ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення обласної ради “Про призначення Бучастої Світлани Іванівни на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХУДОЖНЬО-МЕМОРІАЛЬНИЙ МУЗЕЙ І.Ю. РЄПІНА» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ”

 

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХУДОЖНЬО-МЕМОРІАЛЬНИЙ МУЗЕЙ І.Ю. РЄПІНА» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ розташований за адресою: Харківська область, м. Чугуїв, вул. Музейна, 8.

Відповідно до статті 21 Закону України «Про культуру» (у редакції Закону № 955-VIII від 28.01.2016) керівники державних та комунальних закладів культури призначаються на посаду шляхом укладення з ними контракту строком на п’ять років за результатами конкурсу.

На виконання рішення Харківської обласної ради від 05 грудня 2019 року № 1136-VII “Про оголошення конкурсів на посади керівників закладів культури, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області” 17 грудня 2019 року в газеті «Слобідський край» опубліковано оголошення про початок прийняття документів від кандидатів на посаду керівника КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХУДОЖНЬО-МЕМОРІАЛЬНИЙ МУЗЕЙ І.Ю. РЄПІНА» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ, а також дане оголошення було розміщено на офіційному вебсайті Харківської обласної ради. В оголошенні визначені умови конкурсу та перелік документів, які необхідно подати для участі в конкурсі.

Розпорядженням голови обласної ради від 13 січня 2020 року № 4 створено конкурсну комісію з обрання керівника КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХУДОЖНЬО-МЕМОРІАЛЬНИЙ МУЗЕЙ І.Ю. РЄПІНА» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

Перше засідання конкурсної комісії з обрання керівника КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХУДОЖНЬО-МЕМОРІАЛЬНИЙ МУЗЕЙ І.Ю. РЄПІНА» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ відбулося 27 січня 2020 року, на якому обрано голову конкурсної комісії та розглянуто подані кандидатами документи на відповідність кваліфікаційним вимогам згідно із пунктом 4.1. Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 30 серпня 2018 року № 793-VІІ (зі змінами).

Друге засідання конкурсної комісії з обрання керівника КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХУДОЖНЬО-МЕМОРІАЛЬНИЙ МУЗЕЙ І.Ю. РЄПІНА» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ відбулося 03 лютого 2020 року, на якому проводилася співбесіда з кандидатом, під час якої заслуховувалась публічна презентація проекту програми розвитку закладу на один і п’ять років.

За результатами двох турів конкурсного відбору рішенням конкурсної комісії з обрання керівника КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХУДОЖНЬО-МЕМОРІАЛЬНИЙ МУЗЕЙ І.Ю. РЄПІНА» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ переможцем визначено Бучасту Світлану Іванівну.

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про культуру», Положенням про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 30 серпня 2018 року № 793-VІІ (зі змінами), на підставі рішення конкурсної комісії з обрання керівника КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХУДОЖНЬО-МЕМОРІАЛЬНИЙ МУЗЕЙ І.Ю. РЄПІНА» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ підготовлено проєкт рішення обласної ради “Про призначення Бучастої Світлани Іванівни на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХУДОЖНЬО-МЕМОРІАЛЬНИЙ МУЗЕЙ І.Ю. РЄПІНА» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ”.

 

 

 

 

Начальник управління

з питань комунальної власності

виконавчого апарату обласної ради                              Марина БУР’ЯНОВА