ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради “Про звільнення Бахтиря Олега Павловича з посади генерального директора ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ДИРЕКЦІЯ РОЗВИТКУ ІНФРАСТРУКТУРИ ТЕРИТОРІЇ»

 

До Харківської обласної ради надійшов лист ліквідатора ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ДИРЕКЦІЯ РОЗВИТКУ ІНФРАСТРУКТУРИ ТЕРИТОРІЇ» (далі – підприємство) яким повідомлено про звільнення генерального директора Бахтиря Олега Павловича із займаної посади.

Бахтир Олег Павлович призначений на посаду генерального директора підприємства рішенням обласної ради від 07.12.2017 № 594-VII “Про призначення Бахтиря Олега Павловича на посаду генерального директора ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ДИРЕКЦІЯ РОЗВИТКУ ІНФРАСТРУКТУРИ ТЕРИТОРІЇ»” на умовах контракту строком на 1 рік, терміном - до 21.12.2018. Рішенням обласної ради від 16.12.2018 № 853-VII з Бахтирем О.П. подовжені трудові відносини на умовах контракту строком на 1 рік, терміном - до 22.12.2019.

Ліквідатором підприємства повідомлено, що ухвалою Господарського суду Харківської області від 23.05.2017 порушено провадження по справі № 922/1362/17 про банкрутство підприємства. 04 червня 2019 року винесено постанову, якою призначено ліквідатора підприємства Драліна А.В. та відкрито ліквідаційну процедуру.

Відповідно до п.2, п.3 статті 41 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» ліквідатор з дня свого призначення та визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури повідомляє працівників банкрута про звільнення та здійснює його відповідно до законодавства України про працю. З дня призначення ліквідатора до нього переходять права керівника (органів управління) юридичної особи - банкрута.

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пунктом 2 статті 36 Кодексу законів про працю України, Положенням про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області, затвердженим рішенням обласної ради від 30 серпня 2018 року № 793-VІІ (зі змінами), підготовлено проект рішення обласної ради “Про звільнення Бахтиря Олега Павловича з посади генерального директора ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ДИРЕКЦІЯ РОЗВИТКУ ІНФРАСТРУКТУРИ ТЕРИТОРІЇ»”.

 

 

 

Начальник управління

з питань комунальної власності

виконавчого апарату обласної ради                              Марина БУР’ЯНОВА