ЗАТВЕРДЖЕНО

 

Рішення обласної ради

від 27 лютого 2020 року № 1211-VII

(ХХІІІ сесія VII скликання)

 

 

ПОРЯДОК

надання та використання субвенції державному бюджету для компенсації 50% вартості проїзду у наземному електричному транспорті (трамвай, тролейбус) та метрополітені м. Харкова за пільговими електронними квитками студентів Харківського національного аграрного університету імені В.В. Докучаєва та Харківської державної зооветеринарної академії, що фінансуються за рахунок коштів державного бюджету

 

1. Цей Порядок визначає механізм надання та використання субвенції державного бюджету за рахунок коштів, передбачених в обласному бюджеті за обласною програмою розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» на 2019-2023 роки, затвердженою рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 817-VІІ (зі змінами), для компенсації 50% вартості проїзду у міському електричному транспорті, а саме: наземному електричному транспорті (трамвай, тролейбус) та метрополітені м. Харкова - студентів Харківського національного аграрного університету імені В.В. Докучаєва та Харківської державної зооветеринарної академії (далі – субвенція).

2. Фінансування видатків на надання субвенції, пов’язаних із забезпеченням компенсації 50% вартості проїзду у наземному електричному транспорті (трамвай, тролейбус) та метрополітені м. Харкова студентів Харківського національного аграрного університету імені В.В. Докучаєва та Харківської державної зооветеринарної академії, здійснюється з обласного бюджету, при формуванні якого щороку передбачаються кошти у відповідних розділах.

3. Головний розпорядник субвенції визначається у рішенні обласної ради про затвердження обласного бюджету на відповідний рік.

Розпорядниками субвенції є Харківський національний аграрний університет імені В.В. Докучаєва та Харківська державна зооветеринарна академія, що фінансуються за рахунок коштів державного бюджету (далі – заклади освіти – розпорядники коштів).

4. Для отримання субвенції заклади освіти – розпорядники коштів подають щороку, до 01 вересня, головному розпоряднику субвенції на час формування ним бюджетного запиту на наступний рік відповідні розрахунки, із зазначенням необхідної суми витрат.

5. Субвенція спрямовується на компенсацію 50% вартості проїзду у міському електричному транспорті за пільговими електронними квитками із розрахунку:  30 поїздок на місяць у трамваї та тролейбусі, 60 поїздок на місяць – у метрополітені м. Харкова - виключно для забезпечення проїзду до місця навчання і додому студентів денної форми навчання закладів освіти – розпорядників коштів з 01 вересня по 30 червня (на навчальний рік), крім студентів, які:

- не є громадянами України;

- навчаються не за денною формою навчання;

- навчаються за контрактною формою навчання;

- мають право на проїзд у міському електричному транспорті безоплатно або за пільговим тарифом на інших правових підставах.

6. Керівники закладів освіти – розпорядників коштів укладають із комунальним підприємством «Харківпасс» договори про організацію розповсюдження електронних квитків для пільгового проїзду в міському електричному транспорті м. Харкова шляхом їх реалізації, згідно з якими визначається механізм взаємодії між ними та порядок компенсації оплати проїзду студентів у розмірі 50% його вартості, а також забезпечують цільове використання коштів субвенції. На період виготовлення пільгових електронних квитків (І квартал 2020 року) заклади освіти – розпорядники коштів укладають із КП «Харківський метрополітен» договори про компенсацію вартості проїзду студентів у метрополітені, згідно з якими визначаються механізм взаємодії між ними та порядок компенсації оплати проїзду студентів у розмірі 50% його вартості, а також забезпечують цільове використання коштів субвенції.

7. Використання субвенції на інші цілі забороняється.

8. Розподіл субвенції між закладами освіти – розпорядниками коштів на відповідний рік здійснюється головним розпорядником субвенції за погодженням із постійними комісіями обласної ради: з питань науки, освіти, та духовності; з питань соціальної політики, охорони здоров’я, реабілітації учасників бойових дій та АТО; з питань бюджету.

9. Головний розпорядник субвенції щомісяця перераховує субвенцію на відкриті в органах Казначейства рахунки закладів освіти – розпорядників коштів згідно з помісячним розписом видатків в установленому законодавством порядку.

10. Залишки не використаних за субвенцією коштів на кінець бюджетного періоду обов’язково повертаються закладами освіти – розпорядниками коштів на рахунок головного розпорядника субвенції, який повертає кошти невикористаної субвенції в обласний бюджет у встановленому законодавством порядку.

11. Відображення у первинному бухгалтерському обліку операцій, пов’язаних із використанням субвенції, а також відкриття рахунків, реєстрація, облік бюджетних зобов’язань в органах Казначейства здійснюється в установленому законодавством порядку.

12. Заклади освіти – розпорядники коштів подають щомісяця до 10 числа головному розпоряднику субвенції звіт про їх використання.

13. Складення і надання бюджетної та фінансової звітності про використання субвенції здійснюється в установленому законодавством порядку.

 

Заступник голови

обласної ради                                                                      Володимир СКОРОБАГАЧ