

- інша субвенція місцевим бюджетам області на проведення відпочинку у санаторно-курортних закладах Харківської області осіб, які безпосередньо брали участь в антитерористичній операції чи здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, із відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях у районах її проведення, членів їх сімей та членів сімей загиблих учасників бойових дій - 407,050 тис.грн в рамках комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016-2020 роки (додаток 6);

- інші заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення -124,370 тис.грн в рамках комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016-2020 роки;

- заходи державної політики із забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків - 96,0 тис.грн в рамках Програми забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2021 року у Харківській області;

та спеціального фонду в сумі 618,120 тис. грн за бюджетною програмою  «Забезпечення соціальними послугами стаціонарного догляду з наданням місця для проживання, всебічної підтримки, захисту та безпеки осіб, які не можуть вести самостійний спосіб життя через похилий вік, фізичні та розумові вади, психічні захворювання або інші хвороби» (придбання обладнання);

збільшуються асигнування загального фонду на суму 1 407,065 тис.грн, в т.ч. за бюджетними програмами:

- надання фінансової підтримки громадським організаціям ветеранів і осіб з інвалідністю, діяльність яких має соціальну спрямованість - 15,0 тис. грн в рамках комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016-2020 роки;

- забезпечення соціальними послугами стаціонарного догляду з наданням місця для проживання дітей з вадами фізичного та розумового розвитку -100,0  тис. грн (придбання предметів, матеріалів);

- забезпечення соціальними послугами стаціонарного догляду з наданням місця для проживання, всебічної підтримки, захисту та безпеки осіб, які не можуть вести самостійний спосіб життя через похилий вік, фізичні та розумові вади, психічні захворювання або інші хвороби – 1 239,0 тис.грн (придбання предметів, матеріалів);

- забезпечення діяльності інших закладів у сфері соціального захисту і соціального забезпечення - 53,065 тис.грн (господарське утримання установ);

та спеціального фонду (бюджету розвитку) на суму 261,271 тис. грн за бюджетною програмою «Забезпечення діяльності інших закладів у сфері соціального захисту і соціального забезпечення» (капітальний ремонт).

3.2. Перерозподіляються між місцевими бюджетами області кошти іншої субвенції з обласного бюджету на проведення санаторно-курортного лікування осіб з інвалідністю, ветеранів війни, осіб, на яких поширюється дія Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань», у санаторно-курортних закладах Харківської області (додаток 7);

 

4. По Службі у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації за бюджетною програмою «Утримання закладів, що надають соціальні послуги дітям, які опинились у складних життєвих обставинах, підтримка функціонування дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей» за рахунок зменшення асигнувань у зв’язку з економією по загальному фонду на суму 358,240 тис.грн (харчування - 269,0 тис.грн,  енергоносії - 89,240 тис.грн) збільшуються видатки загального фонду на 335,240 тис.грн (оплата праці – 24,546 тис. грн, господарське утримання – 310,694 тис. грн) та спеціального фонду (бюджету розвитку) на 23,0 тис.грн (придбання обладнання).

 

5. По Управлінню культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації за рахунок зменшення асигнувань у зв’язку з економією:

загального фонду на суму 1 815,130 тис.грн, в т.ч. за бюджетними програмами:

- забезпечення діяльності бібліотек на 17,0 тис.грн (енергоносії);

- забезпечення діяльності музеїв i виставок - 1 792,130 тис.грн (господарське утримання установ – 77,360 тис.грн, енергоносії - 1 714,770 тис.грн), з них 3,0 тис.грн на виконання заходів Програми розвитку культури, туризму та охорони нерухомої культурної спадщини Харківської області на 2019-2023 роки;

- підвищення кваліфікації, перепідготовка кадрів закладами післядипломної освіти - 6,0 тис.грн (оплата праці);

збільшуються асигнування загального фонду на суму 330,883 тис.грн за бюджетними програмами:

- забезпечення діяльності бібліотек на 45,125 тис.грн (господарське утримання), з них 29,0 тис.грн на виконання заходів Програми розвитку культури, туризму та охорони нерухомої культурної спадщини Харківської області на 2019-2023 роки

- забезпечення діяльності інших закладів в галузі культури і мистецтва – 162,328 тис.грн (господарське утримання), з них 48,0 тис.грн на виконання заходів Програми розвитку культури, туризму та охорони нерухомої культурної спадщини Харківської області на 2019-2023 роки);

- підготовка кадрів вищими навчальними закладами І-ІІ рівнів акредитації (коледжами, технікумами, училищами) – 117,430 тис.грн в рамках Програми розвитку культури, туризму та охорони нерухомої культурної спадщини Харківської області на 2019-2023 роки (господарське утримання);

- підвищення кваліфікації, перепідготовка кадрів закладами післядипломної освіти - 6,0 тис.грн (нарахування на оплату праці);

