ПОЯСНЮВАЛЬНА  ЗАПИСКА

 

до проекту рішення сесії обласної ради

«Про надання згоди на прийняття з державної власності у спільну

власність територіальних громад сіл, селищ, міст області нежитлових будівель, літ. «А-1-3-6» та літ. «Б-1», розташованих за адресою: площа Соборна, 2, місто Чугуїв, Харківська область»

 

 

Рішення приймається з метою забезпечення належного використання майна, сприяння поліпшенню матеріальної бази музею ім. І.Ю. Рєпіна та розвитку туристичної сфери Чугуївського району.

Мета та основні завдання рішення – забезпечення належного функціонування та використання пам’ятки архітектури національного значення, покращення матеріальної бази КЗ «ХУДОЖНЬО-МЕМОРІАЛЬНИЙ МУЗЕЙ ІМ. І.Ю. РЄПІНА», в тому числі розширення виставкових площ та розвиток музею просто неба, створення ефективних і сприятливих умов для залучення пам’ятки до суспільного життя та туристичної галузі регіону.

Проект рішення підготовлений на підставі частини другої статті 4 Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності», статтей 26 та 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з урахуванням протоколу засідання робочої групи щодо вирішення питань, пов’язаних із передачею з державної власності у спільну власність територіальних сіл, селищ, міст області приміщень пам’ятки архітектури національного значення ХІХ століття – штабів військових поселень, розташованої за адресою: Харківська область, м. Чугуїв, площа Соборна, 2 від 17 жовтня 2019 року № 1.

 

 

 

 

 

Заступник директора

Департаменту містобудування

та архітектури Харківської

обласної державної адміністрації

начальник архітектурно-

будівельного управління                                                     Юрій ФУРСОВ