ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

XXIV сесія VІІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

Від 28 травня 2020 року                                                                                 1324-VІІ

 

 

Про внесення змін до Регламенту

Харківської обласної ради,

затвердженого рішенням обласної ради

від 17 грудня 2015 року № 30-VII (зі змінами)

 

 

З метою забезпечення під час запровадження надзвичайної ситуації (стану) можливості ухвалення Харківською обласною радою особливо важливих рішень, зокрема, пов'язаних із запобіганням виникненню і поширенню, локалізацією і ліквідацією спалахів техногенного, екологічного, епідемічного та пандемічного характеру, відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)», Цивільного кодексу України, враховуючи постанову Кабінету Міністрів України  від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання  поширенню на території України коронавірусу COVID-19», беручи до уваги протокол позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області № 6 від 17 березня 2020 року, керуючись статтями 43, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування  в Україні», обласна рада

 

В И Р І Ш И Л А :

 

1. Внести зміни до Регламенту Харківської обласної ради, затвердженого рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року № 30-VII, зі змінами, внесеними рішеннями обласної ради від 04 лютого 2016 року № 92-VII, від 23 лютого 2017 року № 422-VII та від 01 березня 2018 року № 688-VII, а саме:

Доповнити Регламент Харківської обласної ради розділом 9 наступного змісту:

«Засідання обласної ради в режимі відеоконференції

Глава 25. Проведення пленарних засідань сесій ради.

Стаття 78. Пленарне засідання сесії ради в режимі відеоконференції може проводитися виключно з метою розгляду особливо важливих проєктів рішень обласної ради, зокрема, пов'язаних із запобіганням виникненню і поширенню, боротьбою зі стихійним лихом, епідеміями, епізоотіями, надзвичайними ситуаціями техногенного та природного характеру.

 

Стаття 79. Рішення про проведення пленарного засідання сесії ради в режимі відеоконференції приймається головою ради шляхом видання відповідного розпорядження.

Сесія ради має бути також скликана головою ради, за пропозицією не менш як однієї третини депутатів ради від загального складу ради, або голови обласної державної адміністрації.

До порядку денного такого засідання можуть включатися лише питання, розгляд яких визначено у пропозиціях, передбачених частиною першою цієї статті, за умови їх відповідності вимогам, визначеним у статті 78 цього Регламенту.

Розпорядження про скликання сесії доводиться до відома депутатів ради і населення не пізніше як за 10 днів до сесії, а у виняткових випадках – не пізніше як за день до сесії, із зазначенням часу скликання, місця проведення та питань, що потребують негайного розгляду, які передбачається винести на розгляд ради.

Виконавчий апарат ради забезпечує інформування депутатів ради про дату, час, порядок денний такого пленарного засідання шляхом розміщення відповідної інформації на офіційному вебсайті обласної ради з одночасним направленням цієї інформації на офіційну електронну адресу кожного депутата ради не пізніше як за 24 години до його початку.

 

Стаття 80. Обласна рада проводить пленарне засідання в режимі  відеоконференції у місці, адресу якого визначено у розпорядженні голови обласної ради про скликання сесії.

 

Стаття 81. Гласність пленарного засідання обласної ради в режимі відеоконференції забезпечується, за наявності технічної можливості, шляхом його трансляції по телебаченню, а також на офіційному вебсайті обласної ради.

 

Стаття 82. Під час проведення пленарного засідання обласної ради в режимі відеоконференції, у визначеному розпорядженням голови обласної ради місці, в якому відбувається таке засідання, можуть перебувати лише:

-       голова обласної ради, перший заступник та заступник голови ради, голова обласної державної адміністрації;

-       особа, визначена доповідачем проєкту рішення, його розробник;

-       по одному представнику від кожної депутатської фракції (депутатської групи);

-       працівники виконавчого апарату обласної ради, визначені головою обласної ради.

Інші депутати обласної ради та запрошені беруть участь у пленарному засіданні в режимі відеоконференції.

Головує на пленарному засіданні обласної ради, яке проводиться в режимі відеоконференції, голова обласної ради або інша особа, визначена законом.

Сесія ради є повноважною, якщо в її пленарному засіданні бере участь більше половини депутатів від загального складу ради.

 

Стаття 83. Перед відкриттям пленарного засідання обласної ради в режимі відеоконференції проводиться запис (реєстрація) депутатів, які в режимі відеоконференції приєдналися до участі у пленарному засіданні. Головуючий повідомляє про результати запису депутатів.

Головуючий відкриває пленарне засідання обласної ради в режимі відеоконференції у разі, якщо для участі у ньому за інформацією, наданою виконавчим апаратом обласної ради, записалися більшість депутатів від загального складу ради.».

 

2.   Доручити голові обласної ради шляхом видання відповідного розпорядження:

- визначати порядок та форму, регламент для  виступів, обговорення питань та голосування за них у режимі відеоконференції;

- у виняткових випадках (пов’язаних із запобіганням виникненню і поширенню, боротьбою зі стихійним лихом, епідеміями, епізоотіями) організовувати роботу депутатського корпусу та виконавчого апарату обласної ради у дистанційному режимі.

 

3.       Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію обласної ради з питань регламенту, етики, депутатської діяльності та контролю за виконанням рішень обласної ради (Олена КОЛМИК) та керуючого справами виконавчого апарату обласної ради  (Сергій КЛИМЕНКО).

 

 

 

 

Голова обласної ради                                                                Сергій ЧЕРНОВ