Пояснювальна записка

 

до проєкту рішення обласної ради «Про присвоєння звання

Почесний громадянин Харківської області»

 

 

Зазначений проєкт рішення вноситься на розгляд обласної ради згідно із пунктом 3.3. Положення про звання «Почесний громадянин Харківської області», затвердженого рішенням обласної ради від 26 жовтня 2006 року № 71-V (зі змінами), за яким протокол засідання Експертної ради разом з іншими документами розглядається на засіданнях постійних комісій обласної ради та разом із проєктом рішення вноситься на розгляд обласної ради.

Відповідно до норм пункту 1.4. Положення про звання "Почесний громадянин Харківської області" дане звання має присвоюватися щорічно не більше ніж п’яти особам, а у разі неприйняття обласною радою такого рішення протягом календарного року з будь-якої причини, що і відбулося у 2019 році, кількість кандидатур, яким може бути присвоєно дане звання у наступному році, має визначатися з урахуванням  кандидатур за попередній рік.

Враховуючи зазначене, беручи до уваги рекомендації, дані на засіданні Експертної ради з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області», що відбулося 28 січня 2020 року, розроблено відповідний проєкт рішення «Про присвоєння звання “Почесний громадянин Харківської області”».

 

 

 

Голова обласної ради                                                                               Сергій ЧЕРНОВ