ІНФОРМАЦІЯ

Про хід виконання у 2019 році програми інформатизації Харківської області «Електронна Харківщина» на 2018 – 2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 07 грудня 2017 року № 561-VII (зі змінами)

 

 

Програма інформатизації Харківської області «Електронна Харківщина» на 2018-2020 роки (далі – Програма) затверджена рішенням обласної ради від 07 грудня 2017 року № 561-VII.

Програма розглядається як складова частина Національної програми інформатизації, вона визначає стратегію та першочергові завдання інформатизації органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування області.

Формування та розроблення було здійснено відповідно до Закону України «Про Національну програму інформатизації», постанови Кабінету Міністрів України від 12.04.2000 № 644 «Про затвердження порядку формування та виконання регіональної Програми і проекту інформатизації» та розпорядження Кабінету Міністрів України від 21.02.2001 № 54-р «Про затвердження державних замовників регіональних програм і проектів інформатизації».

Слід зазначити, що протягом дії Програми кошти на виконання завдань Програми передбачались у межах реальних можливостей обласного бюджету. Так, на реалізацію Завдань Програми у 2019 році було виділено 8 297 539,00 грн.

Рішеннями сесії обласної ради від 30 травня 2019 року № 1005-VІІ та від 05 грудня 2019 року № 1125-VІІ «Про внесення змін до програми інформатизації Харківської області «Електронна Харківщина» на 2018 – 2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 07 грудня 2017 року № 561-VII (зі змінами)» до завдань Програми було внесено необхідні зміни.

 

Протягом 2019 року проводилася робота, спрямована на подальший розвиток інформаційно-телекомунікаційного середовища у Харківській області.

Підготовлено необхідні документи та отримано позитивні експертні висновки Державного агентства з питань електронного урядування України на заплановані закупівлі товарів згідно з виконанням завдань Програми інформатизації «Електронна Харківщина» на 2018 – 2020 роки.

Так, у рамках Програми, Харківською обласною радою було придбано:

конференц-систему зали засідань;

відмовостійкий комплекс серверного обладнання;

програмно-апаратний комплекс «Система поіменного голосування»;

120 планшетних комп’ютерів для забезпечення перегляду проєктів рішень та матеріалів до них депутатами обласної ради у безпаперовій формі, з чохлами та захисною плівкою.

Розроблено та впроваджено програмне забезпечення модулю «Електронний кабінет депутата» з використанням планшетного комп’ютера.

Проведено модернізацію системи Wi-Fi шляхом її дообладнання додатковими точками бездротового доступу.

Обласною державною адміністрацією придбано:

21 комплект персональних комп’ютерів;

2 фотосканеру;

відеосервер для забезпечення відеоконференцзв’язку при проведенні обласних заходів;

блок безперервного живлення для серверного обладнання;

запасні частини для серверного обладнання;

2 сканеру поточного вводу та ручні сканери;

ліцензії антивірусного програмного забезпечення для захисту від вірусів автоматизованих робочих місць апарату обласної державної адміністрації.

Продовжено впровадження системи електронного документообігу в обласній державній адміністрації. В структурних підрозділах обласної державної адміністрації та її апараті відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 27 вересня 2019 року № 497 «Про упровадження системи електронного документообігу в Харківській обласній державній адміністрації» впроваджено систему електронного документообігу. Затверджено Інструкцію з документування управлінської інформації в електронній формі та організації роботи з електронними документами в діловодстві, електронного міжвідомчого обміну в Харківській обласній державній адміністрації.

Підготовлено необхідні документи та отримано позитивні експертні висновки Державного агентства з питань електронного урядування України на заплановані закупівлі товарів згідно виконання завдань Програми.

У поточному році наради обласної державної адміністрації з керівниками районних державних адміністрацій та міст обласного значення, що проводилися у режимі селектора, забезпечені відеоконференцзв’язком. Забезпечено абонентське підключення обласної студії до всеукраїнських селекторних нарад, які проводилися з використанням відеоконференцзв’язку ПАТ «Укртелеком».

Забезпечено Інтернет-трансляції засідань регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Здійснено обстеження ІТ-систем Харківської обласної державної адміністрації за допомогою фахового інструмента обстеження, розробленого Державним агентством з питань електронного урядування України.

Узгоджено договір щодо отримання Харківською обласною державною адміністрацією від RIPE (Regional Internet Registries) Незалежних номерних Інтернет-ресурсів (постійних IP адрес) для внутрішнього використання у 2019 році.

Підтримується в актуальному стані Реєстр інформаційних, телекомунікаційних, інформаційно-телекомунікаційних систем органів виконавчої влади, а також підприємств, установ і організацій, що належать до сфери їх управління (щопівроку до інформаційного фонду надаються оновлені відомості інформаційних, телекомунікаційних та інформаційно-телекомунікаційних систем органів виконавчої влади області).

Щокварталу та щороку до обласної ради та до Державного агентства з питань електронного урядування України надсилаються звіти щодо виконання регіональної Програми інформатизації Харківської області.

З метою формування Національної програми інформатизації на 2020 рік та на 2020-2022 роки проведено роботу з розробки пропозицій від Харківської обласної державної адміністрації, які направлено до Державного агентства з питань електронного урядування України.

Протягом 2019 року постійно проводились навчання та надавалася методична підтримка керівникам апаратів районних державних адміністрацій, керуючими справами виконкомів міських рад міст обласного значення та фахівцям, відповідальним за технічне супроводження, з питань використання системи відеоконференцзвʼязку.

 

 

 

 

Начальник відділу

інформаційно-комп'ютерного

та документального забезпечення

апарату обласної державної адміністрації                                                         Артем СИТНИК