ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

 

 

до проекту рішення Харківської обласної ради

«Про внесення змін до Програми розвитку архівної справи в Харківській області на 2017-2021 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 23 лютого 2017 року № 386 VIІ» (зі змінами)

 

1. Обґрунтування необхідності прийняття проекту рішення, цілей, завдань і основних його положень

 

В Державному архіві Харківської області (далі- Державний архів) склалася небезпечна ситуація з покрівлею приміщення по пр. Московському,7 та станом тепловузлів в обох приміщеннях архіву, які потребують невідкладного ремонту.

В рамках розробленої Державним архівом Програми розвитку архівної справи в Харківській області на 2017- 2021 роки (зі змінами) з метою створення належних умов для забезпечення гарантованого довічного зберігання документів Національного архівного фонду України місцевого значення як чинника соціального розвитку українського суспільства, їх всебічного використання та створення сприятливих умов для забезпечення якісного надання архівних послуг громадянам, які звертаються до Державного архіву Харківської області передбачено у 2020 році, а саме:

                              проведення невідкладного ремонту покрівлі і перекриття приміщення архіву по пр. Московському,7, поточного ремонту тепловузлів в обох приміщеннях архіву (шляхом внесення змін до розділу 7. пункту 1 «Напрями діяльності та заходи Програми розвитку архівної справи в Харківській області на 2017- 2021 роки» на суму 2000,0 тис.грн.

                              забезпечення охорони приміщень Державного архіву Харківської області шляхом встановлення постів працівників Управління поліції охорони у Харківській області ( шляхом внесення змін до розділу 7. пункту 2 «Напрями діяльності та заходи Програми розвитку архівної справи в Харківській області на 2017- 2021 роки»

 на суму 1500,0 тис.грн.

 

2. Обґрунтування очікуваних соціально-економічних, правових та інших результатів, у разі реалізації рішення

 

В результаті прийняття проекту рішення обласної ради планується реалізувати заходи , направлені на ремонт покрівлі приміщення по пр. Московському,7 та ремонт тепловузлів в обох приміщеннях архіву та забезпечення надійної охорони приміщень архіву постами УПО у Харківській області.

Внесення змін до Програми, передбаченої проектом рішення, надасть можливість Державному архіву Харківської області створити належні умови для довічного зберігання та всебічного використання документів Національного архівного фонду України місцевого значення шляхом проведення невідкладного ремонту приміщень будівель архіву та надійної охорони його приміщень.

 

3   Нормативно-правові акти, відповідно до яких було розроблено даний проект рішення

 

Правовими підставами розроблення проекту рішення є: статті 4, 13, 28 Закону України «Про Національний архівний фонд та архівні установи», статті 43, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»

 

 

 

 

 

Заступник директора Державного архіву

Харківської області                                                                                    Євген КУЩ

 

« ___ » __________ 2020 року