ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

ХХІІ сесія VІІ скликання

П Р О Т О К О Л   № 22

                                                                                                                                            м. Харків         від 05 грудня 2019 року

Обласна рада,

велика зала

Будинку рад, 10-00

Всього обрано депутатів – 120.

Запрошені та присутні:

голова Харківської обласної державної адміністрації, заступники голови обласної державної адміністрації, керівники правоохоронних органів, голови районних державних адміністрацій, голови міських та районних рад, голови об’єднаних територіальних громад, представники спеціальної моніторингової місії в Україні від ОБСЄ, керівники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, комунальних підприємств, установ та закладів, громадських організацій, профспілкових організацій, працівники засобів масової інформації, представники громадськості.

Веде пленарне засідання сесії голова обласної ради Сергій ЧЕРНОВ.

Реєстрація депутатів.

Зареєстровано 101 депутат.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ оголосив пленарне засідання сесії відкритим.

 

Голова обласної ради Сергій ЧЕРНОВ проінформував депутатів, що в сесійній залі встановлено нові пульти для голосування з сенсорними кнопками, а також наголосив, що пленарне засідання вперше відбувається без застосування документів на паперових носіях інформації та за допомогою планшетів.

 

Сергій ЧЕРНОВ поінформував присутніх про те, що до обласної ради надійшло повідомлення керівника фракції політичної партії "Блок Петра Порошенка "СОЛІДАРНІСТЬ" у Харківській обласній раді про припинення діяльності зазначеної фракції.

Також поінформував про надходження повідомлення про створення в Харківській обласній раді депутатської групи "За Харківщину" у складі 17 депутатів обласної ради, а саме: Коваленка В.М., Русецького А.А., Колмик О.В., Антоненка О.А., Белінського В.І., Гляня І.Д., Гацька А.Ф., Дмитрієва А.А., Звєрєва В.О., Ісламова В.А., Кошеленка В.А., Львової О. В., Орлової Л.І., Пушкаря М.Б., Уманця М.Г., Хвесика А.Є., Ясинського І.І.

Також головуючий поінформував, що на його ім'я надійшли заяви від депутатів обласної ради Білокудрі В.М., Водки М.Є., Лобанової Т.В., Пієва С.М., Святаша В.М., Стронова А.О., Юрченка Е.П. із повідомленням про їх вихід зі складу депутатської групи "Єдність та розвиток Харківщини".

ГОЛОВУЮЧИЙ запропонував узяти зазначену інформацію до відома.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ повідомив депутатам обласної ради про те, що до обласної ради надійшла постанова Харківської обласної виборчої комісії № 2 «Про реєстрацію депутата Харківської обласної ради Бібіка Олександра Вікторовича».

 

Олександр СОКОЛОВ, голова Харківської обласної виборчої комісії, оприлюднив постанову Харківської обласної виборчої комісії щодо обрання депутатом Харківської обласної ради Бібіка О.В.

 

Сергій ЧЕРНОВ привітав Бібіка О.В. із набуттям статусу депутата обласної ради.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ повідомив присутнім про те, що новообраний депутат Бібік О.В. подав заяву про включення його до складу постійної комісії обласної ради з питань екології, надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків, а також поінформував про надходження клопотання від фракції партії "ВО "Батьківщина" щодо обрання Бібіка Олександра Вікторовича секретарем зазначеної комісії.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ звернувся із проханням до депутатів – членів постійної комісії обласної ради з питань регламенту, етики, депутатської діяльності та контролю за виконанням рішень обласної ради (Олена КОЛМИК) зібратися на кілька хвилин та визначитися щодо включення депутата обласної ради Бібіка О.В. до складу відповідної постійної комісії на посаді секретаря.

 

Голова обласної ради повідомив, що відповідно до чинного Регламенту Харківської обласної ради за бажанням депутатським фракціям та групам надається слово для оприлюднення заяв.

 

 

 

СЛУХАЛИ:

Про затвердження порядку денного ХХІІ сесії обласної ради VІІ скликання.

ГОЛОВУЮЧИЙ поінформував депутатів та присутніх про питання, які внесено до проєкту порядку денного пленарного засідання ХХІІ сесії VІІ скликання:

 

1.             Про внесення змін до комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року №15-VII (зі змінами).

Доповідає: Шпарага Юрій Івановичдиректор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації.

 

2.             Про хід виконання у 2019 році комплексної обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» на 2019-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 828-VІІ (зі змінами).

Доповідає: Черняк Михайло Євгенійович заступник голови Харківської обласної державної адміністрації.

 

3.             Про внесення змін до комплексної обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» на 2019-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 828-VІІ (зі змінами) та затвердження Плану регіонального замовлення на підготовку та перепідготовку кадрів у обласних закладах медичної освіти Харківської області І-ІІ рівнів акредитації на 2020 рік.

Доповідає: Черняк Михайло Євгенійович заступник голови Харківської обласної державної адміністрації.

 

4.              Про внесення змін до регіональної цільової Програми розвитку цивільного захисту Харківської області на 2018-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 07 грудня 2017 року № 552-VII (зі змінами).

Доповідає: Пономаренко Павло Олександрович – директор Департаменту цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації.

 

5.             Про хід виконання Програми стимулювання об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів Харківської області до впровадження енергоефективних технологій на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 29 жовтня 2015 року № 1333-VІ (зі змінами).

Доповідає: Магдисюк Сергій Володимирович – директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації.

 

6.             Про внесення змін до Програми стимулювання об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів Харківської області до впровадження енергоефективних технологій на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 29 жовтня 2015 року № 1333-VІ (зі змінами).

Доповідає: Магдисюк Сергій Володимирович – директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації.

 

7.             Про хід виконання програми розвитку освітлення населених пунктів Харківської області «Енергія світла» на 2019-2021 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 816-VІІ (зі змінами).

Доповідає: Магдисюк Сергій Володимирович – директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації.

 

8.             Про внесення змін до програми розвитку освітлення населених пунктів Харківської області «Енергія світла» на 2019-2021 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 816-VІІ, та додатків до неї (зі змінами).

Доповідає: Магдисюк Сергій Володимирович – директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації.

 

9.             Про хід виконання Програми розвитку дорожнього господарства Харківської області на 2018-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 07 грудня 2017 року № 560-VІІ (зі змінами).

Доповідає: Турченко Ігор Вікторович – директор Державного підприємства "Дороги Харківщини".

 

10.          Про внесення змін до Програми розвитку дорожнього господарства Харківської області на 2018-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 07 грудня 2017 року № 560-VІІ (зі змінами).

Доповідає: Турченко Ігор Вікторович – директор Державного підприємства "Дороги Харківщини".

 

11.         Про внесення змін до комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2017-2021 роки», затвердженої рішенням обласної ради від 08 грудня 2016 року № 310-VІ (зі змінами).

Доповідає: Немикіна Людмила Петрівна – голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету.

 

12.         Про внесення змін до Положення про порядок проведення обласного конкурсу мініпроєктів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє», затвердженого рішенням обласної ради від 07 грудня 2017 року № 579-VІІ (зі змінами).

Доповідає: Кулик Олена Григорівнаначальник управління з питань місцевого самоврядування, розвитку громад та міжнародних зв’язків виконавчого апарату обласної ради.

 

13.         Про внесення змін до Програми сприяння ефективності використання та збереження майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області на 2017-2021 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 08 грудня 2016 року № 309-VII (зі змінами).

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

14.         Про внесення змін до програми інформатизації Харківської області «Електронна Харківщина» на 2018-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 07 грудня 2017 року № 561-VII (зі змінами).

Доповідає: Ситник Артем Юрійович начальник відділу інформаційно- комп’ютерного та документального забезпечення апарату Харківської обласної державної адміністрації .

Співдоповідає: Ковальова Олена Михайлівна – начальник управління з фінансово-економічних питань виконавчого апарату обласної ради.

 

15.         Про затвердження обласної програми індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» на 2020 рік.

Доповідає: Нездюр Олександр Володимировичдиректор Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації.

 

16.         Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2019 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 832- VII (зі змінами).

Доповідає: Коновалова Ірина Василівна – заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

 

17.         Про внесення змін до рішення обласної ради від 06 грудня 2018 року № 848-VII «Про обласний бюджет на 2019 рік» та додатків до нього (зі змінами).

Доповідає: Овсянніков Сергій Іванович – директор Департаменту фінансів Харківської обласної державної адміністрації.

 

18.         Про затвердження Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2020 рік.

Доповідає: Кучер Олексій Володимирович – голова Харківської обласної державної адміністрації.

Співдоповідає: Коновалова Ірина Василівна – заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

 

19.         Про обласний бюджет на 2020 рік.

Доповідає: Овсянніков Сергій Іванович – директор Департаменту фінансів Харківської обласної державної адміністрації.

 

20.         Про звернення депутатів Харківської обласної ради до Президента України та Верховної Ради України щодо майбутнього продажу земель.

Доповідає: Купрєєв Микола Іванович – депутат обласної ради.

 

21.         Про внесення змін до порядків використання коштів обласного бюджету для компенсації 50 % вартості проїзду у метрополітені м. Харкова студентів та учнів окремих закладів освіти, затверджених рішенням обласної ради від 28 лютого 2019 року № 936-VII, та додатку до зазначеного Порядку.

Доповідає: Ігнатьєв Володимир Васильович заступник директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації.

 

22.         Про припинення комунальних закладів охорони здоров’я, що знаходяться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, шляхом перетворення у комунальні некомерційні підприємства.

