ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

 

до проєкту рішення Харківської обласної ради

«Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області»

           

Пропонуються для розгляду питання щодо передачі об’єктів із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області:

1.                      До обласної ради надійшло звернення Харківської обласної державної адміністрації від 27.01.2020 № 01-73/777 з проханням винести  на розгляд обласної ради питання  передачі медичного обладнання із спільної  власності територіальних громад сіл,  селищ, міст Харківської області у спільну власність відповідних адміністративно-територіальних одиниць області.

У листі повідомлено, що КОМУНАЛЬНИМ НЕКОМЕРЦІЙНИМ ПІДПРИЄМСТВОМ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ», на виконання комплексної обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» на 2019-2020 роки, придбане медичне обладнання, для передачі у власність відповідних територіальних громад області, згідно із розподілом (наказ Департаменту охорони здоров’я ХОДА від 23.09.2019 № 743-0).

Обласною державною адміністрацією спрямовано до обласної ради копії рішень Балаклійської, Вовчанської, Харківської районних рад та Ізюмської міської ради, в яких надано згоду на прийняття медичного обладнання.

Крім того надано довідку КНП ХОР «ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ» від 24.01.2020 № 06/346 щодо вартості об’єктів передачі.

Пропонується розглянути питання про передачу медичного обладнання із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області у власність відповідних адміністративно-територіальних одиниць області згідно із додатком 1.

 

2. До обласної ради надійшов лист ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ЗНАХІДКА» від 14 лютого 2020 року № 02-02/50 із проханням ініціювати передачу із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області у комунальну власність об’єднаної територіальної громади Великобурлуцької селищної ради нерухомого майна (будівля аптеки, літ.«А-1», первісною вартістю 224010,00 грн., 1981 року забудови, інв. № 25; гараж, літ. «Г», первісною вартістю 45360,00 грн., 1990 року забудови, інв. № 26), що розташовано за адресою: Харківська область, смт Великий Бурлук, вул. Центральна, 25 та окремо визначеного майна у кількості 104 одиниці.

Згідно з рішенням  обласної ради від 3 квітня 2007 року № 219-V «Про затвердження Переліку суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та Переліку орендованих цілісних майнових комплексів та структурних підрозділів, майно яких знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» (зі змінами) ОКП ХОР «ЗНАХІДКА» разом з майном, яке обліковується у нього на балансі, знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, у тому числі і вищезазначені об’єкти.

Передача даних об’єктів має здійснюватися відповідно до вимог Закону України “Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності”, постанови КМУ “Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності” від 21 вересня 1998 року № 1482.

Враховуючи вищевикладене, обласною радою на адресу Великобурлуцької селищної ради направлено листа від 17.02.2020 № 01-37/479 із проханням розглянути на сесії селищної ради питання про надання попередньої згоди на прийняття зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області нерухомого та окремо визначеного майна, зазначеного у листі ОКП ХОР «ЗНАХІДКА».

Великобурлуцькою селищною радою 21 лютого 2020 року прийнято рішення № 984-7 «Про надання згоди на прийняття зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області до комунальної власності об’єднаної територіальної громади Великобурлуцької селищної ради об’єктів нерухомого майна та окремо визначеного майна». Дане рішення спрямовано до обласної ради із листом від 25.02.2020 № 04-22/223, в якому висловлено прохання винести питання передачі майна на розгляд чергової сесії обласної ради.

Пропонується розглянути питання про передачу зазначеного нерухомого майна та окремо визначеного майна із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської  області у комунальну власність об’єднаної територіальної громади Великобурлуцької селищної ради згідно із додатком 2.

 

Враховуючи лист Харківської обласної державної адміністрації від 27.01.2020 № 01-73/777, рішення районних, міської і селищної рад, листи ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ЗНАХІДКА» від 14 лютого 2020 року № 02-02/50 та Великобурлуцької селищної ради від 25.02.2020 № 04-22/223, керуючись статтями 43 та 59,  пунктом 10 розділу V «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» пропонується для розгляду на сесії обласної ради проект рішення «Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області».

 

 

 

Начальник управління з

питань комунальної власності

виконавчого апарату обласної ради                              Марина БУР’ЯНОВА