та спеціального фонду (бюджету розвитку) на суму 1 484,247 тис.грн за бюджетними програмами:

- фінансова підтримка театрів - 857,262 тис.грн в рамках Програми розвитку культури, туризму та охорони нерухомої культурної спадщини Харківської області на 2019-2023 роки (придбання обладнання);

- забезпечення діяльності бібліотек - 99,195 тис.грн (придбання обладнання), з них 60,0 тис.грн в рамках Програми розвитку культури, туризму та охорони нерухомої культурної спадщини Харківської області на 2019-2023 роки;

- забезпечення діяльності музеїв i виставок - 173,790 тис.грн (придбання обладнання);

- підготовка кадрів вищими навчальними закладами І-ІІ рівнів акредитації (коледжами, технікумами, училищами) -  354,0 тис.грн (придбання обладнання).

 

6. По Управлінню у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації за рахунок зменшення асигнувань у зв’язку з економією:

загального фонду на суму 2 957,861 тис.грн, а саме за бюджетними програмами:

- оздоровлення та відпочинок дітей (крім заходів з оздоровлення дітей, що здійснюються за рахунок коштів на оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи) – 138,829 тис. грн в рамках соціальної Програми розвитку фізичної культури та спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області на 2019-2023 роки;

- підтримка спорту вищих досягнень та організацій, які здійснюють фізкультурно-спортивну  діяльність в регіоні 1 678,6 тис.грн, з них 1 430,0 тис.грн в рамках соціальної Програми розвитку фізичної культури та спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області на 2019-2023 роки (проведення заходів, стипендії);

- проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з олімпійських видів спорту – 1 083,714 тис.грн;

- забезпечення підготовки спортсменів школами вищої спортивної майстерності – 56,718 тис.грн (господарське утримання установ - 19,991 тис.грн, енергоносії – 36,727 тис.грн);

спеціального фонду за бюджетною програмою «Підтримка спорту вищих досягнень та організацій, які здійснюють фізкультурно-спортивну  діяльність в регіоні» на суму 119,480 тис. грн (придбання обладнання);

збільшуються асигнування загального фонду на суму 2 623,541 тис.грн за бюджетними програмами:

- проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з неолімпійських видів спорту – 587,0 тис.грн;

- утримання та навчально - тренувальна робота комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл – 252,0 тис.грн (господарське утримання установ);

- фінансова підтримка дитячо-юнацьких спортивних шкіл фізкультурно-спортивних товариств» - 20,0 тис.грн в рамках соціальної Програми розвитку фізичної культури та спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області на 2019-2023 роки (придбання спортінвентарю)

- забезпечення підготовки спортсменів школами вищої спортивної майстерності – 656,718 тис.грн, (оплата праці – 46,490 тис.грн, нарахування на оплату праці – 10,228 тис.грн, господарське утримання – 600,0 тис.грн);

- фінансова підтримка на утримання місцевих осередків (рад) всеукраїнських організацій фізкультурно-спортивної спрямованості» - 519,543 тис.грн в рамках соціальної Програми розвитку фізичної культури та спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області на 2019-2023 роки (господарське утримання);

- підтримка спорту вищих досягнень та організацій, які здійснюють фізкультурно-спортивну діяльність в регіоні на придбання спортивного інвентарю – 119,480 тис. грн; на надання фінансової підтримки федераціям, асоціаціям – 468,8 тис. грн (соціальна Програма розвитку фізичної культури та спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області на 2019-2023 роки);

 та спеціального фонду (бюджету розвитку) на суму 453,8 тис.грн за бюджетною програмою «Забезпечення підготовки спортсменів школами вищої спортивної майстерності» (придбання обладнання).

 

ІІІ. Виділення додаткових коштів

 

1. Передбачаються додаткові кошти на утримання і розвиток матеріально-технічної бази бюджетних установ, фінансування окремих програм та заходів за рахунок скорочення та перерозподілу невикористаних асигнувань за пропозиціями головних розпорядників коштів.

 

2. Збільшуються асигнування по Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації по спеціальному фонду за бюджетною програмою «Витрати, пов’язані з наданням та обслуговуванням пільгових довгострокових кредитів, наданих громадянам на будівництво/реконструкцію/придбання житла», в межах реалізації заходів обласної програми індивідуального житлового будівництва на селі "Власний дім" на 2019 рік  на суму 100,0 тис. грн, за рахунок повернення у 2019 році кредитів, наданих для кредитування індивідуальних сільських забудовників.

 

ІV. Уточнюються ліміти споживання енергоносіїв у натуральних показниках у відповідності із передбаченими асигнуваннями по Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації та Управлінню культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації.

 

 

 

 

Директор Департаменту

фінансів Харківської обласної

державної адміністрації                                                                  Сергій ОВСЯННІКОВ