Доповідає: Черняк Михайло Євгенійович заступник голови Харківської обласної державної адміністрації.

 

23.         Про оголошення конкурсів на посади керівників закладів вищої освіти, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

24.         Про оголошення конкурсів на посади керівників закладів освіти, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

25.         Про оголошення конкурсів на посади керівників закладів культури, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

26.         Про призначення Демченка Владислава Миколайовича на посаду генерального директора КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ МЕДИЧНИЙ КЛІНІЧНИЙ ЦЕНТР УРОЛОГІЇ І НЕФРОЛОГІЇ ІМ. В.І. ШАПОВАЛА».

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

27.         Про призначення Мірошниченка Володимира Анатолійовича на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНА ТУБЕРКУЛЬОЗНА ЛІКАРНЯ № 2».

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

28.         Про звільнення Даузе Ганни Миколаївни з посади директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ВОВЧАНСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

29.         Про призначення Григорян Алли Олександрівни на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ВОВЧАНСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

30.         Про подовження трудових відносин із Калмиковою Іриною Миколаївною, директором КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ПРОТИТУБЕРКУЛЬОЗНИЙ ДИСПАНСЕР № 1».

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

31.         Про подовження трудових відносин із Кушнарьовою Іриною Олександрівною, директором КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ПРОТИТУБЕРКУЛЬОЗНИЙ ДИСПАНСЕР № 6».

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

32.         Про подовження трудових відносин із Нестеренком Володимиром Миколайовичем, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ПАНЮТИНСЬКОГО ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ.

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

33.         Про подовження трудових відносин із Тімаріною Оленою Віталіївною, директором КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ДИТЯЧИЙ ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНИЙ САНАТОРІЙ № 1».

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

34.         Про подовження трудових відносин із Жупинським Миколою Олексійовичем, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ БОГОДУХІВСЬКОГО ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ.

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

35.                   Про подовження трудових відносин із Бражник Іриною Олександрівною, директором КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ХАРКІВСЬКОЇ НАУКОВОЇ МЕДИЧНОЇ БІБЛІОТЕКИ.

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

36.         Про подовження трудових відносин із Покроєвою Любов’ю Денисівною, ректором КОМУНАЛЬНОГО ВИЩОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ “ХАРКІВСЬКА АКАДЕМІЯ НЕПЕРЕРВНОЇ ОСВІТИ”.

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

37.         Про звільнення Холодок Валентини Дмитрівни з посади директора ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР ТУРИЗМУ».

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

38.         Про призначення Холодок Валентини Дмитрівни на посаду директора ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР ТУРИЗМУ».

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

39.         Про звільнення Брянцева Олега Миколайовича з посади директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «КУП’ЯНСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ ІМ. МАРІЇ ШКАРЛЕТОВОЇ».

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

40.          Про призначення Брянцева Олега Миколайовича на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «КУП’ЯНСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ ІМ. МАРІЇ ШКАРЛЕТОВОЇ».

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

41.         Про звільнення Попова Анатолія Михайловича з посади директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ КОЛЕДЖ СПОРТИВНОГО ПРОФІЛЮ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

42.         Про призначення Попова Анатолія Михайловича на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ КОЛЕДЖ СПОРТИВНОГО ПРОФІЛЮ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

43.         Про звільнення Гапановича Андрія Федоровича з посади директора ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ТЕАТР ДЛЯ ДІТЕЙ ТА ЮНАЦТВА».

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

44.         Про звільнення Бахтиря Олега Павловича з посади генерального директора ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ДИРЕКЦІЯ РОЗВИТКУ ІНФРАСТРУКТУРИ ТЕРИТОРІЇ».

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

45.          Про звільнення Екзархова Віталія Олександровича з посади директора КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ПАЛІАТИВНОЇ МЕДИЦИНИ “ХОСПІС”».

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

46.         Про оголошення про проведення конкурсу на заміщення посади керівника КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ПАЛІАТИВНОЇ МЕДИЦИНИ “ХОСПІС”»

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

47.         Про розподіл орендної плати.

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

48.         Про передачу в оренду об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та про внесення змін до додатку до рішення обласної ради від 15 серпня 2019 року № 1097-VII.

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

49.         Про надання дозволів на списання майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

50.         Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

51.         Про затвердження акта приймання-передачі об’єкта «Пам’ятникоохоронні роботи по будівлі-пам’ятці архітектури по вул. Римарська, 21 у м. Харкові (КП «Харківська обласна філармонія») (реконструкція) (коригування у зв’язку з виділенням пускових комплексів)» (II пусковий комплекс).

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

52.         Про внесення змін до рішення обласної ради від 05 березня 2015 року № 1172-VI «Про припинення шляхом ліквідації КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ЛІКУВАЛЬНО-ВИРОБНИЧИХ МАЙСТЕРЕНЬ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ПСИХІАТРИЧНОЇ ЛІКАРНІ (код ЄДРПОУ 05509949), розташованого за адресою: Харківська обл., Харківський район, село Стрілеча» (зі змінами).

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

53.         Про внесення змін до рішення обласної ради від 05 березня 2015 року № 1173-VI «Про припинення шляхом ліквідації КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «СОЛОМАХИ» (код ЄДРПОУ 01973785), розташованого за адресою: Харківська обл., Харківський район, село Стрілеча» (зі змінами).

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

54.         Про внесення змін до рішення обласної ради від 18 грудня 2014 року № 1119 VI «Про припинення КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «СЛОБОЖАНСЬКИЙ МИСЛИВЕЦЬ - 4» (код ЄДРПОУ 37346892), розташованого за адресою: Харківська область, Куп’янський район, село Глушківка, вул. Соціалістична, 92, - шляхом ліквідації» (зі змінами).

Доповідає: Бур'янова Марина Петрівна начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

55.          Про зміну типу та перейменування КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ЛЮБОТИНСЬКА СПЕЦІАЛІЗОВАНА ШКОЛА-ІНТЕРНАТ І-ІІІ СТУПЕНІВ "ДИВОСВІТ" ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ».

Доповідає: Ігнатьєв Володимир Васильович заступник директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації.

 

56.         Про зміну типу та перейменування КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ОБЛАСНА СПЕЦІАЛІЗОВАНА ШКОЛА-ІНТЕРНАТ ІІ-ІІІ СТУПЕНІВ "ОБДАРОВАНІСТЬ" ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ».

Доповідає: Ігнатьєв Володимир Васильович заступник директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації .

 

57.         Про надання згоди на прийняття з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області нежитлових будівель, літ. "А-1-3-6" та літ. "Б-1", розташованих за адресою: площа Соборна, 2, місто Чугуїв, Харківська область.

Доповідає: Фурсов Юрій Васильович заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Харківської обласної державної адміністрації.

 

58.         Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області обладнання, устаткування для реалізації заходів з водообміну у Краснопавлівському водосховищі та передачу його у державну власність Управлінню каналу Дніпро-Донбас.

Доповідає: Магдисюк Сергій Володимирович – директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації.

 

59.         Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області сміттєвозу із боковим завантаженням СБМ-308/2 на шасі МАЗ-6312С3 та передачу його у комунальну власність Лозівської міської об’єднаної територіальної громади.

Доповідає: Магдисюк Сергій Володимирович – директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації.

 

60.          Про погодження Лімітів на спеціальне використання лісових ресурсів при заготівлі другорядних лісових матеріалів на 2019 рік.

Доповідає: Тимочко Ігор Ярославович – заступник начальника Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства.

 

61.         Про затвердження Проєкту встановлення зон санітарної охорони водозабору ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ФАРМСТАНДАРТ-БІОЛІК» у м. Харкові (свердловина 15/62 (робоча) та свердловина № 4720 (резервна) родовища питних підземних вод «Помірківське»).

Доповідає: Крючков Ілля Миколайович – заступник начальника управління з питань комунальної власності, начальник відділу з питань природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради.

 

62.         Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України стосовно погодження надання ФГ «КЕГИЧІВСЬКЕ» спеціального дозволу на користування надрами (Кулиничівське родовище).

Доповідає: Крючков Ілля Миколайович – заступник начальника управління з питань комунальної власності, начальник відділу з питань природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради.

 

63.         Про хід виконання регіональної Програми протидії терористичній діяльності на території Харківської області на 2019-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 823-VІІ.

Доповідає: Максимов Олексій Михайлович директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації.

 

64.         Про хід виконання обласної Програми надання підтримки учасникам антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил для будівництва житла в Харківській області на 2019-2021 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 825-VІІ.

Доповідає: Фурсов Юрій Васильович заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Харківської обласної державної адміністрації.

 

65.         Про хід виконання Програми розроблення містобудівної документації у Харківській області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 101-VІІ.

Доповідає: Фурсов Юрій Васильович заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Харківської обласної державної адміністрації.

 

66.         Про хід виконання заходів та рішень, ухвалених відповідно до Схеми планування територій Харківської області, затвердженої рішенням обласної ради від 23 грудня 2010 року № 30-VІ.

Доповідає: Фурсов Юрій Васильович заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Харківської обласної державної адміністрації.

 

67.          Про хід виконання обласної програми розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» на 2019-2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 817-VІІ (зі змінами).

Доповідає: Ігнатьєв Володимир Васильович заступник директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації .

 

68.         Про хід виконання Програми розвитку культури, туризму та охорони нерухомої культурної спадщини Харківської області на 2019- 2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 822-VІІ (зі змінами).

Доповідає: Яцина Олег Анатолійович – начальник Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації.

