Інформація

про хід виконання у 2019 році Програми збереження та розвитку в Харківській області мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку на 2016–2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року №108-VII (зі змінами)

 

№№ з/п

Зміст заходів

Термін виконання

Стан виконання

1.

Забезпечувати реалізацію заходів із збереження мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, включаючи проведення заходів із проведення капітального будівництва (придбання) та реконструкції, капітального та поточного ремонту модернізації та поліпшення матеріально-технічної бази

щороку

У 2019 році працювало 23 стаціонарні дитячі заклади оздоровлення та відпочинку (20 позаміських та 3 санаторного типу), роботою яких було охоплено 12983 дитини.

У 2019 році призупинили свою роботу 3 дитячі оздоровниці, а саме: ПЗОВ «Орлятко» Борівського району – у зв’язку з відсутністю бюджетних коштів на проведення капітального ремонту, Оздоровчий комплекс ННЦ ХФТІ – у зв’язку з відсутністю державного фінансування, ПЗОВ «Сосновий» Куп’янської районної державної адміністрації – через відсутність попиту на його послуги.

 Відновив свою роботу Спортивно – оздоровчий табір «Чайка» Харківського державного вищого училища фізичної  культури    № 1 (Вовчанський район).

У дитячих закладах Харківської області проведено капітальні ремонти, поточні ремонти (корпусів, харчоблоків, допоміжних приміщень, електрообладнання, водопостачання, літніх спортивних майданчиків, заміна вікон та дверей, оновлення покриття, впорядкування території та інше), модернізація та поліпшення матеріально-технічної бази (у лікувальних приміщеннях, придбання обладнання та приладів, посуду, заміна деяких меблів, поліпшення санітарно-побутових умов у літній оздоровчий сезон).

Усі заклади оздоровлення та відпочинку Харківської області розпочали свою роботу відповідно до вимог санітарного законодавства та після отримання акта прийомки відповідних органів.

З метою належної підготовки закладів оздоровлення до функціонування були розроблені відповідні плани-завдання, які були надані засновникам (керівникам) позаміських закладів оздоровлення та відпочинку області. Виконання завдань становить 97,3%. Так, у ПЗОВ «Ялинка» Валківської районної ради не було проведено капітальний ремонт 1 спального корпусу, у КП Чугуївський районний дитячий оздоровчий табір «Орлятко» – не відремонтовано басейн, зазначені споруди під час функціонування закладів не використовувалися.

2.

Передбачати у місцевих бюджетах кошти на підготовку закладів оздоровлення та відпочинку комунальної форми власності до відкриття та роботу в літній період, у т.ч. шляхом залучення субвенцій з бюджетів міських, селищних, сільських рад

щороку

На підготовку та функціонування закладів оздоровлення та відпочинку області протягом 2019 року було використано 24 млн. 209,31 тис. грн, у т.ч. на підготовку, поліпшення матеріально-технічної бази та утримання закладів оздоровлення та відпочинку комунальної форми власності з місцевих бюджетів районів та міст області було використано 9 млн. 268,14 тис. грн.

3.

Передбачати у обласному бюджеті кошти на підготовку закладів оздоровлення та відпочинку обласної комунальної форми власності до відкриття та роботу в літній період

щороку

У рамках Обласної програми розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» на 2019 – 2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 817-VII (зі змінами) з обласного бюджету у 2019 році на підготовку, поліпшення матеріально-технічної бази та утримання оздоровчого табору «Чайка» Комунального закладу «Харківський професійний коледж спортивного профілю» Харківської обласної ради та спортивно-оздоровчого табору «Чайка» Харківського державного вищого училища фізичної культури №1 використано 6 млн. 182,31 тис. грн.

 

4.

Передбачати фінансування  з обласного бюджету заходів із  збереження мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку районної та міської комунальної форми власності

щороку

У 2019 році кошти обласного бюджету на заходи із збереження мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку районної та міської комунальної форми власності не виділялися.

5.

Передбачати виділення субвенції з обласного бюджету закладам оздоровлення та відпочинку, що підвищили категорію за результатами проходження позачергової атестації

протягом дії Програми

Відповідно до затвердженого плану влітку 2019 року проведено державну атестацію 1 дитячого позаміського закладу оздоровлення та відпочинку державної форми власності (ПЗОВ «Лісова казка» Національної поліції України). Закладу присвоєно І категорію.

   Також запланований до атестації у 2019 році оздоровчий комплекс ННЦ ХФТІ не підлягав атестації у зв’язку з невідкриттям влітку 2019 року.

Відповідно до Програми, субвенції з обласного бюджету на заклади оздоровлення та відпочинку, які підвищили атестаційну категорію у 2019 році не виділялися.

 

 

Т.в.о. начальника Управління у справах

молоді та спорту

Харківської обласної державної

адміністрації                                                                                                                                  Юлія ПОДЗОЛКОВА