Пояснювальна записка

до проєкту рішення Харківської обласної ради

«Про внесення змін до соціальної Програми розвитку фізичної культури і спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області на 2019 – 2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 819-VІI».

 

1. Обґрунтування необхідності прийняття рішення

Проєктом рішення передбачається збільшення у 2020 році обсягів фінансування:

- у пункті 1. «Забезпечення діяльності мережі дитячо-юнацьких спортивних шкіл фізкультурно-спортивних товариств» на 17 млн. грн. підрозділу ІІ «Забезпечення функціонування та удосконалення мережі закладів фізичної культури» розділу ІХ «Заходи Програми»;

- у пункті 4. «Забезпечення діяльності комунальної установи «Харківський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Харківської обласної ради та комунального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа інвалідів Харківської обласної ради». Сприяти відкриттю центрів (відділень) з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» у Харківській області» на 1 млн. грн. підрозділу ІІ «Забезпечення функціонування та удосконалення мережі закладів фізичної культури» розділу ІХ «Заходи Програми»;

- у пункті 13 «Надавати фінансову підтримку громадським об’єднанням фізкультурно-спортивної спрямованості: федераціям, осередкам всеукраїнських федерацій, асоціаціям, спілкам, спортивним клубам, дитячо-юнацьким спортивним школам незалежно від форм власності з видів спорту, визнаних в Україні» на 2 млн. грн. підрозділу IV. «Кадрове, науково-методичне, інформаційне, фінансово-економічне, матеріально-технічне забезпечення сфери фізичної культури і спорту» розділу ІХ «Заходи Програми»

Водночас, пропонується виключити з підрозділу IV. Кадрове, науково-методичне, інформаційне, фінансово-економічне, матеріально-технічне забезпечення сфери фізичної культури і спорту розділу ІХ «Заходи Програми» пункт 8. «Забезпечити щорічне облаштування та придбання багатофункціональних спортивних майданчиків зі штучним покриттям, льодових катків з природним льодом, комплексів з тренажерним обладнанням, гімнастичним обладнанням у районах області, містах обласного значення, об’єднаних територіальних громадах» та пункт 9. «Продовжити роботу з реконструкції, модернізації, капітального ремонту спортивних об’єктів КЗ «ШВСМ», КЗ «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа «ХТЗ» ХОР», оскільки ці заходи включені до Програми економічного та соціального розвитку Харківської області на 2020 рік.

 

2. Мета і завдання прийняття рішення

Зміни до соціальної Програми розвитку фізичної культури і спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області на 2019 – 2023 роки (далі – Програма), затвердженої рішенням Харківської обласної ради від 06 грудня 2018 року № 819-VIІ передбачають збільшення фінансування окремих заходів Програми з метою створення належних умов спортсменам для більш якісної підготовки до спортивних заходів, зокрема Олімпійських ігор 2020 року та підвищення спортивного іміджу Харківської області, як на всеукраїнському так і світовому рівні.

 

3. Стан нормативно-правової бази у даній сфері правового регулювання.

Цей проєкт рішення ґрунтується на нормах Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

 

4. Прогноз соціально-економічних та інших наслідків прийняття рішення

Прийняття проєкту рішення надасть можливість:

-                     створення належних умов у підготовці спортсменів до спортивних змагань;

-                     підвищити спортивний імідж Харківської області, як на Всеукраїнському так і світовому рівні.

 

5. Запобігання корупції

У проєкті акта відсутні правила і процедури, які можуть містити ризики вчинення корупційних правопорушень. Громадська антикорупційна експертиза не проводилася.

 

 

 

Т.в.о. начальника Управління

у справах молоді та спорту

Харківської обласної державної

адміністрації                                                                              Юлія ПОДЗОЛКОВА

«____» ____________ 20___ р.