 

69.         Про хід виконання у 2019 році соціальної Програми розвитку фізичної культури і спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області на 2019-2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 819-VІІ (зі змінами).

Доповідає: Христоєв Сергій Вікторович – заступник начальника управління молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації.

 

70.         Про хід виконання Програми розвитку інформаційного простору Харківської області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 04 лютого 2016 року № 52-VІІ (зі змінами).

Доповідає: Черняк Михайло Євгенійович заступник голови Харківської обласної державної адміністрації.

 

71.         Про хід виконання обласної програми «ІТ-Харківщина» на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 109-VІІ (зі змінами).

Доповідає: Черняк Михайло Євгенійович заступник голови Харківської обласної державної адміністрації.

 

72.         Про дострокове припинення дії Програми розвитку овочівництва, картоплярства та переробної галузі в Харківській області на період до 2020 року, затвердженої рішенням Харківської обласної ради від 01 березня 2012 року № 354-VI (зі змінами).

Доповідає: Нездюр Олександр Володимировичдиректор Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації.

 

73.     Про внесення змін до додатків до рішення обласної ради від 25 листопада 2015 року № 5-VІІ «Про утворення та обрання постійних комісій обласної ради» (зі змінами).

Доповідає: Колмик Олена Вікторівна голова постійної комісії з питань регламенту, етики, депутатської діяльності та контролю за виконанням рішень обласної ради.

 

74.         Про проведення звітів депутатів обласної ради перед виборцями.

Доповідає: Клименко Сергій Володимирович – керуючий справами виконавчого апарату обласної ради

 

75.         Про затвердження Плану роботи обласної ради на 2020 рік.

Доповідає: Клименко Сергій Володимирович – керуючий справами виконавчого апарату обласної ради

 

76.         Про затвердження Плану діяльності обласної ради з підготовки проєктів регуляторних актів у 2020 році.

Доповідає: Русецький Анатолій Анатолійович – голова постійної комісії з правових питань, регуляторної політики, законності, громадського порядку, боротьби з корупцією та злочинністю.

 

77.         Про обрання представників громадськості до поліцейської комісії.

Доповідає: Русецький Анатолій Анатолійович – голова постійної комісії з правових питань, регуляторної політики, законності, громадського порядку, боротьби з корупцією та злочинністю.

 

78.          Про клопотання щодо нагородження Почесною грамотою та Грамотою Верховної Ради України.

Доповідає: Сінельнік Олександр Петрович – заступник начальника управління з питань діяльності виконавчого апарату та роботи з персоналом, начальник відділу кадрової роботи та нагород виконавчого апарату обласної ради.

 

79.                  Про депутатські запити.

 

Інформує: Чернов Сергій Іванович голова обласної ради.

 

80.                  Різне.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ, зважаючи на надходження у процесі розгляду питань постійними комісіями додаткових пропозицій до проєкту порядку денного пленарного засідання сесії, поставив на голосування пропозицію щодо взяття проєкту рішення «Про затвердження порядку денного ХХІІ сесії обласної ради VІI скликання» за основу.

Голосували:

«за»

-

94;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

8.

 

 

 

 

Рішення прийнято.

 

Голова обласної ради Сергій ЧЕРНОВ запропонував депутатам вносити пропозиції щодо формування порядку денного пленарного засідання сесії.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ проінформував, що від постійних комісій надійшла пропозиція - внести до порядку денного пленарного засідання сесії проєкт рішення «Про звернення Харківської обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо залишення для АТ «Турбоатом» нормативу відрахування частки прибутку, що спрямовується на виплату дивідендів за 2018 рік, на рівні 50 %».

 

ГОЛОВУЮЧИЙ поставив на голосування пропозицію щодо включення проєкту рішення «Про звернення Харківської обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо залишення для АТ «Турбоатом» нормативу відрахування частки прибутку, що спрямовується на виплату дивідендів за 2018 рік, на рівні 50 %» до порядку денного.

Голосували:

«за»

-

95;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

6.

Рішення прийнято.

За пропозицією депутатів головуючий поставив проєкт рішення «Про затвердження порядку денного XХІІ сесії обласної ради VІI скликання» на голосування в цілому.

 

 

Голосували:

«за»

-

99;

 

 

«проти»

-

0;

 

 

«утрим.»

-

0;

 

 

не голосувало

-

3.

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження порядку денного XХІІ сесії обласної ради VІI скликання» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1111-VIІ додається)

 

1.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року № 15-VII (зі змінами).

 

 

Доповідає: Юрій ШПАРАГА директор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

101;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

1.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року №15- VII (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1112-VІI додається)

 

2.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання у 2019 році комплексної обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» на 2019-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня
2018 року № 828-VІІ (зі змінами).

 

 

Доповідає: Михайло ЧЕРНЯК заступник голови Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

99;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання у 2019 році комплексної обласної програми "Здоров’я Слобожанщини"
на 2019-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 828-VІІ (зі змінами)
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1113-VІI додається)

 

3.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до комплексної обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» на 2019-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня
2018 року № 828-VІІ (зі змінами) та затвердження Плану регіонального замовлення на підготовку та перепідготовку кадрів у обласних закладах медичної освіти Харківської області І-ІІ рівнів акредитації на 2020 рік.

 

 

Доповідає: Михайло ЧЕРНЯК заступник голови Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

100;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

1.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до комплексної обласної програми "Здоров’я Слобожанщини" на 2019-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 828-VІІ (зі змінами) та затвердження Плану регіонального замовлення на підготовку та перепідготовку кадрів у обласних закладах медичної освіти Харківської області І-ІІ рівнів акредитації на 2020 рік» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1114-VІI додається)

 

4.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до регіональної цільової Програми розвитку цивільного захисту Харківської області на 2018-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 07 грудня 2017 року № 552-VII (зі змінами).

 

 

Доповідає: Павло ПОНОМАРЕНКО – директор Департаменту цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

102;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

0.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до регіональної цільової Програми розвитку цивільного захисту Харківської області на 2018-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 07 грудня 2017 року № 552-VII
(зі змінами)
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1115-VІI додається)

 

5.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання Програми стимулювання об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів Харківської області
до впровадження енергоефективних технологій
на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 29 жовтня 2015 року № 1333-VІ (зі змінами).

 

 

Доповідає: Сергій МАГДИСЮК – директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

101;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

0.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання Програми стимулювання об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів Харківської області до впровадження енергоефективних технологій
на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 29 жовтня 2015 року № 1333-VІ (зі змінами)
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1116-VІI додається)

 

6.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Програми стимулювання об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів Харківської області до впровадження енергоефективних технологій
на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 29 жовтня 2015 року № 1333-VІ (зі змінами).

 

 

Доповідає: Сергій МАГДИСЮК – директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

100;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

1.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Програми стимулювання об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів Харківської області до впровадження енергоефективних технологій на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 29 жовтня 2015 року № 1333-VІ (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1117-VІI додається)

 

7.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання програми розвитку освітлення населених пунктів Харківської області «Енергія світла» на 2019-2021 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 816-VІІ (зі змінами).

 

 

Доповідає: Сергій МАГДИСЮК – директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

98;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

4;

 

не голосувало

-

0.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання програми розвитку освітлення населених пунктів Харківської області "Енергія світла" на 2019-2021 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року
№ 816-VІІ (зі змінами)
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1118-VІI додається)

 

8.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до програми розвитку освітлення населених пунктів Харківської області «Енергія світла» на 2019-2021 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 816-VІІ, та додатків
до неї (зі змінами).

 

 

Доповідає: Сергій МАГДИСЮК – директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

98;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до програми розвитку освітлення населених пунктів Харківської області "Енергія світла" на 2019-2021 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року
№ 816-VІІ, та додатків до неї (зі змінами)
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1119-VІI додається)

 

9.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання Програми розвитку дорожнього господарства Харківської області на 2018-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 07 грудня
2017 року № 560-VІІ (зі змінами).

 

 

Доповідає: Ігор ТУРЧЕНКО – директор Державного підприємства "Дороги Харківщини".

 

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

98;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання Програми розвитку дорожнього господарства Харківської області
на 2018-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 07 грудня 2017 року № 560-VІІ (зі змінами)
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1120-VІI додається)

 

10.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Програми розвитку дорожнього господарства Харківської області на 2018-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 07 грудня
2017 року № 560-VІІ (зі змінами).

 

 

Доповідає: Ігор ТУРЧЕНКО – директор Державного підприємства "Дороги Харківщини".

 

Запитання доповідачу поставили:

Олег СУПРУН, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «НАШ КРАЙ».

В обговоренні питання взяли участь:

Антон НОВІКОВ, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Опозиційний блок»;

Дмитро БУЛАХ, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Тетяна БІДНЯК, депутатка обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"».

ГОЛОВУЮЧИЙ, ураховуючи пропозиції депутатів обласної ради Новікова А.О. та Бідняк Т.В., дав протокольне доручення постійній комісії з питань розвитку інфраструктури, транспорту, шляхів та зв’язку спільно з Державним підприємством «Дороги Харківщини» узгодити з районними радами та територіальними громадами Харківської області об’єкти у Харківській області з метою включення до відповідного переліку об’єктів  будівництва, реконструкції, ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг у населених пунктах, що знаходяться у комунальній власності.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

100;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

1.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Програми розвитку дорожнього господарства Харківської області
на 2018-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 07 грудня 2017 року № 560-VІІ (зі змінами)
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1121-VІI додається)

 

11.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2017-2021 роки», затвердженої рішенням обласної ради від 08 грудня 2016 року № 310-VІ (зі змінами).

