ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради

 

«Про визначення замовників проєктів, що реалізуються у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України (Пул 4)»

 

 

1. Обґрунтування необхідності видання рішення.

 

У 2014 році укладено Фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком, яка ратифікована Законом України від 22 квітня 2015 року № 346-VII. Згідно зазначеної вище угоди відповідальним органом за реалізацію Надзвичайної кредитної програми для відновлення України визначено Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам для реалізації проєктів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України (далі – Порядок) затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 25.11.2015 № 1068.

5 липня 2019 р. постановою Кабінету Міністрів України № 583 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2015 р. № 1068» внесено зміни та доповнення до Порядку, а саме: доповнено Додатком 6, яким затверджено розподіл у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проектів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України між місцевими бюджетами (Пул 4). Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 07 червня 2019  № 128 (із змінами) затверджено переліки проектів, що фінансуються за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України».

Реалізація проєктів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України передбачає передачу повноважень замовника будівництва, у зв'язку з чим виникла необхідність прийняття відповідного рішення.

 

2. Мета і шляхи її досягнення.

 

Проект рішення «Про визначення замовників проєктів, що реалізуються у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України (Пул 4)» розроблений з метою виконання бюджетної програми «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проектів в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України».

 

3. Правові аспекти.

 

Проект рішення підготовлений відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постанови Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2015 р. № 1068 «Деякі питання використання коштів для реалізації проектів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України» (із змінами), наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 07 червня 2019 № 128 «Про затвердження переліків проектів, що фінансуються за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України» (із змінами).

 

4. Фінансово-економічне обґрунтування.

 

Постановою Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2015 р. № 1068 «Деякі питання використання коштів для реалізації проектів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України» (із змінами), наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 07 червня 2019 № 128 «Про затвердження переліків проектів, що фінансуються за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України» (із змінами) затверджено розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, передбаченої Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України на здійснення видатків за програмою «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проектів в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України».

 

5. Позиція заінтересованих органів.

 

Проект рішення не стосується інтересів інших органів.

 

6. Регіональний аспект

 

Проект рішення не стосується інтересів регіону.

 

7. Громадське обговорення.

 

Проект рішення не потребує проведення громадського обговорення.

 

8. Прогноз результатів.

 

Прийняття рішення сприятиме належному виконанню бюджетної програми «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проектів в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України».

 

 

 

Заступник директора Департаменту                                 Володимир НОРЧАК