ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення Харківської обласної ради

«Про внесення змін до регіональної цільової Програми розвитку цивільного захисту Харківської області на 2018 – 2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 07 грудня 2017 року № 552-VІІ (зі змінами)»

 

1. Обґрунтування необхідності прийняття рішення

Безпека людини, її життя і здоров’я визнані Конституцією України найвищими соціальними цінностями. Кожний громадянин України має конституційне право на безпечне для життя і здоров’я довкілля.

Забезпечення оперативного реагування на пожежі та ліквідація їх наслідків є функція органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування.

Придбання спеціального обладнання, піноутворювача та хімічного поглинача, паливно-мастильних матеріалів, підвищить технічну оснащеність підрозділів спеціалізованої протипожежної служби цивільного захисту області.

Придбання до регіонального матеріального резерву засобів спеціального захисту, дезінфікуючих засобів для особового складу який залучається для запобігання поширення короновірусної хвороби (СОVID -19).

Залучення фахівців Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області до придбання необхідного спеціального обладнання, забезпечить ефективне використання коштів обласного бюджету.

 

2. Мета і завдання прийняття рішення

Метою прийняття рішення обласної ради є:

залучення фахівців Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області до придбання необхідного спеціального обладнання та засобів;

забезпечення ефективного використання коштів обласного бюджету;

поповнення регіонального матеріального резерву, з метою забезпечення заходів, щодо запобігання  розповсюдження коронавірусної хвороби      (COVID-19).

 

3. Правові аспекти

Кодекс цивільного захисту України, ст. 43, 59  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

 

4. Фінансово-економічне обґрунтування

Реалізація рішення обласної ради потребує додаткових матеріальних витрат.

 

 

5. Позиція заінтересованих органів

Проєкт рішення погоджений з Департаментом фінансів Харківської обласної державної адміністрації, Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області.

 

6. Регіональний аспект

Проєкт рішення не стосується питання розвитку адміністративно-територіальної одиниці.

7. Громадське обговорення

Проєкт рішення не потребує громадського обговорення.

 

8. Прогноз результатів

Реалізація рішення надасть можливість:

залучити фахівців Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області до придбання необхідного спеціального обладнання та засобів;

забезпечить ефективне використання коштів обласного бюджету;

забезпечить підвищення рівня технічної оснащеності та захист підрозділів спеціалізованої протипожежної служби цивільного захисту області.

 

 

 

 

 

Директор Департаменту цивільного

захисту Харківської обласної

державної адміністрації                                                    Павло ПОНОМАРЕНКО

 

 

 

 

«____» _______________2020 р.