 

 

Доповідає: Людмила НЕМИКІНА – голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету.

 

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

95;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до комплексної програми "Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2017-2021 роки", затвердженої рішенням обласної ради від 08 грудня 2016 року № 310-VІ
(зі змінами)
» прийняти в цілому.

(Рішення № 1122-VІI додається)

 

12.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Положення про порядок проведення обласного конкурсу мініпроєктів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє», затвердженого рішенням обласної ради від 07 грудня 2017 року № 579-VІІ (зі змінами).

 

 

Доповідає: Олена КУЛИК начальник управління з питань місцевого самоврядування, розвитку громад та міжнародних зв’язків виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

101;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

1.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Положення про порядок проведення обласного конкурсу мініпроєктів розвитку територіальних громад "Разом в майбутнє", затвердженого рішенням обласної ради від 07 грудня 2017 року № 579-VІІ (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1123-VІI додається)

 

13.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Програми сприяння ефективності використання та збереження майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області на 2017-2021 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 08 грудня 2016 року № 309-VII
(зі змінами).

 

 

Доповідає: Марина БУР'ЯНОВА начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

102;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

0.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Програми сприяння ефективності використання та збереження майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області на 2017-2021 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 08 грудня 2016 року № 309-VII (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1124-VІI додається)

 

14.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до програми інформатизації Харківської області «Електронна Харківщина»
на 2018-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 07 грудня 2017 року № 561-VII (зі змінами).

 

 

Доповідає: Артем СИТНИК начальник відділу інформаційно-комп’ютерного та документального забезпечення апарату Харківської обласної державної адміністрації.

Співдоповідає: Олена КОВАЛЬОВА – начальник управління з фінансово-економічних питань виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

92;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

8;

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до програми інформатизації Харківської області "Електронна Харківщина" на 2018-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 07 грудня 2017 року
№ 561-VII (зі змінами)
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1125-VІI додається)

 

15.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження обласної програми індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім»
на 2020 рік.

 

 

Доповідає: Олександр НЕЗДЮР директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

91;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

9;

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження обласної програми індивідуального житлового будівництва на селі "Власний дім" на 2020 рік» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1126-VІI додається)

 

16.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2019 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня
2018 року № 832-VII (зі змінами).

 

 

Доповідає: Ірина КОНОВАЛОВА – заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

 

Запитання доповідачу поставив:

Микола КРИВЕНКО, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «НАШ КРАЙ"».

В обговоренні питання взяли участь:

Віктор КИСІЛЬ, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Дмитро БУЛАХ, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Людмила НЕМИКІНА, голова постійної комісії з питань бюджету, депутатська фракція партії «Відродження», яка проінформувала, що на засіданні постійної комісії з питань бюджету, яке відбулася перед пленарним засіданням сесії, прийнято рішення здійснити перерозподіл субвенції по Зміївському району в частині зменшення видатків по об'єкту "Реконструкція Тимченківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Зміївської районної ради Харківської області" з одночасним збільшенням видатків по об'єкту "Капітальний ремонт покрівлі та фасаду Нижньобишкинського Будинку культури в с. Нижній Бишкин Зміївського району Харківської області" у сумі 3 000,0 тис. грн. Враховуючи зазначене, запропоновала внести відповідні зміни до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2019 рік.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування за основу.

Голосували:

«за»

-

102;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

1.

Рішення прийнято.

ГОЛОВУЮЧИЙ поставив на голосування пропозицію Немикіної Л.П. щодо внесення змін до проєкту рішення.

Голосували:

«за»

-

99;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

2.

Рішення прийнято.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

100;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

1.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2019 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 832-VII (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1127-VІI додається)

 

17.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до рішення обласної ради від
06 грудня 2018 року № 848-VII «Про обласний бюджет на 2019 рік» та додатків до нього
(зі змінами).

 

 

Доповідає: Сергій ОВСЯННІКОВ – директор Департаменту фінансів Харківської обласної державної адміністрації.

Запитання доповідачу поставили:

Микола КРИВЕНКО, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «НАШ КРАЙ"».

На запитання відповів Сергій МАГДИСЮК, директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації.

Віктор КИСІЛЬ, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"».

На запитання відповів Володимир ІГНАТЬЄВ, заступник директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації.

Сергій ОВСЯННІКОВ, директор Департаменту фінансів Харківської обласної державної адміністрації, запропоновував внести зміни до проєкту рішення у зв’язку з пропозиціями, що надійшли від постійної комісії з питань бюджету, а саме:

- виділення додаткових коштів для подальшої реалізації об'єкта "Реконструкція будівлі дитячого садка по вул. Леонівській, 42 в м. Мерефі Харківського району Харківської області" у сумі 2 860,0 тис. грн;

- зменшення видатків по об'єкту "Реконструкція Тимченківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Зміївської районної ради Харківської області" з одночасним збільшенням видатків по об'єкту "Капітальний ремонт покрівлі та фасаду Нижньобишкинського Будинку культури в с. Нижній Бишкин Зміївського району Харківської області" у сумі 3 000,0 тис. грн.

В обговоренні питання взяли участь:

Віктор КИСІЛЬ, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Володимир ІГНАТЬЄВ, заступник директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації, прокоментував питання, порушені у виступі Кисіля В.В.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування за основу.

Голосували:

«за»

-

96;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

4.

Рішення прийнято.

ГОЛОВУЮЧИЙ поставив на голосування пропозицію Овсяннікова С.І. щодо внесення змін до проєкту рішення.

Голосували:

«за»

-

98;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

2.

Рішення прийнято.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

98;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

1.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до рішення обласної ради від 06 грудня 2018 року № 848-VII "Про обласний бюджет на 2019 рік" та додатків до нього
(зі змінами)
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1128-VІI додається)

 

18.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2020 рік.

 

 

Доповідає: Олексій КУЧЕР – голова Харківської обласної державної адміністрації.

Співдоповідає: Ірина КОНОВАЛОВА – заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

 

Запитання доповідачу поставили:

Євген МОШНЯКОВ, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження»;

Ольга ЛЬВОВА, депутатка обласної ради, позафракційна;

Микола БЄЛОВ, голова постійної комісії з питань промисловості, житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу та будівництва, депутатська фракція партії «Відродження»;

Світлана БОРОВСЬКА, депутатка обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження»;

Сергій ЦИМБАЛОВ, депутат обласної ради, позафракційний.

В обговоренні питання взяли участь:

Віктор КОВАЛЕНКО, перший заступник голови обласної ради;

Олександр КОТУКОВ, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Сергій ЧЕРНОВ, голова обласної ради, який прокоментував питання, порушені у виступі Котукова О.А.;

Андрій СТРОНОВ, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «НАШ КРАЙ»;

Тетяна БІДНЯК, депутатка обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Дмитро БУЛАХ, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Людмила НЕМИКІНА, голова постійної комісії з питань бюджету, депутатська фракція партії «Відродження»;

Валерія МУРАЄВА, голова постійної комісії з питань молодіжної політики, спорту, культури та туризму, депутатська фракція партії «Опозиційний блок».

Олексій КУЧЕР, голова Харківської обласної державної адміністрації, виступив із заключним словом.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування за основу.

Голосували:

«за»

-

100;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

1.

Рішення прийнято.

Головуючий поставив на голосування пропозицію Коваленка В.М. щодо внесення змін до проєкту рішення, доповнивши його новим пунктом наступного змісту: «Доручити Харківській обласній державній адміністрації розробити додаткові заходи з метою недопущення спаду виробництва промислової продукції, а також виконання завдань, які поставлені Урядом України, щодо нарощення індексу промислового виробництва».

Голосували:

«за»

-

31;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

15;

 

не голосувало

-

54.

Рішення не прийнято.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

96;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2020 рік» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1129-VІI додається)

 

19.

СЛУХАЛИ:

Про обласний бюджет на 2020 рік.

 

 

Доповідає: Сергій ОВСЯННІКОВ – директор Департаменту фінансів Харківської обласної державної адміністрації.

 

Людмила НЕМИКІНА, голова постійної комісії з питань бюджету, депутатська фракція партії «Відродження», яка запропонувала внести зміни до проєкту обласного бюджету на 2020 рік, а саме:

- з метою виконання грантового контракту та ефективного фінансування діяльності проєкту «Ефективна первинна медицина в громаді», на виконання статті 69 Бюджетного кодексу України збільшити доходну частину спеціального фонду обласного бюджету за рахунок грантових коштів другого траншу у сумі 193 247 євро 12 центів, що враховуючи курс НБУ становить 5 124 362 грн;

- головним розпорядником цих коштів визначити Харківську обласну раду по коду класифікації видатків «Реалізація програм допомоги і грантів Європейського Союзу, урядів іноземних держав, міжнародних організацій і донорських установ».

Запитання доповідачу поставили:

Віктор КИСІЛЬ, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Віктор КОВАЛЕНКО, перший заступник голови обласної ради.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування за основу.

Голосували:

«за»

-

102;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

0.

 

Рішення прийнято.

ГОЛОВУЮЧИЙ поставив на голосування пропозицію Немикіної Л.П. щодо внесення змін до проєкту рішення.

Голосували:

«за»

-

101;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

0.

 

Рішення прийнято.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

99;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

1.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про обласний бюджет на 2020 рік» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1130-VІI додається)

 

20.

