ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення обласної ради Про оголошення конкурсів на посади керівників закладів культури, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області”

 

Відповідно до статті 21 Закону України «Про культуру» (у редакції Закону № 955-VIII від 28.01.2016) керівники державних та комунальних закладів культури призначаються на посаду шляхом укладення з ними контракту строком на п’ять років за результатами конкурсу.

 

1.        ОБЛАСНИЙ КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА УНІВЕРСАЛЬНА НАУКОВА БІБЛІОТЕКА» (далі по тексту – заклад), розташований за адресою: м. Харків, вул. Кооперативна, 13/2.

Діяльність закладу спрямована на реалізацію прав громадян на вільний доступ до інформації, знань, залучення до цінностей національної та світової культури, науки та освіти; формування, зберігання та надання в користування найбільш повного зібрання документів у межах Харківського регіону; створення єдиного інформаційно-бібліотечного простору в Харківському регіоні та інтеграція інформаційних ресурсів Харківського регіону в загальнодержавні та міжнародні інформаційні мережі.

Посаду директора ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА УНІВЕРСАЛЬНА НАУКОВА БІБЛІОТЕКА» на умовах контракту № 181 від 01.07.2015, укладеного з Харківською обласною радою, обіймає Шостко Наталя Іванівна. Строк закінчення дії контракту – 01.07.2020.

 

2.        КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ОБЛАСНИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВА» (далі по тексту – заклад), розташований за адресою: м. Харків, вул. Пушкінська, 62.

Головною метою діяльності закладу є вивчення та координація процесів культурного розвитку регіону, досвіду збереження і розвитку народної творчості, аматорського та професійного мистецтва, впровадження нових методів культурної роботи та організації дозвілля, співробітництво з іншими суб’єктами культурної діяльності незалежно від відомчого підпорядкування та форми власності.

Посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ОБЛАСНИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВА» на умовах контракту № 277 від 08.12.2017, укладеного з Харківською обласною радою, обіймає Омельченко Людмила Григорівна.

Листом від 19.12.2019 (вх. обласної ради 11072/01-37 від 19.12.2019) Омельченко Людмила Григорівна звернулася до обласної ради з проханням звільніти її  з займаної посади за власним бажанням із достроковим розірванням контракту. У зв’язку з цим, виникла необхідність оголошення конкурсу на посаду керівника КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ОБЛАСНИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВА».  

Відповідно до статті 212 Закону України «Про культуру» орган управління оголошує конкурс на посаду керівника державного чи комунального закладу культури не пізніш як за два місяці до завершення строку повноважень керівника державного чи комунального закладу культури відповідно до контракту або впродовж семи днів з дня дострокового припинення його повноважень.

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 21, 212 Закону України «Про культуру», підготовлено проєкт рішення обласної ради Про оголошення конкурсів  на посади керівників закладів культури, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області”.

 

 

 

 

 

Начальник управління

з питань комунальної власності

виконавчого апарату обласної ради                                    Марина БУР’ЯНОВА