Пояснювальна записка

до проєкту рішення обласної ради

 

«Про внесення змін до комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016 – 2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року № 15-VII (зі змінами)»

 

Проект рішення вноситься з метою удосконалення заходів комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року № 15-VII (зі змінами) (далі -  комплексна Програма).

 

1. Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» передбачено позачергове щорічне безоплатне забезпечення санаторно-курортним лікуванням громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи категорії 1.

Доведений обсяг видатків з державного бюджету на санаторно-курортне лікування зазначеної категорії постраждалих громадян у 2020 році складає 8,1 млн. грн. та дозволяє оздоровити лише 50,5 % потребуючих.

З метою недопущення росту соціальної напруги та реалізації передбачених законодавством соціальних гарантій для цієї категорії громадян виникла необхідність внести зміни до комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016 – 2020 роки, а саме, виділити у 2020 році кошти на санаторно-курортне лікування постраждалих громадян 1 категорії у сумі 3000,0 тис. грн., що дозволить стовідсотково задовольнити потребу в оздоровлені.

(підпункт 2.3.2 пункту 2.3. підрозділу 2. розділу 8 комплексної Програми ).

 

2. За результатами вивчення потреби районів та міст обласного значення у бланках посвідчень батьків та дитини з багатодітної сім`ї, закладаються на 2020 рік кошти субвенцій з бюджетів районів, міст обласного значення та міста Харкова обласному бюджету, у сумі 190 тис. грн. для виготовлення посвідчень (підпункт 5.4.1. пункту 5.4.. підрозділу 5. розділу 8 комплексної Програми ).

 

 

 

Директор Департаменту соціального

захисту населення Харківської

обласної державної адміністрації                                                       Юрій  ШПАРАГА