СЛУХАЛИ:

Про звернення депутатів Харківської обласної ради до Президента України та Верховної Ради України щодо майбутнього продажу земель.

 

 

Доповідає: Микола КУПРЄЄВ – депутат  обласної ради.

 

В обговоренні питання взяв участь:

Андрій ШЕВЧУК, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ВО "Батьківщина"».

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

73;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

26.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звернення депутатів Харківської обласної ради до Президента України та Верховної Ради України щодо майбутнього продажу земель» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1131-VІI додається)

З мотивів голосування виступили:

Микола ТІТОВ, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження».

Сергій ЦИМБАЛОВ, депутат обласної ради, позафракційний.

ГОЛОВУЮЧИЙ поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Цимбалова С.О. про повернення до голосування стосовно проєкту рішення «Про звернення депутатів Харківської обласної ради до Президента України та Верховної Ради України щодо майбутнього продажу земель».

Голосували:

«за»

-

24;

 

«проти»

-

4;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

73.

Рішення не прийнято.

 

21.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до порядків використання коштів обласного бюджету для компенсації 50 % вартості проїзду у метрополітені м. Харкова студентів та учнів окремих закладів освіти, затверджених рішенням обласної ради від 28 лютого 2019 року № 936-VII, та додатку до зазначеного Порядку.

 

 

Доповідає: Володимир ІГНАТЬЄВ заступник директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

91;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

9.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до порядків використання коштів обласного бюджету для компенсації 50 % вартості проїзду у метрополітені м. Харкова студентів та учнів окремих закладів освіти, затверджених рішенням обласної ради від 28 лютого 2019 року
№ 936-VII, та додатку до зазначеного Порядку
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1132-VІI додається)

 

22.

СЛУХАЛИ:

Про припинення комунальних закладів охорони здоров’я, що знаходяться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, шляхом перетворення у комунальні некомерційні підприємства.

 

 

Доповідає: Михайло ЧЕРНЯК заступник голови Харківської обласної державної адміністрації.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

93;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

8.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про припинення комунальних закладів охорони здоров’я, що знаходяться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, шляхом перетворення у комунальні некомерційні підприємства» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1133-VІI додається)

 

23.

СЛУХАЛИ:

Про оголошення конкурсів на посади керівників закладів вищої освіти, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

 

 

Доповідає: Марина БУР'ЯНОВА начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

86;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

15.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про оголошення конкурсів на посади керівників закладів вищої освіти, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1134-VІI додається)

 

24.

СЛУХАЛИ:

Про оголошення конкурсів на посади керівників закладів освіти, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

 

 

Доповідає: Марина БУР'ЯНОВА начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

93;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

8.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про оголошення конкурсів на посади керівників закладів освіти, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1135-VІI додається)

 

25.

СЛУХАЛИ:

Про оголошення конкурсів на посади керівників закладів культури, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

 

 

Доповідає: Марина БУР'ЯНОВА начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

92;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

9.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про оголошення конкурсів на посади керівників закладів культури, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1136-VІI додається)

 

Сергій ЧЕРНОВ повідомив, що з метою уникнення конфлікту інтересів він не буде брати участі у голосуванні з питань щодо призначення та подовження трудових відносин із керівниками обласних підприємств, установ та закладів.

 

26.

СЛУХАЛИ:

Про призначення Демченка Владислава Миколайовича на посаду генерального директора КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ МЕДИЧНИЙ КЛІНІЧНИЙ ЦЕНТР УРОЛОГІЇ І НЕФРОЛОГІЇ
ІМ. В.І. ШАПОВАЛА
».

 

 

Доповідає: Марина БУР'ЯНОВА начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

89;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

11.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про призначення Демченка Владислава Миколайовича на посаду генерального директора КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ОБЛАСНИЙ МЕДИЧНИЙ КЛІНІЧНИЙ ЦЕНТР УРОЛОГІЇ І НЕФРОЛОГІЇ ІМ. В.І. ШАПОВАЛА"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1137-VІI додається)

 

27.

СЛУХАЛИ:

Про призначення Мірошниченка Володимира Анатолійовича на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНА ТУБЕРКУЛЬОЗНА ЛІКАРНЯ № 2».

 

 

Доповідає: Марина БУР'ЯНОВА начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

87;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

13.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про призначення Мірошниченка Володимира Анатолійовича на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ОБЛАСНА ТУБЕРКУЛЬОЗНА ЛІКАРНЯ № 2"» прийняти в цілому.

(Рішення № 1138-VІI додається)

 

28.

СЛУХАЛИ:

Про звільнення Даузе Ганни Миколаївни з посади директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ВОВЧАНСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

 

 

Доповідає: Марина БУР'ЯНОВА начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

87;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

13.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звільнення Даузе Ганни Миколаївни з посади директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я "ВОВЧАНСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ" ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1139-VІI додається)

 

29.

СЛУХАЛИ:

Про призначення Григорян Алли Олександрівни на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ВОВЧАНСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

 

 

Доповідає: Марина БУР'ЯНОВА начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

85;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

15.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про призначення Григорян Алли Олександрівни на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я "ВОВЧАНСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ" ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ» прийняти в цілому.

(Рішення № 1140-VІI додається)

 

30.

СЛУХАЛИ:

Про подовження трудових відносин із Калмиковою Іриною Миколаївною, директором КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ПРОТИТУБЕРКУЛЬОЗНИЙ ДИСПАНСЕР № 1».

 

 

Доповідає: Марина БУР'ЯНОВА начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

86;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

14.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про подовження трудових відносин із Калмиковою Іриною Миколаївною, директором КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ОБЛАСНИЙ ПРОТИТУБЕРКУЛЬОЗНИЙ ДИСПАНСЕР № 1"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1141-VІI додається)

 

31.

СЛУХАЛИ:

Про подовження трудових відносин із Кушнарьовою Іриною Олександрівною, директором КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ПРОТИТУБЕР-КУЛЬОЗНИЙ ДИСПАНСЕР № 6».

 

 

Доповідає: Марина БУР'ЯНОВА начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

85;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

16.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про подовження трудових відносин із Кушнарьовою Іриною Олександрівною, директором КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ОБЛАСНИЙ ПРОТИТУБЕРКУЛЬОЗНИЙ ДИСПАНСЕР № 6"» прийняти в цілому.

(Рішення № 1142-VІI додається)

 

32.

СЛУХАЛИ:

Про подовження трудових відносин із Нестеренком Володимиром Миколайовичем, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ПАНЮТИНСЬКОГО ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ.

 

 

Доповідає: Марина БУР'ЯНОВА начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

85;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

15.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про подовження трудових відносин із Нестеренком Володимиром Миколайовичем, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ПАНЮТИНСЬКОГО ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ» прийняти в цілому.

(Рішення № 1143-VІI додається)

 

33.

СЛУХАЛИ:

Про подовження трудових відносин із Тімаріною Оленою Віталіївною, директором КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ДИТЯЧИЙ ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНИЙ САНАТОРІЙ № 1».

 

 

Доповідає: Марина БУР'ЯНОВА начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

86;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

14.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про подовження трудових відносин із Тімаріною Оленою Віталіївною, директором КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ОБЛАСНИЙ ДИТЯЧИЙ ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНИЙ САНАТОРІЙ № 1"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1144-VІI додається)

 

34.

СЛУХАЛИ:

Про подовження трудових відносин із Жупинським Миколою Олексійовичем, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ БОГОДУХІВСЬКОГО ПСИХОНЕВРО-ЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ.

 

 

Доповідає: Марина БУР'ЯНОВА начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

87;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

13.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про подовження трудових відносин із Жупинським Миколою Олексійовичем, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ БОГОДУХІВСЬКОГО ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1145-VІI додається)

 

35.

СЛУХАЛИ:

Про подовження трудових відносин із Бражник Іриною Олександрівною, директором КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ХАРКІВСЬКОЇ НАУКОВОЇ МЕДИЧНОЇ БІБЛІОТЕКИ.

 

 

Доповідає: Марина БУР'ЯНОВА начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

83;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

15.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про подовження трудових відносин із Бражник Іриною Олександрівною, директором КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ХАРКІВСЬКОЇ НАУКОВОЇ МЕДИЧНОЇ БІБЛІОТЕКИ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1146-VІI додається)

 

36.

СЛУХАЛИ:

Про подовження трудових відносин із Покроєвою Любов’ю Денисівною, ректором КОМУНАЛЬНОГО ВИЩОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА АКАДЕМІЯ НЕПЕРЕРВНОЇ ОСВІТИ».

 

 

Доповідає: Марина БУР'ЯНОВА начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

82;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

18.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про подовження трудових відносин із Покроєвою Любов’ю Денисівною, ректором КОМУНАЛЬНОГО ВИЩОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "ХАРКІВСЬКА АКАДЕМІЯ НЕПЕРЕРВНОЇ ОСВІТИ"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1147-VІI додається)

 

37.

СЛУХАЛИ:

Про звільнення Холодок Валентини Дмитрівни з посади директора ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР ТУРИЗМУ».

 

 

Доповідає: Марина БУР'ЯНОВА начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

88;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

12.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звільнення Холодок Валентини Дмитрівни з посади директора ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "ХАРКІВСЬКИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР ТУРИЗМУ"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1148-VІI додається)

 

38.

СЛУХАЛИ:

Про призначення Холодок Валентини Дмитрівни на посаду директора ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР ТУРИЗМУ».

