ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

XXIІI сесія VІІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

Від 27 лютого 2020 року                                                                              1211-VІІ

 

 

Про затвердження порядків використання коштів

обласного бюджету для компенсації 50% вартості

проїзду у електричному транспорті м. Харкова

студентів та учнів (вихованців) окремих закладів

освіти та про визнання такими, що втратили

чинність, деяких рішень обласної ради

 

З метою забезпечення соціального захисту студентів закладів вищої освіти та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (заклади фахової передвищої освіти), що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (заклади фахової передвищої освіти), учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти, учнів (вихованців) закладів загальної середньої освіти обласного підпорядкування, що фінансуються за рахунок коштів обласного бюджету і розташовані у м. Харкові, шляхом компенсації 50% вартості проїзду у наземному електричному транспорті (трамвай, тролейбус) та метрополітені м. Харкова, відповідно до обласної програми розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» на 2019 – 2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 817-VIІ (зі змінами), керуючись статтями 43, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», обласна рада

 

В И Р І Ш И Л А :

 

1. Затвердити Порядок використання коштів обласного бюджету для компенсації 50% вартості проїзду у наземному електричному транспорті (трамвай, тролейбус) та метрополітені м. Харкова за пільговими електронними квитками студентів та учнів (вихованців) закладів освіти, що фінансуються за рахунок коштів обласного бюджету і розташовані у м. Харкові (додається).

 

2. Затвердити Порядок надання та використання субвенції державному бюджету для компенсації 50% вартості проїзду у наземному електричному транспорті (трамвай, тролейбус) та метрополітені м. Харкова за пільговими електронними квитками студентів Харківського національного аграрного університету імені В.В. Докучаєва та Харківської державної зооветеринарної академії, що фінансуються за рахунок коштів державного бюджету (додається).

 

3. Харківській обласній державній адміністрації забезпечити фінансування видатків для компенсації 50% вартості проїзду у електричному транспорті м. Харкова студентів закладів вищої освіти та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (заклади фахової передвищої освіти), що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (заклади фахової передвищої освіти), учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти, учнів (вихованців) закладів загальної середньої освіти обласного підпорядкування, що фінансуються за рахунок коштів обласного бюджету і розташовані у м. Харкові, студентів Харківського національного аграрного університету імені В.В. Докучаєва та Харківської державної зооветеринарної академії у межах видатків, передбачених в обласному бюджеті.

 

4. Визнати такими, що втратили чинність, рішення обласної ради:

від 28 лютого 2019 року № 936-VII «Про затвердження порядків використання коштів обласного бюджету для компенсації 50% вартості проїзду у метрополітені м. Харкова студентів та учнів окремих закладів освіти та про визнання такими, що втратили чинність, деяких рішень обласної ради»;

від 05 грудня 2019 року № 1132-VII «Про внесення змін до порядків використання коштів обласного бюджету для компенсації 50% вартості проїзду у метрополітені м. Харкова студентів та учнів окремих закладів освіти, затверджених рішенням обласної ради від 28 лютого 2019 року № 936-VII, та додатку до зазначеного Порядку».

 

5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію обласної ради з питань науки, освіти та духовності.

 

 

 

Голова обласної ради                                                                   Сергій ЧЕРНОВ