ЗАТВЕРДЖЕНО

 

Рішення обласної ради

від 27 лютого 2020 року № 1211-VII

(ХХІІІ сесія VII скликання)

 

 

 

ПОРЯДОК

використання коштів обласного бюджету для компенсації 50% вартості проїзду у наземному електричному транспорті (трамвай, тролейбус) та метрополітені м. Харкова за пільговими електронними квитками студентів та учнів (вихованців) закладів освіти, що фінансуються за рахунок коштів обласного бюджету і розташовані у м. Харкові

 

1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених в обласному бюджеті за обласною програмою розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» на 2019-2023 роки, затвердженою рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 817-VІІ (зі змінами), для компенсації 50% вартості проїзду у міському електричному транспорті, а саме: наземному електричному транспорті (трамвай, тролейбус) та метрополітені м. Харкова - студентів закладів вищої освіти (далі – ЗВО), студентів та учнів (вихованців) вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (заклади фахової передвищої освіти), учнів (вихованців) закладів загальної середньої освіти (далі – ЗЗСО), що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, студентів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (заклади фахової передвищої освіти), учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти (далі – ЗП(ПТ)О), учнів (вихованців) ЗЗСО, що фінансуються за рахунок коштів обласного бюджету і розташовані у м. Харкові.

2. Фінансування видатків, пов’язаних із забезпеченням компенсації 50% вартості проїзду у наземному електричному транспорті (трамвай, тролейбус) та метрополітені м. Харкова студентів та учнів (вихованців) ЗВО, ЗЗСО, ЗП(ПТ)О, здійснюється з обласного бюджету, де щороку при його формуванні передбачаються кошти у відповідних розділах.

3. Головний розпорядник бюджетних коштів визначається у рішенні обласної ради про затвердження обласного бюджету на відповідний рік.

4. Розпорядниками коштів обласного бюджету для здійснення компенсації 50% вартості проїзду у міському електричному транспорті м. Харкова за пільговими електронними квитками студентів та учнів (вихованців) є ЗВО, ЗЗСО, ЗП(ПТ)О відповідно до переліку, наведеному у додатку до цього Порядку.

5. Для отримання коштів обласного бюджету керівники ЗВО, ЗЗСО, ЗП(ПТ)О подають щороку, до 01 вересня, головному розпоряднику коштів на час формування ним бюджетного запиту на наступний рік відповідні розрахунки, із зазначенням необхідної суми витрат.

6. Компенсація 50% вартості проїзду у міському електричному транспорті за пільговими електронними квитками здійснюється із розрахунку: 30 поїздок на місяць у трамваї та тролейбусі, 60 поїздок на місяць – у метрополітені м. Харкова - виключно для забезпечення проїзду до місця навчання і додому студентів ЗВО та учнів (вихованців) ЗЗСО, ЗП(ПТ)О денної форми навчання з 01 вересня по 30 червня (на навчальний рік), крім студентів ЗВО та учнів (вихованців) ЗЗСО, ЗП(ПТ)О, які:

- не є громадянами України;

- навчаються не за денною формою навчання;

- навчаються за контрактною формою навчання;

- мають право на проїзд у міському електричному транспорті безоплатно або за пільговим тарифом на інших правових підставах.

7. ЗВО, ЗЗСО та ЗП(ПТ)О, що зазначені у додатку до цього Порядку, укладають із комунальним підприємством «Харківпасс» договори про організацію розповсюдження електронних квитків для пільгового проїзду в міському електричному транспорті м. Харкова шляхом їх реалізації, згідно з якими визначається механізм взаємодії між ними та порядок компенсації оплати проїзду студентів та учнів (вихованців) у розмірі 50% його вартості. На період виготовлення пільгових електронних квитків (І квартал 2020 року) ЗВО, ЗП(ПТ)О укладають із КП «Харківський метрополітен» договори про організацію надання послуг із перевезення метрополітеном студентів ЗВО та учнів ЗП(ПТ)О, згідно з якими визначаються механізм взаємодії між ними та порядок компенсації оплати проїзду студентів та учнів у розмірі 50% його вартості.

8. Використання бюджетних коштів на інші цілі забороняється.

9. Розподіл коштів обласного бюджету між ЗВО, ЗЗСО, ЗП(ПТ)О на відповідний рік здійснюється головним розпорядником коштів за погодженням із постійними комісіями обласної ради: з питань науки, освіти та духовності; з питань соціальної політики, охорони здоров’я, реабілітації учасників бойових дій та АТО; з питань бюджету.

10. Обсяг бюджетних коштів, що надаються на забезпечення компенсації 50% вартості проїзду у міському електричному транспорті м. Харкова  студентів ЗВО та учнів (вихованців) ЗЗСО, ЗП(ПТ)О, визначається з урахуванням відповідних розрахунків.

11. Операції, пов’язані з використанням бюджетних коштів, здійснюються відповідно до чинного законодавства України.

12. Складення і надання бюджетної та фінансової звітності про використання бюджетних коштів здійснюється в установленому законодавством порядку.

 

 

Заступник голови

обласної ради                                                                     Володимир СКОРОБАГАЧ