 

 

Доповідає: Марина БУР'ЯНОВА начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

86;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

14.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про призначення Холодок Валентини Дмитрівни на посаду директора ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "ХАРКІВСЬКИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР ТУРИЗМУ"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1149-VІI додається)

 

39.

СЛУХАЛИ:

Про звільнення Брянцева Олега Миколайовича з посади директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «КУП’ЯНСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ ІМ. МАРІЇ ШКАРЛЕТОВОЇ».

 

 

Доповідає: Марина БУР'ЯНОВА начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

87;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

13.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звільнення Брянцева Олега Миколайовича з посади директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я "КУП’ЯНСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ ІМ. МАРІЇ ШКАРЛЕТОВОЇ"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1150-VІI додається)

 

40.

СЛУХАЛИ:

Про призначення Брянцева Олега Миколайовича на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «КУП’ЯНСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ ІМ. МАРІЇ ШКАРЛЕТОВОЇ».

 

 

Доповідає: Марина БУР'ЯНОВА начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

84;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

14.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про призначення Брянцева Олега Миколайовича на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я "КУП’ЯНСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ ІМ. МАРІЇ ШКАРЛЕТОВОЇ"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1151-VІI додається)

 

41.

СЛУХАЛИ:

Про звільнення Попова Анатолія Михайловича з посади директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ КОЛЕДЖ СПОРТИВНОГО ПРОФІЛЮ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

 

 

Доповідає: Марина БУР'ЯНОВА начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

89;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

11.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звільнення Попова Анатолія Михайловича з посади директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "ХАРКІВСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ КОЛЕДЖ СПОРТИВНОГО ПРОФІЛЮ" ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1152-VІI додається)

 

42.

СЛУХАЛИ:

Про призначення Попова Анатолія Михайловича на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ КОЛЕДЖ СПОРТИВНОГО ПРОФІЛЮ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

 

 

Доповідає: Марина БУР'ЯНОВА начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

83;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

15.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про призначення Попова Анатолія Михайловича на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "ХАРКІВСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ КОЛЕДЖ СПОРТИВНОГО ПРОФІЛЮ" ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1153-VІI додається)

 

43.

СЛУХАЛИ:

Про звільнення Гапановича Андрія Федоровича з посади директора ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ТЕАТР ДЛЯ ДІТЕЙ ТА ЮНАЦТВА».

 

 

Доповідає: Марина БУР'ЯНОВА начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

89;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

10.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звільнення Гапановича Андрія Федоровича з посади директора ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "ХАРКІВСЬКИЙ ТЕАТР ДЛЯ ДІТЕЙ ТА ЮНАЦТВА"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1154-VІI додається)

 

44.

СЛУХАЛИ:

Про звільнення Бахтиря Олега Павловича з посади генерального директора ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ДИРЕКЦІЯ РОЗВИТКУ ІНФРАСТРУКТУРИ ТЕРИТОРІЇ».

 

 

Доповідає: Марина БУР'ЯНОВА начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

87;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

10.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звільнення Бахтиря Олега Павловича з посади генерального директора ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА "ДИРЕКЦІЯ РОЗВИТКУ ІНФРАСТРУКТУРИ ТЕРИТОРІЇ"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1155-VІI додається)

 

45.

СЛУХАЛИ:

Про звільнення Екзархова Віталія Олександровича з посади директора КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ПАЛІАТИВНОЇ МЕДИЦИНИ “ХОСПІС”».

 

 

Доповідає: Марина БУР'ЯНОВА начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

86;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

12.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звільнення Екзархова Віталія Олександровича з посади директора КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ПАЛІАТИВНОЇ МЕДИЦИНИ “ХОСПІС”"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1156-VІI додається)

 

46.

СЛУХАЛИ:

Про оголошення про проведення конкурсу на заміщення посади керівника КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ПАЛІАТИВНОЇ МЕДИЦИНИ “ХОСПІС”».

 

 

Доповідає: Марина БУР'ЯНОВА начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

86;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

12.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про оголошення про проведення конкурсу на заміщення посади керівника КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ПАЛІАТИВНОЇ МЕДИЦИНИ “ХОСПІС”"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1157-VІI додається)

 

47.

СЛУХАЛИ:

Про розподіл орендної плати.

 

 

Доповідає: Марина БУР'ЯНОВА начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

В обговоренні питання взяв участь:

Олександр КОТУКОВ, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"», який запропонував доповнити проєкт рішення у частині спрямування у 2020 році 100 % плати, отриманої за оренду нерухомого майна, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та обліковується на балансі КНП «ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ОНКОЛОГІЇ», на розрахунковий рахунок вказаного підприємства, за умови використання її на утримання цього майна.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування за основу.

Голосували:

«за»

-

86;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

11.

Рішення прийнято.

ВИСТУПИЛИ:

Людмила ГАСАН, голова постійної комісії з питань спільної власності територіальних громад області, депутатська фракція партії «Відродження»;

Дмитро БУЛАХ, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Олександр КОТУКОВ, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"».

ГОЛОВУЮЧИЙ поставив на голосування пропозицію Котукова О.А. щодо доповнення проєкту рішення.

Голосували:

«за»

-

48;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

5;

 

не голосувало

-

42.

Рішення не прийнято.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

77;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

4;

 

не голосувало

-

15.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про розподіл орендної плати» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1158-VІI додається)

 

48.

СЛУХАЛИ:

Про передачу в оренду об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та про внесення змін до додатку до рішення обласної ради від 15 серпня 2019 року № 1097- VII.

 

 

Доповідає: Марина БУР'ЯНОВА начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

84;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

11.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про передачу в оренду об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та про внесення змін до додатку до рішення обласної ради від 15 серпня 2019 року № 1097- VII» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1159-VІI додається)

 

49.

СЛУХАЛИ:

Про надання дозволів на списання майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

 

 

Доповідає: Марина БУР'ЯНОВА начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

88;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про надання дозволів на списання майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1160-VІI додається)

 

50.

СЛУХАЛИ:

Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

 

 

Доповідає: Марина БУР'ЯНОВА начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

84;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

9.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1161-VІI додається)

 

51.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження акта приймання-передачі об’єкта «Пам’ятникоохоронні роботи по будівлі-пам’ятці архітектури по вул. Римарська, 21 у м. Харкові
(КП "Харківська обласна філармонія") (реконструкція) (коригування у зв’язку з виділенням пускових комплексів)» (II пусковий комплекс).

 

 

Доповідає: Марина БУР'ЯНОВА начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Запитання доповідачу поставив:

Андрій КАНАШЕВИЧ, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"».

ГОЛОВУЮЧИЙ дав протокольне доручення Департаменту капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації надати депутату обласної ради Канашевичу А.В. інформацію про виконавців проєктувальних робіт по об’єкту «Пам’ятникоохоронні роботи по будівлі - пам’ятці архітектури по вул. Римарська, 21 у м. Харкові (КП «Харківська обласна філармонія»)».

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

73;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

8;

 

не голосувало

-

12.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження акта приймання-передачі об’єкта "Пам’ятникоохоронні роботи по будівлі-пам’ятці архітектури по вул. Римарська, 21
у м. Харкові (КП «Харківська обласна філармонія») (реконструкція) (коригування у зв’язку з виділенням пускових комплексів)" (II пусковий комплекс)»
прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1162-VІI додається)

 

52.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до рішення обласної ради
від 05 березня 2015 року № 1172-VI «Про припинення шляхом ліквідації КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ЛІКУВАЛЬНО-ВИРОБНИЧИХ МАЙСТЕРЕНЬ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ПСИХІАТРИЧНОЇ ЛІКАРНІ (код ЄДРПОУ 05509949), розташованого за адресою: Харківська обл., Харківський район, село Стрілеча» (зі змінами).

 

 

Доповідає: Марина БУР'ЯНОВА начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

84;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

10.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до рішення обласної ради від 05 березня 2015 року № 1172-VI "Про припинення шляхом ліквідації КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ЛІКУВАЛЬНО-ВИРОБНИЧИХ МАЙСТЕРЕНЬ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ПСИХІАТРИЧНОЇ ЛІКАРНІ (код ЄДРПОУ 05509949), розташованого за адресою: Харківська обл., Харківський район, село Стрілеча" (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1163-VІI додається)

 

53.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до рішення обласної ради
від 05 березня 2015 року № 1173-VI «Про припинення шляхом ліквідації КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА "СОЛОМАХИ" (код ЄДРПОУ 01973785), розташованого за адресою: Харківська обл., Харківський район, село Стрілеча» (зі змінами).

 

 

Доповідає: Марина БУР'ЯНОВА начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

86;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

8.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до рішення обласної ради
від 05 березня 2015 року № 1173-VI "Про припинення шляхом ліквідації КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «СОЛОМАХИ» (код ЄДРПОУ 01973785), розташованого за адресою: Харківська обл., Харківський район, село Стрілеча" (зі змінами)»
прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1164-VІI додається)

 

54.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до рішення обласної ради
від 18 грудня 2014 року № 1119-VI «Про припинення КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "СЛОБОЖАНСЬКИЙ МИСЛИВЕЦЬ - 4" (код ЄДРПОУ 37346892), розташованого за адресою: Харківська область, Куп’янський район, село Глушківка,
вул. Соціалістична, 92, - шляхом ліквідації» (зі змінами).

 

 

Доповідає: Марина БУР'ЯНОВА начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

86;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

8.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до рішення обласної ради від 18 грудня 2014 року № 1119-VI "Про припинення КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «СЛОБОЖАНСЬКИЙ МИСЛИВЕЦЬ - 4» (код ЄДРПОУ 37346892), розташованого за адресою: Харківська область, Куп’янський район, село Глушківка,
вул. Соціалістична, 92, - шляхом ліквідації" (зі змінами)»
прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1165-VІI додається)

 

55.

СЛУХАЛИ:

Про зміну типу та перейменування КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ЛЮБОТИНСЬКА СПЕЦІАЛІЗОВАНА ШКОЛА-ІНТЕРНАТ І-ІІІ СТУПЕНІВ "ДИВОСВІТ" ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ».

 

 

Доповідає: Володимир ІГНАТЬЄВ заступник директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

82;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

11.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про зміну типу та перейменування КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "ЛЮБОТИНСЬКА СПЕЦІАЛІЗОВАНА ШКОЛА-ІНТЕРНАТ І-ІІІ СТУПЕНІВ «ДИВОСВІТ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1166-VІI додається)

 

56.

СЛУХАЛИ:

Про зміну типу та перейменування КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ОБЛАСНА СПЕЦІАЛІЗОВАНА ШКОЛА-ІНТЕРНАТ ІІ-ІІІ СТУПЕНІВ "ОБДАРОВАНІСТЬ" ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ».

 

 

Доповідає: Володимир ІГНАТЬЄВ заступник директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

86;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про зміну типу та перейменування КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "ОБЛАСНА СПЕЦІАЛІЗОВАНА ШКОЛА-ІНТЕРНАТ ІІ-ІІІ СТУПЕНІВ «ОБДАРОВАНІСТЬ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1167-VІI додається)

 

57.

СЛУХАЛИ:

Про надання згоди на прийняття з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області нежитлових будівель, літ. "А-1-3-6" та
літ. "Б-1", розташованих за адресою: площа Соборна, 2, місто Чугуїв, Харківська область.

 

 

Доповідає: Юрій ФУРСОВ заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Харківської обласної державної адміністрації.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

83;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

11.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про надання згоди на прийняття з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області нежитлових будівель,
літ. "А-1-3-6" та літ. "Б-1", розташованих за адресою: площа Соборна, 2, місто Чугуїв, Харківська область»
прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1168-VІI додається)

 

58.

СЛУХАЛИ:

Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області обладнання, устаткування для реалізації заходів з водообміну у Краснопавлівському водосховищі та передачу його у державну власність Управлінню каналу Дніпро-Донбас.

 

 

Доповідає: Сергій МАГДИСЮК – директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

87;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області обладнання, устаткування для реалізації заходів з водообміну у Краснопавлівському водосховищі та передачу його у державну власність Управлінню каналу Дніпро-Донбас» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1169-VІI додається)

 

59.

СЛУХАЛИ:

Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області сміттєвозу із боковим завантаженням СБМ-308/2 на шасі МАЗ-6312С3 та передачу його у комунальну власність Лозівської міської об’єднаної територіальної громади.

 

 

Доповідає: Сергій МАГДИСЮК – директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

82;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

6;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області сміттєвозу із боковим завантаженням СБМ-308/2 на шасі МАЗ-6312С3 та передачу його у комунальну власність Лозівської міської об’єднаної територіальної громади» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1170-VІI додається)

 

60.

СЛУХАЛИ:

Про погодження Лімітів на спеціальне використання лісових ресурсів при заготівлі другорядних лісових матеріалів на 2019 рік.

 

 

Доповідає: Ігор ТИМОЧКО – заступник начальника Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

86;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про погодження Лімітів на спеціальне використання лісових ресурсів при заготівлі другорядних лісових матеріалів на 2019 рік» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1171-VІI додається)

 

61.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження Проєкту встановлення зон санітарної охорони водозабору ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ФАРМСТАНДАРТ-БІОЛІК»
у м. Харкові (свердловина 15/62 (робоча) та свердловина № 4720 (резервна) родовища питних підземних вод «Помірківське»).

 

 

Доповідає: Ілля КРЮЧКОВ – заступник начальника управління з питань комунальної власності, начальник відділу з питань природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

85;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

9.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження Проєкту встановлення зон санітарної охорони водозабору ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "ФАРМСТАНДАРТ-БІОЛІК" у м. Харкові (свердловина 15/62 (робоча) та свердловина № 4720 (резервна) родовища питних підземних вод "Помірківське")» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1172-VІI додається)

 

62.

СЛУХАЛИ:

Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України стосовно погодження надання
ФГ «КЕГИЧІВСЬКЕ» спеціального дозволу на користування надрами (Кулиничівське родовище).

 

 

Доповідає: Ілля КРЮЧКОВ – заступник начальника управління з питань комунальної власності, начальник відділу з питань природокористування та земельних відносин виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

80;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

12.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України стосовно погодження надання ФГ "КЕГИЧІВСЬКЕ" спеціального дозволу на користування надрами (Кулиничівське родовище)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1173-VІI додається)

 

63.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання регіональної Програми протидії терористичній діяльності на території Харківської області на 2019-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 823-VІІ.

 

 

Доповідає: Олексій МАКСИМОВ директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації ради.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

88;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання регіональної Програми протидії терористичній діяльності на території Харківської області на 2019-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року
№ 823-VІІ»
прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1174-VІI додається)

 

64.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання обласної Програми надання підтримки учасникам антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил для будівництва житла в Харківській області на 2019-2021 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року
№ 825-VІІ.

 

 

Доповідає: Юрій ФУРСОВ заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Харківської обласної державної адміністрації.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

88;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання обласної Програми надання підтримки учасникам антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил для будівництва житла в Харківській області на 2019-2021 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 825-VІІ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1175-VІI додається)

 

65.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання Програми розроблення містобудівної документації у Харківській області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня
2016 року № 101-VІІ.

 

 

Доповідає: Юрій ФУРСОВ заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Харківської обласної державної адміністрації.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

89;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання Програми розроблення містобудівної документації у Харківській області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 101-VІІ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1176-VІI додається)

 

66.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання заходів та рішень, ухвалених відповідно до Схеми планування територій Харківської області, затвердженої рішенням обласної ради
від 23 грудня 2010 року № 30-VІ.

 

 

Доповідає: Юрій ФУРСОВ заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Харківської обласної державної адміністрації.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

84;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

10.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання заходів та рішень, ухвалених відповідно до Схеми планування територій Харківської області, затвердженої рішенням обласної ради від 23 грудня 2010 року № 30-VІ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1177-VІI додається)

 

67.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання обласної програми розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» на 2019-
2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради
від 06 грудня 2018 року № 817-VІІ (зі змінами).

 

 

Доповідає: Володимир ІГНАТЬЄВ заступник директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації.

В обговоренні питання узяв участь:

Віктор КИСІЛЬ, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"».

Володимир ІГНАТЬЄВ, заступник директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації, прокоментував питання, порушені у виступі Кисіля В.В.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

79;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

7;

 

не голосувало

-

8.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання обласної програми розвитку освіти "Новий освітній простір Харківщини" на 2019-2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 817-VІІ (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1178-VІI додається)

 

68.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання Програми розвитку культури, туризму та охорони нерухомої культурної спадщини Харківської області на 2019-2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року
№ 822-VІІ (зі змінами).

 

 

Доповідає: Олег ЯЦИНА – начальник Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації.

Запитання доповідачу поставив:

Федір САВЧЕНКО, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ВО "Батьківщина"»;

Дмитро БУЛАХ, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"».

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

81;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

8;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання Програми розвитку культури, туризму та охорони нерухомої культурної спадщини Харківської області на 2019-2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 822-VІІ (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1179-VІI додається)

 

69.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання у 2019 році соціальної Програми розвитку фізичної культури і спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області на 2019-2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року
№ 819-VІІ (зі змінами).

 

 

Доповідає: Сергій ХРИСТОЄВ – заступник начальника управління молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації.

Запитання доповідачу поставив:

Віктор КИСІЛЬ, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"».

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

81;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

8;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання у 2019 році соціальної Програми розвитку фізичної культури і спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області на 2019-2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 819-VІІ (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1180-VІI додається)

 

70.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання Програми розвитку інформаційного простору Харківської області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 04 лютого 2016 року № 52-VІІ (зі змінами).

 

 

Доповідає: Михайло ЧЕРНЯК заступник голови Харківської обласної державної адміністрації.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

82;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

8;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання Програми розвитку інформаційного простору Харківської області
на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 04 лютого 2016 року № 52-VІІ (зі змінами)»
прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1181-VІI додається)

 

71.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання обласної програми «ІТ-Харківщина» на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 109-VІІ (зі змінами).

 

 

Доповідає: Михайло ЧЕРНЯК заступник голови Харківської обласної державної адміністрації.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

84;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

6;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання обласної програми
"ІТ-Харківщина" на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року
№ 109-VІІ (зі змінами)»
прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1182-VІI додається)

 

72.

СЛУХАЛИ:

Про дострокове припинення дії Програми розвитку овочівництва, картоплярства та переробної галузі в Харківській області на період до 2020 року, затвердженої рішенням Харківської обласної ради
від 01 березня 2012 року № 354-VI (зі змінами).

 

 

Доповідає: Олександр НЕЗДЮР директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

88;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про дострокове припинення дії Програми розвитку овочівництва, картоплярства та переробної галузі в Харківській області на період до 2020 року, затвердженої рішенням Харківської обласної ради від 01 березня 2012 року № 354-VI (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1183-VІI додається)

 

73.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до додатків до рішення обласної ради від 25 листопада 2015 року №5-VІІ «Про утворення та обрання постійних комісій обласної ради» (зі змінами).

 

 

Доповідає: Олена КОЛМИК голова постійної комісії з питань регламенту, етики, депутатської діяльності та контролю за виконанням рішень обласної ради.

Питання не обговорювалось.

Олена КОЛМИК, голова постійної комісії з питань регламенту, етики, депутатської діяльності та контролю за виконанням рішень обласної ради, позафракційна, яка оприлюднила рішення постійної комісії стосовно внесення наступних змін до даного проєкту рішення:

- доповнити преамбулу проєкту рішення обласної ради «Про внесення змін до додатків до рішення обласної ради від 25 листопада 2015 року № 5-VІІ «Про утворення та обрання постійних комісій обласної ради» (зі змінами)» словами: «…зважаючи на заяву депутата обласної ради Бібіка О.В., відповідно до постанов Харківської обласної виборчої комісії від 07 листопада 2019 року № 1-2»;

- доповнити проєкт рішення обласної ради абзацом такого змісту: «-увести Бібіка Олександра Вікторовича до складу постійної комісії обласної ради з питань екології, надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків як секретаря зазначеної постійної комісії обласної ради».

ГОЛОВУЮЧИЙ поставив проєкт рішення на голосування за основу.

Голосували:

«за»

-

81;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

9.

Рішення прийнято.

ГОЛОВУЮЧИЙ поставив на голосування пропозицію Колмик О.В. щодо внесення змін до проєкту рішення.

Голосували:

«за»

-

77;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

16.

Рішення прийнято.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

86;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до додатків до рішення обласної ради від 25 листопада 2015 року №5-VІІ "Про утворення та обрання постійних комісій обласної ради" (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1184-VІI додається)

 

74.

СЛУХАЛИ:

Про проведення звітів депутатів обласної ради перед виборцями.

 

 

Доповідає: Сергій КЛИМЕНКО – керуючий справами виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

91;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про проведення звітів депутатів обласної ради перед виборцями» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1185-VІI додається)

 

75.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження Плану роботи обласної ради
на 2020 рік.

 

 

Доповідає: Сергій КЛИМЕНКО – керуючий справами виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

92;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження Плану роботи обласної ради на 2020 рік» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1186-VІI додається)

 

76.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження Плану діяльності обласної ради з підготовки проєктів регуляторних актів у 2020 році.

 

 

Доповідає: Анатолій РУСЕЦЬКИЙ – голова постійної комісії з правових питань, регуляторної політики, законності, громадського порядку, боротьби з корупцією та злочинністю.

В обговоренні питання взяв участь:

Дмитро БУЛАХ, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"», який запропонував, враховуючи висновки профільних постійних комісії та регуляторної служби, виключити з Плану діяльності обласної ради з підготовки проєктів регуляторних актів у 2020 році, який затверджується цим рішенням, пункт 3 «Рішення обласної ради «Про затвердження Положення про порядок приватизації (відчуження) об'єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області».

Тамара ОСПІЩЕВА, начальник юридичного відділу виконавчого апарату обласної ради, надала пояснення з питання, порушеного депутатом обласної ради Булахом Д.А.

ГОЛОВУЮЧИЙ поставив проєкт рішення на голосування за основу.

Голосували:

«за»

-

81;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

12.

Рішення прийнято.

ГОЛОВУЮЧИЙ поставив на голосування пропозицію Булаха Д.А. щодо внесення змін до проєкту рішення.

Голосували:

«за»

-

58;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

34.

Рішення не прийнято.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

73;

 

«проти»

-

8;

 

«утрим.»

-

5;

 

не голосувало

-

9.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження Плану діяльності обласної ради з підготовки проєктів регуляторних актів
у 2020 році»
прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1187-VІI додається)

 

77.

СЛУХАЛИ:

Про обрання представників громадськості до поліцейської комісії.

 

 

Доповідає: Анатолій РУСЕЦЬКИЙ – голова постійної комісії з правових питань, регуляторної політики, законності, громадського порядку, боротьби з корупцією та злочинністю.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

76;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

8;

 

не голосувало

-

11.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про обрання представників громадськості до поліцейської комісії» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1188-VІI додається)

 

78.

СЛУХАЛИ:

Про клопотання щодо нагородження Почесною грамотою та Грамотою Верховної Ради України.

 

 

Доповідає: Олександр СІНЕЛЬНІК – заступник начальника управління з питань діяльності виконавчого апарату та роботи з персоналом, начальник відділу кадрової роботи та нагород виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

79;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

6;

 

не голосувало

-

10.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про клопотання щодо нагородження Почесною грамотою та Грамотою Верховної Ради України» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1189-VІI додається)

 

79.

СЛУХАЛИ:

Про звернення Харківської обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо залишення для
АТ «Турбоатом» нормативу відрахування частки прибутку, що спрямовується на виплату дивідендів за 2018 рік, на рівні 50 %.

 

 

Доповідає: Максим КОЛІНЬКО – депутат обласної ради.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

91;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

1.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звернення Харківської обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо залишення для
АТ «Турбоатом» нормативу відрахування частки прибутку, що спрямовується на виплату дивідендів за 2018 рік, на рівні 50 %»
прийняти в цілому.

 

(Рішення № 1190-VІI додається)

 

80.

СЛУХАЛИ:

Про депутатські запити.

Інформує: Сергій ЧЕРНОВ – голова обласної ради.

 

 

80.1.

СЛУХАЛИ:

 

Про депутатський запит депутата обласної ради Віктора КИСІЛЯ до начальника Головного управління Національної поліції в Харківській області Валерія СОКУРЕНКА щодо можливого порушення вимог земельного законодавства при користуванні земельною ділянкою на території Дергачівського району.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ поставив на голосування пропозицію щодо визнання вимоги депутата обласної ради депутатським запитом.

 

Голосували:

«за»

-

80;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

12.

 

ВИРІШИЛИ:

Вимогу депутата обласної ради Кисіля В.В. вважати депутатським запитом «Про депутатський запит депутата обласної ради Віктора КИСІЛЯ до начальника Головного управління Національної поліції в Харківській області Валерія СОКУРЕНКА щодо можливого порушення вимог земельного законодавства при користуванні земельною ділянкою на території Дергачівського району».

 

(Рішення № 1191-VIІ додається)

 

 

80.2.

СЛУХАЛИ:

 

Про депутатський запит депутата обласної ради Тетяни ЛОБАНОВОЇ до голови Харківської обласної державної адміністрації Олексія КУЧЕРА щодо вирішення питання забезпечення житлом мешканців житлового будинку № 2 по вул. Богдана Хмельницького в смт Есхар Чугуївського району, пошкодженого внаслідок пожежі, а також щодо надання дозволу на розробку проєкту технічної документації на земельну ділянку під базою відпочинку працівників ДП «Чугуївський авіаційний ремонтний завод».

 

ГОЛОВУЮЧИЙ поставив на голосування пропозицію щодо визнання вимоги депутатки обласної ради депутатським запитом.

 

Голосували:

«за»

-

62;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Вимогу депутатки обласної ради Лобанової Т.В. вважати депутатським запитом «Про депутатський запит депутата обласної ради Тетяни ЛОБАНОВОЇ до голови Харківської обласної державної адміністрації Олексія КУЧЕРА щодо вирішення питання забезпечення житлом мешканців житлового будинку № 2 по вул. Богдана Хмельницького в смт Есхар Чугуївського району, пошкодженого внаслідок пожежі, а також щодо надання дозволу на розробку проєкту технічної документації на земельну ділянку під базою відпочинку працівників ДП "Чугуївський авіаційний ремонтний завод"».

 

(Рішення № 1192-VIІ додається)

 

80.3.

СЛУХАЛИ:

 

Про усний депутатський запит депутата обласної ради Федора САВЧЕНКА до директора регіональної філії "Південна залізниця" АТ «Укрзалізниця» Миколи УМАНЦЯ щодо покращення умов перевезення пасажирів електропотягами до станції Близнюки.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ поставив на голосування пропозицію щодо визнання вимоги депутата обласної ради депутатським запитом.

 

Голосували:

«за»

-

65;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

11.

 

ВИРІШИЛИ:

Вимогу депутата обласної ради Савченка Ф.М. вважати депутатським запитом «Про усний депутатський запит депутата обласної ради Федора САВЧЕНКА до директора регіональної філії "Південна залізниця"
АТ «Укрзалізниця» Миколи УМАНЦЯ щодо покращення умов перевезення пасажирів електропотягами до станції Близнюки
»
.

(Рішення № 1193-VIІ додається)

 

81. СЛУХАЛИ: Різне.

 

На прохання депутатів головуючий надав слово:

Дмитру БОНДАРЕНКУ, депутату обласної ради, депутатська фракція партії «ОБ’ЄДНАННЯ "САМОПОМІЧ"»;

Михайлу ПИЛИПЧУКУ, депутату обласної ради, депутатська фракція партії «Відродження»;

Володимиру СКОРОБАГАЧУ, заступнику голови обласної ради.

Сергій ЧЕРНОВ, голова обласної ради, привітав депутатів і працівників органів місцевого самоврядування з професійним святом – Днем місцевого самоврядування.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ подякував депутатам за плідну роботу та оголосив пленарне засідання XХІІ сесії VII скликання закритим.

 

 

 

Голова обласної ради                                                                               Сергій ЧЕРНОВ

 

 

 

 

 

 

Марина Федотова 715 72 28